SERIE A

Πρωταθλήτρια στα εισιτήρια η Ρόμα

Roma's Francesco Totti celebrates with a selfie after scoring during a Serie A soccer match between Roma and Lazio at Rome's Olympic stadium, Sunday, Jan. 11, 2015. (AP Photo/Gregorio Borgia) ORG XMIT: GB147
Roma's Francesco Totti celebrates with a selfie after scoring during a Serie A soccer match between Roma and Lazio at Rome's Olympic stadium, Sunday, Jan. 11, 2015. (AP Photo/Gregorio Borgia) ORG XMIT: GB147 AP

Τα γήπεδα της Serie A είναι φέτος πιο άδεια σε σχέση με πέρυσι όμως η Ρόμα είναι η μοναδική ομάδα που "αντιστέκεται" σε αυτό τον κανόνα. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Οι ιταλικές ομάδες έχουν εξαιρετική παρουσία φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης, με τη Γιουβέντους να φιγουράρει στα προημιτελικά του Champions League και τις Νάπολι και Φιορεντίνα να συνεχίζουν στους "8" του Europa League, παρόλα αυτά το ποδόσφαιρο στη γειτονική χώρα εξακολουθεί να αιμοραγεί λόγω της σταδιακής αποχώρησης των φιλάθλων από τις εξέδρες.

Όπως έδειξε μελέτη που έγινε για το ιταλικό ποδόσφαιρο, ο μέσος όρος θεατών σε κάθε παιχνίδι της Serie A είναι 21.850 κάτι που σημαίνει πως υπάρχει μείωση του κόσμου κατά 6,9% σε σύγκριση με το φινάλε της περασμένης σεζόν και 0,9% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό σημείο του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2013-14.

Η μοναδική ομάδα που φαίνεται πως δεν ακολουθεί την... κατηφόρα είναι η Ρόμα, καθώς όχι μόνο είναι η ομάδα που κόβει τα περισσότερα εισιτήρια (41.109 θεατές σε κάθε παιχνίδι της στο "Olimpico" κατά μέσο όρο) αλλά σε σχέση με πέρυσι εμφανίζει άνοδο στα εισιτήρια που κόβει κατά 1,7%.

Πρωταθλήτρια στα εισιτήρια η Ρόμα

Ακολουθεί η Γιουβέντους με μέσο όρο εισιτηρίων 38.330 (από την 5η θέση ανέβηκε στη 2η), ενώ εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι αν και διέρχεται μία από τις άσχημες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της, η Μίλαν είναι τρίτη στον μέσο όρο εισιτηρίων με 38.032 (με πτώση πάντως 4,6% σε σύγκριση με πέρυσι).

Ελεύθερη πτώση παρατηρείται όσον αφορά στα εισιτήρια που κόβει η Νάπολι (4η στη λίστα με 33.669 θεατές σε κάθε ματς) καθώς παρατηρείται μείωση του κοινού της κατά 27,2% έναντι της περασμένης σεζόν ενώ το ίδιο ισχύει και για την Ίντερ που ναι μεν έχει 32.631 κατά μέσο όρο σε κάθε ματς στο "Μεάτσα" αλλά είναι 19,7% λιγότεροι οι τιφόζι των "νερατζούρι" σε σύγκριση με τη σεζόν 2013-14.

Πρωταθλήτρια στα εισιτήρια η Ρόμα

Να σημειωθεί τέλος ότι η Γιουβέντους είναι η ομάδα η οποία προσελκύει τον περισσότερο (αντίπαλο) κόσμο όταν αγωνίζεται εκτός έδρας καθώς απέναντι στους πρωταθλητές Ιταλίας έξι ομάδες έχουν κάνει φέτος ρεκόρ σε εισιτήρια: Ρόμα, Λάτσιο, Νάπολι, Παλέρμο, Ουντινέζε και Τσεζένα.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ