SERIE A

Νάπολι, η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Serie A

Νάπολι, η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Serie A

Τα τελευταία χρόνια φημιζόταν για την μεσοεπιθετική της γραμμή όμως φέτος η Νάπολι μπορεί να καμαρώνει και για την αμυντική της λειτουργία, με το ένα ρεκόρ να έρχεται μετά το άλλο. Διαβάστε αναλυτικά.

Το ματς που τράβηξε πάνω του τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας την Κυριακή ήταν εκείνο της Φιορεντίνα με τη Ρόμα, με τους Ρωμαίους να περνούν νικηφόρα με 2-1 από το "Artemio Franchi" και να σκαρφαλώνουν μόνοι τους στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως η 9η αγωνιστική της Serie A είχε και έντονο γαλάζιο χρώμα.

Για αυτό "ευθύνεται" η Νάπολι, η οποία απέδρασε με 1-0 από το "Μπεντεγκόντι" κόντρα στην Κιέβο Βερόνα με σκόρερ τον Ιγκουαΐν και πλέον βρίσκεται στο -2 από την κορυφή με ένα σωρό αξιοζήλευετα επιτεύγματα να τη συνοδεύουν.

Νάπολι, η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Serie A

Στα εννέα τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 8 νίκες και 1 ισοπαλία (με την Κάρπι), έχοντας 25 γκολ υπέρ και μόλις 3 κατά ενώ με τα δύο γκολ που έχει δεχτεί στις έξι τελευταίες αγωνιστικές έχει φτάσει στα 8 παθητικό και διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα της Serie A πίσω από την Ίντερ (7 γκολ).

Υπάρχουν όμως και άλλοι παράμετροι που μπορούν να κάνουν τους Ναπολιτάνους να χαμογελούν όπως για παράδειγμα το γεγονός πως είναι αήττητοι μετά την πρεμιέρα (ήττα με Σασουόλο), το ότι έγιναν η πρώτη ομάδα που εμπόδισε την Κιέβο να σκοράρει εντός έδρας, ενώ για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2012 κράτησαν το μηδέν στην εστία τους σε τρία συνεχόμενα εκτός έδρας ματς για τη Serie A.

Νάπολι, η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Serie A

"Τα εύσημα για αυτά τα αποτελέσματα πρέπει να πάνε στον προπονητή μας, που βγάζει τον καλύτερο εαυτό των παικτών. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου και ελπίζω να πετύχω και άλλα γκολ.

Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο Ντούνγκα δεν με κάλεσε στην εθνική Βραζιλίας όμως έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και πιστεύω ότι συνεχίζοντας έτσι μπορεί να έρθει και η κλήση μου στην εθνική", τόνισε ο Βραζιλιάνος μέσος των "παρτενοπέι", Άλαν, ο οποίος με τον Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο έχει εξελιχτεί σε ακρογωνιαίο λίθο στη μεσαία γραμμή της Νάπολι.

Νάπολι, η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Serie A

Την ίδια ώρα, ο αρχικανονιέρης του πρωταθλήματος με 7 γκολ σε 9 αγωνιστικές, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, τονίζει πως "είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για τη βαθμολογία αλλά κάτι έχει αλλάξει στην ομάδα".

Με αυτά τα αποτελέσματα ως "προίκα" η Νάπολι πηγαίνει λοιπόν με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς κόντρα στην Παλέρμο για την εμβόλιμη 10η αγωνιστική, με τα ιταλικά ΜΜΕ να εκτιμούν πως το "San Paolo" θα είναι σχεδόν κατάμεστο.

Κιέβο Βερόνα - Νάπολι 0-1

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ