SERIE A

Ο "προδότης" Μπερναρντέσκι "σκότωσε" τη Φιορεντίνα

Ο "προδότης" Μπερναρντέσκι "σκότωσε" τη Φιορεντίνα

Ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, μετά από 14 χρόνια στη Φιορεντίνα, σκόραρε εναντίον της και πανηγύρισε στο "Αρτέμιο Φράνκι", στη νίκη πρωτιάς της Γιουβέντους. Χαμός με πέναλτι κατά των "μπιανκονέρι" λόγω VAR.

Το σενάριο του μεγάλου ντέρμπι έχθρας μεταξύ Φιορεντίνα και Γιουβέντους είχε γραφτεί από πριν. Ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι επέστρεφε στο "Αρτέμιο Φράνκι" για πρώτη φορά μετά από την... προδοσία του καλοκαιριού και οι φίλοι των "βιόλα" είχαν ακόμα έναν λόγο να μισούν τη "γηραιά κυρία", μετά από το πρωτάθλημα του 1982, τον Ρομπέρτο Μπάτζιο και πολλές ακόμα ιστορίες.

Σε αυτές προστέθηκε και το γκολ του πρώην παίκτη τους, που από το 2003 μέχρι το 2017 φορούσε τη φανέλα των Τοσκανών και τον Φεβρουάριο του 2018 όχι μόνο σκόραρε εναντίον τους, αλλά πανηγύρισε το γκολ που βοήθησε στη νίκη των "μπιανκονέρι" με 2-0.

Το παιχνίδι ήταν άκρως επεισοδιακό, με τη Γιουβέντους να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, έχοντας δέκα νίκες σε δέκα παιχνίδια με μόλις ένα γκολ παθητικό. Κι όμως, στο 1ο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε βρεθεί πίσω με δύο τέρματα. Στο 18ο λεπτό, ο Μάρκο Μπενάσι έβγαλε σέντρα από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τζιόρτζιο Κιελίνι και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Η απόφαση διατηρήθηκε και μετά από το VAR, ωστόσο δεν εκτελέστηκε ποτέ, παρότι οι 22 ποδοσφαιριστές πήραν θέση. Μετά από τέσσερα λεπτά και νέα εξέταση του video διαπιστώθηκε ότι ο Μπενάσι ήταν σε θέση οφσάιντ όταν δέχθηκε πάσα κι έτσι ακυρώθηκε ολόκληρη η φάση.

Το κοινό στις κερκίδες εξαγριώθηκε, βλέποντας ακόμα μία διαιτητή απόφαση να πηγαίνει εις βάρος της ομάδας του και υπέρ της Γιουβέντους, ακόμα ένα ιστορικό σημείο τριβής μεταξύ των δύο συλλόγων. Ωστόσο, όσο ορθή ήταν η απόφαση, άλλο τόσο άτυχη στάθηκε η Φιορεντίνα στο 38ο λεπτό, όταν σε μία αντεπίθεση, ο Ζιλ Ντίας μέσα από την περιοχή και δεξιά, σούταρε στο δοκάρι του Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε στο 56ο λεπτό, όταν η Γιουβέντους που γλίτωσε δύο τέρματα, σημείωσε ένα με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπερναρντέσκι. Ο 23χρονος διεθνής εξτρέμ πανηγύρισε το τέρμα μέσα στην έδρα όπου "γαλουχήθηκε", προκαλώντας τη μήνη των φιλάθλων. Οι "βιόλα" ανέβηκαν μέτρα, πίεσαν και στο 86' εκτέθηκαν, όταν ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε τον Μάρκο Σπορτιέλο και με το 14ο φετινό τέρμα του, έγραψε το 2-0 και έστειλε τους "μπιανκονέρι" στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Σπορτιέλο, Μιλένκοβιτς, Πεζέλα, Αστόρι, Μπιράγκι, Μπενάσι (79' Ισερίκ), Μπάντελ, Βερτού, Ντίας (67' Τερεό), Σιμεόνε, Κιέζα

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ (61' Μπαρτζάλι), Μπενατιά, Κιελίνι, Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Μαρκίζιο (66' Κόστα), Μπερναρντέσκι (78' Μπεντανκούρ), Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Φιορεντίνα - Γιουβέντους 0-2 (56' Μπερναρντέσκι, 83' Ιγκουαΐν)

Σάββατο

ΣΠΑΛ - Μίλαν (16:00)

Κροτόνε - Αταλάντα (19:00)

Νάπολι - Λάτσιο (21:45)

Κυριακή

Σασουόλο - Κάλιαρι (13:30)

Ίντερ - Μπολόνια (16:00)

Κιέβο - Τζένοα

Σαμπντόρια - Βερόνα

Τορίνο - Ουντινέζε

Ρόμα - Μπενεβέντο (21:45)

Η βαθμολογία

1. Γιουβέντους 62

2. Νάπολι 60

3. Λάτσιο 46

4. Ρόμα 45

5. Ίντερ 44

6. Σαμπντόρια 38

7. Αταλάντα 36

8. Μίλαν 35

9. Τορίνο 33

10. Ουντινέζε 33

11. Φιορεντίνα 31

12. Μπολόνια 27

13. Κάλιαρι 24

14. Τζένοα 24

15. Κιέβο 22

16. Σασουόλο 22

17. Κροτόνε 20

18. ΣΠΑΛ 17

19. Βερόνα 16

20. Μπενεβέντο 7

*οι 4 πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

**ο 5ος και το 6ος στο Europa League, όπως και ο κάτοχος του Coppa Italia

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά γίνεται κλήρωση (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

20 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο)

18 γκολ

Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ)

16 γκολ

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Σαμπντόρια)

14 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

10 γκολ

Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

9 γκολ

Ιάγκο Φαλκέ (Τορίνο)

7 γκολ

Ίβαν Πέρισιτς (Ίντερ)

Κέβιν Λαζάνια (Ουντινέζε)

Γιόσιπ Ίλιτσιτς (Αταλάντα)

Ρομπέρτο Ινγκλέζε (Κιέβο)

Χιοβάνι Σιμεόνε (Φιορεντίνα)

Μπράιαν Κριστάντε (Αταλάντα)

Φιορεντίνα - Γιουβέντους 0-2

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ