SERIE A

Ο Μπελότι "έπιασε" τον Σεφτσένκο

Ο Μπελότι "έπιασε" τον Σεφτσένκο

Ο Αντρέα Μπελότι σημείωσε χατ τρικ σε λιγότερο από οκτώ λεπτά, κάτι που συνέβη τελευταία φορά το 2000 από τον Αντρέι Σεφτσένκο.

Το ιστορικό χατ τρικ του Αντρέα Μπελότι μέσα σε 7 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα οδήγησε την Τορίνο στη νίκη 3-1 επί της Παλέρμο και ταυτόχρονα εκτόξευσε στο κατακόρυφο τις μετοχές του.

Ο Ιταλός επιθετικός έφτασε τα 22 γκολ στη Serie A, πίσω μόνο από τον Λιονέλ Μέσι στην Primera Division (23) και από τον Έντινσον Καβάνι στη Ligue 1 (27).

Ο 22χρονος διεθνής σημείωσε το τέταρτο γρηγορότερο χατ τρικ στην ιστορία της κατηγορίας και πιο γρήγορο των τελευταίων 17 ετών. Το προηγούμενο ήταν αυτό του Αντρέι Σεφτσένκο με τη φανέλα της Μίλαν απέναντι στην Περούτζια στις 30 Ιανουαρίου του 2000 (70', 73', 77').

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής του συλλόγου που σημείωσε παραπάνω τέρματα σε μία σεζόν στη Serie A ήταν ο Σάντος το 1950 με 27.

Ο Μπελότι αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Άρσεναλ, ωστόσο μετά από αυτήν την εμφάνιση και την "αναρρίχησή" του στην κορυφή των σκόρερ της Serie A (άφησε πίσω τους Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Έντιν Τζέκο με 19 γκολ) η τιμή του πλησιάζει στη ρήτρα αποδέσμευσης, που ορίστηκε στα 100.000.000 ευρώ, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τη "γκρανάτα".

"Λάβαμε μια προσφορά, αλλά δεν αντικατοπτρίζει την αξία του παίκτη. Δεν πάει πουθενά προς το παρόν. Θέλουμε να τον απολαύσουμε, μετά θα δούμε τι θα γίνει. Σκοπεύουμε να κρατήσουμε τον Μπελότι και ο πρόεδρος Ουρμπάνο Κάιρο υπέγραψε αυτή τη σημαντική ρήτρα. Νομίζω ότι αξίζει περισσότερο από όσα μας προσέφεραν", δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Τζιανλούκα Πετράκι.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ