SERIE A

Ντελ Πιέρο: "Με Νάπολι, Ολυμπιακό και Ίντερ η στιγμή της αλήθειας"

International football star and captain of Sydney FC Alessandro Del Piero poses for a photo during the launch of his autobiography in Sydney, Australia, Thursday, Nov. 21, 2013.(AP Photo/Rob Griffith)
International football star and captain of Sydney FC Alessandro Del Piero poses for a photo during the launch of his autobiography in Sydney, Australia, Thursday, Nov. 21, 2013.(AP Photo/Rob Griffith) AP

Για την φετινή πορεία της Γιουβέντους σε Ιταλία και Ευρώπη ρωτήθηκε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που υποστήριξε πως τα παιχνίδια κόντρα σε Νάπολι, Ολυμπιακό και Ίντερ που ακολουθούν θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια της σεζόν για τους "μπιανκονέρι".

Στο " juvefc.com" παραχώρησε δηλώσεις ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, όπου ρωτήθηκε για την πορεία της Γιουβέντους στο πρωτάθλημα και το Champions League, τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και το πόσο επηρέασε το Calciopolis το ποδόσφαιρο της χώρας.

"Στραβοπάτημα με την Μπάρτσα; Ναι, αλλά ήταν ένα υπολογισμένο στραβοπάτημα. Άκουσα ότι μια ισοπαλία ή μια ήττα ήταν το ίδιο, αλλά δεν είναι έτσι: τώρα η Σπόρτινγκ πρέπει να κερδίσει και η Γιούβε όχι. Ο πόντος ήταν κρίσιμος για το ηθικό και την θέση της ομάδας στον όμιλο, ακόμη κι αν η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε για μεγάλα διαστήματα", ήταν το σχόλιο του Ιταλού για την ευρωπαϊκή μάχη που δίνουν οι "μπιανκονέρι".

Ο Ντελ Πιέρο ρωτήθηκε για το αν η φετινή σεζόν μπορεί να εξελιχθεί σε ένα τέλος εποχής επιτυχιών για την Γιουβέντους:

"Το τέλος μιας εποχής; Αυτό το αίσθημα της χαλάρωσης που φέρνει η ικανοποίηση είναι εφιάλτης για τον προπονητή και τους παίκτες μετά από τόσες επιτυχίες. Το να είσαι αδίστακτος και ανταγωνιστικός σου βγαίνει πιο εύκολα όταν χάνεις, αλλά πάντα έβλεπε μεγάλη αφοσίωση από τους παίκτες της Γιούβε".

Το γεγονός ότι η ιταλική ομάδα δεν σκοράρει εύκολα στην Ευρώπη είναι πάντως ένα ζήτημα αν και ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος:

"Πέντε γκολ σε πέντε παιχνίδια στον όμιλο; Είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αλέγκρι. Αυτή η Γιουβέντους έχει χτιστεί για να πετυχαίνει ένα γκολ περισσότερο από τους αντιπάλους της και όχι να δέχεται ένα λιγότερο. Ίσως χρόνος είναι το μόνο που χρειάζεται για να δείξουν οι νέοι παίκτες την ικανότητα τους. Καμιά φορά πρέπει να προχωρήσεις μέσα από ένα στενό πέρασμα για να βρεις τον μεγάλο δρόμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γιούβε έχει κάμψη το φθινόπωρο, αλλά πρέπει να βρεθεί σε φόρμα την άνοιξη. Γι' αυτό πιστεύω ότι η Γιούβε θα πρωταγωνιστήσει σε Ιταλία και Ευρώπη".

Ο Ντελ Πιέρο υποστήριξε ότι τα παιχνίδια με Νάπολι (1/12, 21:45), Ολυμπιακό (5/12, 21:45) και Ίντερ (9/12, 21:45) μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες, αποτελούν ένα κρας τεστ για τους "μπιανκονέρι":

"Νάπολι, Ολυμπιακός και Ίντερ σε μια βδομάδα. Η στιγμή της αλήθειας για την Γιουβέντους. Χρειάζονται δύο ή και τρεις νίκες σε αυτά τα παιχνίδια για να δείξουν ότι επέστρεψαν. Ο Αλέγκρι περιμένει αυτή τη στιγμή. Ο Ντιμπάλα έπαιξε πολύ καλά κόντρα στην Μπαρτσελόνα και ήταν ο μόνος που πρόσφερε κάτι ξεχωριστό. Κράτησε τη μπάλα, κέρδισε φάουλ και λίγο έλειψε να σκοράρει προς το τέλος. Ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών ψηλά και θα βρει την ισορροπία που χρειάζεται για να επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν".

Ο θρυλικός Ιταλός μεσοεπιθετικός της "Γηραιάς Κυρίας" ρωτήθηκε για τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από το Μουντιάλ και το στάτους που διαμορφώθηκε στο ποδόσφαιρο της χώρας μετά το Calciopolis:

"Μεγάλη η θλίψη. Ο Τζίτζι έδειξε το μεγαλείο του για μια ακόμη φορά. Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα μου πραγματοποιήθηκε στο Μουντιάλ του 1982. Ήμουν μόλις 8 ετών. Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τον αποκλεισμό, αλλά έτσι έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Το Calciopolis ήταν σαν ατομική βόμβα: το ποδόσφαιρο μας διάλυσε. Δεν μιλάω μόνο για την Γιουβέντους. Μετά από αυτό οι σπουδαίοι παίκτες έφυγαν και άλλες χώρες αναπτύχθηκαν εντυπωσιακά. Η Premier League εκτοξεύθηκε χάρη στις ικανότητες των ανθρώπων της στο μάνατζμεντ γύρω από το brand σε όλο τον κόσμο, ενώ είναι σπουδαία η προσφορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έκαναν επίσης βήματα προόδου χάρη στην εταιρική πολιτική τους, η Γερμανία ολοκλήρωσε την πορεία που χάραξε όταν φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και μεγάλοι ξένοι επενδυτές έφτασαν στην Γαλλία για να μεταμορφώσουν ομάδες όπως η Παρί Σεν-Ζερμέν και η Μονακό.

Η Ιταλία από την άλλη κατέρρευσε, αλλά η Γιούβε έκανε το come back και η Νάπολι βρίσκεται σε μια σπουδαία ανοδική πορεία".

(AP Photo/Rob Griffith)

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ