SERIE A

"Ο διαιτητής θα μιλάει" και στην Ιταλία

"Ο διαιτητής θα μιλάει" και στην Ιταλία

Μετά την Αγγλία, η συζήτηση για το δικαίωμα του διαιτητή να αιτιολογεί τις αποφάσεις του μετά τα παιχνίδια, άρχισε και στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Οι αρμόδιοι της Premier League έχουν αποφασίσει να δώσουν το δικαίωμα στον διαιτητή να αιτιολογεί τις αποφάσεις του μετά από κάθε παιχνίδι, εφόσον το επιθυμεί και αισθάνεται την ανάγκη να το πράξει.

Την είδηση είχαν αποκαλύψει οι Times και την επιβεβαίωσαν οι Άγγλοι, τονίζοντας ότι είναι ένα μέτρο που θα περιορίσει τη συζήτηση για τις διαιτητικές αποφάσεις στα social media.

Φαίνεται πως οι ιθύνοντες της Premier League δεν είναι οι μόνοι θιασώτες της καινοτομίας, αλλά σκέφτονται να τους ακολουθήσουν οι υπεύθυνοι της Serie A.

Το αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Διαιτητών, Μαρσέλο Νίκι, ο οποίος ανέφερε: "Εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ακουστούμε, τότε πραγματικά θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την κατάσταση για τη διαιτησία".

Πως ακριβώς θα διοργανωθεί κάτι τέτοιο και με τρόπο θα το υποδεχτούν οι Ιταλοί φίλαθλοι, δεν έχει ξεκαθαριστεί. Περισσότερο συζητείται ως ιδέα, παρά έχει ληφθεί η σχετική απόφαση από τις ποδοσφαιρικές αρχές.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ