SERIE A

"Πόλεμος" δηλώσεων και ανακοινώσεων μεταξύ Γιουβέντους και Ίντερ

"Πόλεμος" δηλώσεων και ανακοινώσεων μεταξύ Γιουβέντους και Ίντερ

Το Derby d' Italia της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ Γιουβέντους και Ίντερ συνεχίζεται με δηλώσεις και ανακοινώσεις των διοικήσεων για τη διαιτησία και όχι μόνο. "Δεν έχουν συνηθίσει να χάνουν;" "Γιατί ασχολούνται μαζί μας;"

Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο ο πόλεμος μεταξύ ομάδων για την έκβαση ή τη διαιτησία ενός αγώνα. Γιουβέντους και Ίντερ, μετά από το Derby d' Italia της προηγούμενης εβδομάδα όπου οι "μπιανκονέρι" νίκησαν με 1-0, έχουν προβεί σε ένα "γαϊτανάκι" αντιδράσεων με εκατέρωθεν προσβολές.

Η διαιτησία του Νικόλα Ριτσόλι προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, κυρίως από πλευράς "νερατζούρι", με τις διαμαρτυρίες των Μάουρο Ικάρντι και Ίβαν Πέρισιτς να οδηγούν σε τιμωρία δύο αγωνιστικών των δύο επιθετικών της ομάδας.

"Πόλεμος" δηλώσεων και ανακοινώσεων μεταξύ Γιουβέντους και Ίντερ

Ο αθλητικός διευθυντής της "γηραιάς κυρίας", Μπέπε Μαρότα, χαρακτήρισε "ντροπή" τις αντιδράσεις της Ίντερ και έκανε λόγο για "κουλτούρα ηττοπάθειας", ενώ στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκε και ο Τζον Έλκαν, ο πρόεδρος της μητρικής της Γιουβέντους, "Exor".

"Είναι απίστευτη η ικανότητα της Ίντερ να μην ξέρει να χάνει, αν και θα έπρεπε λόγω συνήθειας. Έγινε ένα καλό ντέρμπι, θετικό και από την πλευρά της Ίντερ. Λυπάμαι που πρέπει να προκαλούν τέτοια ένταση μετά από μία ωραία αναμέτρηση στην οποία η Γιούβε άξιζε τη νίκη, παίζοντας καλά. Το σημαντικό είναι να κατανοήσεις τι συνέβη στο γήπεδο και να αναγνωρίσεις το ευ αγωνίζεσθαι που πάντα επιδεικνυε η Γιουβέντους", δήλωσε την Πέμπτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 150 χρόνια της εφημερίδας "La Stampa".

Η αντίδραση της Ίντερ ήρθε μία ημέρα αργότερα, με τη μορφή ανακοίνωσης: "Ως απάντηση σε πρόσφατες δηλώσεις στα ΜΜΕ, η Ίντερ βρίσκει δύσκολο να καταλάβει γιατί η Γιουβέντους συνεχίζει να μιλάει για εμάς, όταν εμείς δεν εστιαζόμαστε σε αυτήν. Το γεγονός ότι υπάρχει πάντα πολύ προσοχή στην Ίντερ είναι η επιβεβαίωση της σημασίας του συλλόγου μας".

"Έχουμε, ευγενικά και μέσω των σωστών διόδων, επιχειρήσει να επικοινωνήσουμε τι θεωρούμε ως αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις σε ένα παιχνίδι που ήταν σημαντικό όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλη τη Serie A. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο το μέλλον, χωρίς να ξεχνάμε ότι παίξαμε καλά στο Τορίνο, παρά το τελικό αποτέλεσμα. Όλοι έχουμε ένα παρελθόν. Έχουμε το δικό μας και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ