SERIE A

Μιχάιλοβιτς και Μαντσίνι στο πλευρό των προσφύγων

Μιχάιλοβιτς και Μαντσίνι στο πλευρό των προσφύγων

Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς έκανε πρόταση στον Ρομπέρτο Μαντσίνι πως όποιος βγει νικητής από το ντέρμπι της Ίντερ με τη Μίλαν θα πρέπει να δωρίσει χρήματα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για τη βοήθεια των προσφύγων. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Το δράμα εκατομμυρίων προσφύγων που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πολέμου και αναζητούν μία καλύτερη τύχη στην ευρωπαϊκή ήπειρο αγγίζει τους πάντες και ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στην προσπάθεια για στήριξη αυτών των ανθρώπων.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τους Ρομπέρτο Μαντσίνι και Σίνισα Μιχάιλοιβιτς που συμφώνησαν λίγες ωρες πριν το "Derby della Madonnina" μεταξύ της Ίντερ και της Μίλαν να βοηθήσουν χρηματικά ανάλογα με το... αποτέλεσμα της μεταξύ τους μάχης.

Αυτός που έριξε την ιδέα ήταν ο Σέρβος τεχνικός των "ροσονέρι" ο οποίος μέσω ανοιχτής επιστολής του που δημοσιεύτηκε στην "Gazzetta dello Sport", αναφέρει τα εξής: "Μέσα από την καρδιά μου απευθύνω μία πρόκληση σε κάποιον που έχει πάρει πολλά από το Μιλάνο, από τον φίλο μου και αντίπαλό μου δύο φορές τη φετινή σεζόν, Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Αυτή είναι η ιδέα μου: πριν από κάθε μας ντέρμπι θα βρούμε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που έχει ανάγκη και θα κάνουμε μία δωρεά, όπου θα πληρώσει ο νικητής του ντέρμπι.

Μετά από μία νίκη, ο βαθμός γενναιοδωρίας θα είναι ακόμα μεγαλύτερος σε σύγκριση σε το συνήθες. Και αν φέρουμε ισοπαλία, δεν θα μοιράσουμε το ποσό αλλά θα το διπλασιάσουμε", τονίζει μέσω της επιστολής του ο Μιχάιλοβιτς και συνεχίζει:

"Υπάρχει μία τραγωδία που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και που γίνεται όλο και πιο πιεστική: αυτή με τους πρόσφυγες. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, αμέτρητοι απελπισμένοι άνθρωποι το σκάνε από τον πόλεμο, από τις γενοκτονίες, από την πείνα και από τη φτώχεια.

Μιχάιλοβιτς και Μαντσίνι στο πλευρό των προσφύγων

Μαντσίνι και Μιχάιλοβιτς συνεργάστηκαν στον πάγκο της Ίντερ από το 2006 μέχρι το 2008, με τον πρώτο να είναι ο head coach και τον δεύτερο να αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του. Το βράδυ της Κυριακής ετοιμάζονται για την πρώτη επίσημη κόντρα τους σε ντέρμπι Ίντερ-Μίλαν

Είναι ένα πρόβλημα που είναι κοντά στην κάρδιά μου επειδή το έχω δει με τα μάτια μου και το βίωσα στην πατρίδα μου όταν ο εμφύλιος πόλεμος έκανε άνω κάτω τη Γιουγκοσλαβία. Ακόμα και οι γονείς μου και πολλά μέλη της οικογένειάς μου ήταν πρόσφυγες που ξέφυγαν από τον πόλεμο.

Ήταν τυχεροί μέσα στην τραγωδία που είχαν ένα παιδί ή έναν συγγενή να τους βοηθήσει, να τους καλωσορίσει και να τους βοηθήσει να μετακινηθούν. Βοήθησα, όσο περισσότερο μπορούσα, αρκετούς ανθρώπους που δεν τους είχα ξαναδεί, που δεν θυμάμαι πια τα ονόματά τους αλλά που εξακολουθώ να θυμάμαι το ύφος και τον πόνο που ήταν κρυμμένος πίσω από τα μάτια τους.

Μάτια που έλεγαν περισσότερα από χιλιάδες λέξεις... Ξέρω ότι υπάρχουν ιδρύματα στο Μιλάνο που βοηθούν ανθρώπους που περνούν μέσα από αυτή την τραγωδία. Εμείς θα διαλέξουμε ένα. Είναι ευκαιρία για τον κόσμο να δώσει μία έξτρα χείρα βοηθείας σε σχέση με αυτό που προσφέρει ήδη ιδιωτικά. Όποιος κερδίσει το ντέρμπι πληρώνει. Μάντσιο, είσαι έτοιμος για αυτό;"

Φυσικά το κάλεσμα του Μιχάιλοβιτς δεν έμεινε για πολλή ώρα αναπάντητο από τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Σαμπντόρια και προϊστάμενό του στην Ίντερ (στην πρώτη θητεία του στην Ίντερ ως προπονητής, ο Μαντσίνι είχε βοηθό για δύο χρόνια τον Μιχάιλοβιτς), με τον "Μάντσιο" να δηλώνει: "Δέχομαι την πρόσκληση. Και θα είμαι εγώ αυτός που θα πληρώσει".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ