SERIE A

Πρεμιέρα με τριάρα και Μπουφόν η Γιουβέντους

Πρεμιέρα με τριάρα και Μπουφόν η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους άρχισε τη σεζόν στη Serie A με άνετη νίκη επί της Κάλιαρι, σε έναν αγώνα όπου έγινε για πρώτη φορά χρήση VAR, το οποίο... ακύρωσε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Άνετη νίκη και για Νάπολι.

Η Γιουβέντους ξεπέρασε γρήγορα την απώλεια του Supercoppa από τη Λάτσιο και επιβλήθηκε με 3-0 της Κάλιαρι στο Τορίνο, στην πρεμιέρα της Serie A. Η "γηραιά κυρία" παρατάχθηκε με 4-2-3-1 στην μετά-Λεονάρντο Μπονούτσι εποχή, με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να δείχνει ότι δεν πτοείται από την απώλεια του κορυφαίου αμυντικού του και μάλιστα να παρατάσσει μία πολύ ισχυρή ενδεκάδα, στην οποία πέρασαν ως αλλαγή για το ντεμπούτο τους στο 2ο μέρος οι Ντόουγκλας Κόστα και Μπλεζ Ματουιντί.

Μόλις στο 12ο λεπτό, ο Μάριο Μάντζουκιτς σημείωσε το "παρθενικό" τέρμα της χρονιάς στην Ιταλία, ενώ στο 37' ήρθε ακόμα μία ιστορική στιγμή, η πρώτη φορά χρήσης VAR στην Ιταλία. Ο Άλεξ Σάντρο ανέτρεψε τον Ντούγε Τσοπ, ο διαιτητής Φάμπιο Μαρέσκα δεν καταλόγισε πέναλτι, ωστόσο η αμφιβολία παρέμεινε κι έτσι έγινε χρήση βίντεο. Μετά από 81 δευτερόλεπτα, ο διαιτητής έστησε την μπάλα στη βούλα και ο Ντιέγκο Φαρίας ανέλαβε την εκτέλεση. Μάταια εξέλιξη, όπως αποδείχθηκε, αφού ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έκανε το χρέος του, απέκρουσε το πέναλτι και... ακύρωσε ό,τι συνέβη τα προηγούμενα λεπτά.

Στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, μάλιστα, ο Πάουλο Ντιμπάλα διπλασίασε τα τέρματα της Γιουβέντους, με συνέπεια να αποτινάξει κάθε ίχνος άγχους των "μπιανκονέρι". Στο 66' ήταν η σειρά του Γκονσάλο Ιγκουαΐν να βάλει το "λιθαράκι" του στην προσπάθεια της Γιουβέντους, που έφτασε στην άνετη επικράτηση.

Πρεμιέρα με τριάρα και Μπουφόν η Γιουβέντους

Η Νάπολι ήταν κι αυτή καταιγιστική και πέρασε σαν... σίφουνας από τη Βερόνα με 3-1. Οι παίκτες του Μαουρίτζιο Σάρι έπιασαν καταπληκτική απόδοση για περίπου 70 λεπτά, σημείωσαν τρία γκολ κι έχασαν ευκαιρίες. Η αρχή, βέβαια, έγινε από τους... γηπεδούχους, αφού ο Σαμουέλ Σουπραγέν με αυτογκόλ έδωσε προβάδισμα στους "παρτενοπέι". Επτά λεπτά αργότερα ο Αρκάντιους Μίλικ έδειξε πως είναι καλά μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του, ανοίγοντας την "ψαλίδα" των δύο ομάδων, ενώ στο 62' ο Φαουζί Γκουλάμ σημείωσε το πρώτο τέρμα του στην 100ή συμμετοχή με τη Νάπολι. Το μπλακ άουτ του τελευταίου 20λέπτου έφερε την αποβολή του Ελσέιντ Ισάι και το πέναλτι γκολ του Τζιαμπάολο Πατσίνι, ο οποίος επέστρεψε στη Serie A και στα γκολ.

Οι συνθέσεις

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Σάντρο, Μαρκίζιο (62' Κεντίρα), Πιάνιτς, Κουαδράδο (73' Κόστα), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν (71' Ματουιντί)

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Παντοΐν (63' Πέδρο), Πιζακάνε, Αντρεόλι, Καπουάνο, Φαραγκό, Τσιγκαρίνι (82' Ντεσένα), Ιονίτσα, Μπαρέλα, Φαρίας, Τσοπ (81' Σάου)

*χαμένο πέναλτι 39' Φαρίας (απέκρουσε ο Μπουφόν)

ΒΕΡΟΝΑ: Νίκολας, Φεράρι, Κάσερες, Ερτό (86' Βαλότι), Σουπραγέν, Ρόμουλο, Μπίχελ, Τζακάνι (64' Φάρες), Μπέσα, Τσέρτσι (72' Πατσίνι), Βέρντερ

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ισάι, Κίρικες, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζιελίνσκι, Ντιαβαρά, Χάμσικ (66' Αλάν), Καγεχόν (73' Τζιακερίνι), Μίλικ (61' Μέρτενς), Ινσίνιε

*κόκκινη 82' Ισάι

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Γιουβέντους - Κάλιαρι 3-0 (12' Μάντζουκιτς, 45+1' Ντιμπάλα, 66' Ιγκουαΐν)

Βερόνα - Νάπολι 1-3 (83' πέν. Πατσίνι / 32' αυτ. Σουπραγέν, 39' Μίλικ, 62' Γκουλάμ)

Κυριακή

Αταλάντα - Ρόμα (19:00)

Μπολόνια - Τορίνο (21:45)

Κροτόνε - Μίλαν

Ίντερ - Φιορεντίνα

Λάτσιο - ΣΠΑΛ

Σαμπντόρια - Μπενεβέντο

Σασουόλο - Τζένοα

Ουντινέζε - Κιέβο

Γιουβέντους - Κάλιαρι 3-0

Βερόνα - Νάπολι 1-3

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ