SERIE A

Ο "δεκάλογος" της Νάπολι κρατά τους παίκτες μακριά από τη μαφία

Napoli fans wave flags prior to the start of Italian Cup final match between Fiorentina and Napoli in Rome's Olympic stadium Saturday, May 3, 2014. (AP Photo/Gregorio Borgia, Pool)
Napoli fans wave flags prior to the start of Italian Cup final match between Fiorentina and Napoli in Rome's Olympic stadium Saturday, May 3, 2014. (AP Photo/Gregorio Borgia, Pool) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA, POOL

Ο εισαγγελέας αποφάνθηκε πως η Νάπολι δεν έχει σχέση με τη μαφία, για κάτι που είχε φροντίσει ο πρόεδρος του συλλόγου, δίνοντας έναν "δεκάλογο" σε κάθε νέο παίκτη!

Η Νάπολι και οι παίκτες της δεν έχουν καμία σχέση με τη μαφία της πόλης, όπως αποφάσισε ο εισαγγελέας, με την υπόθεση να κλείνει την Τρίτη (7/11), έπειτα από έρευνες μηνών.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για εμπλοκή του με τη μαφία, καθώς έδωσε εισιτήρια που κατέληξαν στη μαύρη αγορά. Υποτίθεται πως δεν γνώριζε που τα έδωσε, αλλά και πάλι αυτό ήταν παράνομο.

Η συγκεκριμένη μαφιόζικη συμμορία είναι η "‘Ndrangheta", ενώ όσον αφορά στη Νάπολι ερευνήθηκε η εμπλοκή μελών της με την "Camorra".

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντα Λαουρέντις, δεν έχει αφήσει πάντως τίποτα στην τύχη του. Οι "παρτενοπέι" εδρεύουν σε μία πολύ επικίνδυνη πόλη και μάλιστα σήμερα η "La Repubblica" αποκάλυψε πως ο Ντε Λαουρέντις σε κάθε νέο παίκτη, κυρίως ξένο, δίνει έναν "δεκάλογο", έτσι ώστε να τον προστατευτεί απο τη μαφία.

Η εφημερίδα δεν αναφέρει πάντως και τις... δέκα εντολές. Αναφέρει όμως πως οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι απαγορεύεται να συμμετάσχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή σε εγκαίνια συνδέσμων οπαδών χωρίς ειδική άδεια του συλλόγου, αφού θα βρεθούν δίπλα σε μαφιόζους και δεν θα το γνωρίζουν!

Τα δικαιώματα της εικόνας κάθε παίκτη τα έχει αποκλειστικά η ομάδα, ενώ όταν οποιοσδήποτε τους προσεγγίσει για οποιοδήποτε ζήτημα θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν στον σύλλογο.

AP Photo/Gregorio Borgia, Pool

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ