SERIE A

Πέθανε το τελευταίο μέλος της Grande Torino

Πέθανε το τελευταίο μέλος της Grande Torino

Ο τελευταίος επιζών από τη μεγάλη ομάδα της Τορίνο τη δεκαετία του '40, Σάουρο Τομά, πέθανε σε ηλικία 92 ετών.

Ο κύκλος της Grande Torino έκλεισε με τον θάνατο του τελευταίου εν ζωή μέλους της, του Σάουρο Τομά.

Σε ηλικία 92 ετών, ο Ιταλός βετεράνος αμυντικός άφησε την τελευταία πνοή του την Τρίτη, έχοντας γλιτώσει προηγουμένως από την αεροπορική τραγωδία στον λόγο της Σουπέργκα, που αποδεκάτισε την κορυφαία ομάδα του κόσμου τη δεκαετία του '40.

Η "γκρανάτα" των πέντε πρωταθλημάτων εκείνη την εποχή απάρτιζε εξ ολοκλήρου την εθνική Ιταλίας ανά περιπτώσεις και αποτελούσε τον φόβο και τον τρόπο για όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες, ωστόσο η πορεία της διεκόπη άδοξα, με το δυστύχημα της 4ης Μαΐου 1949.

Ο Τομά είχε γλιτώσει από εκείνο το ταξίδι επιστροφής από τη Λισαβόνα, αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γόνατο και δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για το φιλικό με την Μπενφίκα.

Μετά από τον θάνατο του τερματοφύλακα εκείνης της ομάδας, Ρενάτο Γκαντόλφι, το 2011, ο Τομά ήταν ο μοναδικός επιζών, ωστόσο λόγω της προχωρημένης ηλικίας, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δυσκολευόταν να παρευρίσκεται σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Προερχόταν από τη Σπέτσια, όπου τον εντόπισε ο πρόεδρος της "γκρανάτα", Φερούτσιο Νόνο, και τον απέκτησε το 1947. Στο παλμαρέ του, ο ταλαντούχος αμυντικός έχει δύο πρωταθλήματα Ιταλίας.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ