SERIE A

Με πέναλτι στο 97' η Γιουβέντους τη Μίλαν

AC Milan goalkeeper Gianluigi Donnarumma dives for a ball uring the Italian Super Cup soccer match between Juventus and AC Milan, at the Al Sadd Sports Club in Doha, Qatar, Friday, Dec. 23, 2016. (AP Photo/Alexandra Panagiotidou)
AC Milan goalkeeper Gianluigi Donnarumma dives for a ball uring the Italian Super Cup soccer match between Juventus and AC Milan, at the Al Sadd Sports Club in Doha, Qatar, Friday, Dec. 23, 2016. (AP Photo/Alexandra Panagiotidou) AP

Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 97' από τον Πάουλο Ντιμπάλα έδωσε τη νίκη στη Γιουβέντους με 2-1 επί της Μίλαν για την 28η αγωνιστική της Serie A.

Σε ένα ντέρμπι με τα όλα του, μαζί με τις ευκαιρίες, τις εκπληκτικές επεμβάσεις, τα γκολ, τα δοκάρια, την ένταση, την αποβολή, ήρθε το αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε η Γιουβέντους στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, για να ευστοχήσει στο 7' ο Πάουλο Ντιμπάλα και να ολοκληρώσει το παζλ της νίκης 2-1 επί της Μίλαν.

Η "γηραιά κυρία" μετρούσε πέντε νίκες σε πέντε αγώνες στο νέο γήπεδό της κόντρα στη Μίλαν, ωστόσο φέτος αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από την ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα, έχοντας ηττηθεί στο ματς του 1ου γύρου και έχοντας χάσει το Supercoppa στην Ντόχα του Κατάρ.

Ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ του Πάουλο Ντιμπάλα από τον Κριστιάν Σαπάτα στα πρώτα λεπτά έδωσε το έναυσμα για ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και δυνατά μαρκαρίσματα.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επέλεξε ένα περίεργο 4-2-3-1 με τον Αντρέα Μπαρτζάλι δεξί μπακ και τον Ντάνι Άλβες δεξιό εξτρέμ, αλλά είχε την υπεροχή έναντι των φιλοξενουμένων που έψαχναν την αντεπίθεση.

Στο 30ό λεπτό, ο Μεχντί Μπενατιά άνοιξε το σκορ από κοντά, μετά από μία σειρά επεμβάσεων του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και άστοχων προσπαθειών από τους Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Σάμι Κεντίρα. Κόντρα στη ροή του αγώνα και τη... νομιμότητα, ο Κάρλος Μπάκα απάντησε στο 43' με γκολ από οριακή φάση οφσάιντ, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 1-1.

Ο Αλέγκρι "διόρθωσε" την ενδεκάδα με την είσοδο του Στέφαν Λίχτσταϊνερ στην ανάπαυλα, αλλά η εικόνα παρέμεινε ίδια, με τους γηπεδούχους να κρατούν το πόδι στο "γκάζι" και να περιορίζουν τη Μίλαν στο γήπεδό της.

Ένα σουτ του Μάρκο Πιάτσα που πέρασε λίγο άουτ, μία επέμβαση του Ντοναρούμα σε σουτ του Μίραλεμ Πιάνιτς και ακόμα μία γρήγορη εκτίναξη σε παραλίγο αυτογκόλ του Μπάκα κράτησαν το 1-1 για τη Μίλαν, που δεν απείλησε παρά μόνο μία φορά την εστία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα έφευγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας, σε μία σέντρα του Λίχτσταϊνερ κι ενώ είχαν εξαντληθεί και τα λεπτά των καθυστερήσεων, η μπάλα χτύπησε σχεδόν εξ επαφής στο εκτεθειμένο χέρι του Ματία ντε Σίλιο και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Μετά από δύο λεπτά διαμαρτυριών, ο Ντιμπάλα ευστόχησε κι έδωσε τη νίκη στους "μπιανκονέρι", που πήραν μία ακόμα νίκη σε ντέρμπι τον τελευταίο καιρό.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι (46' Λίχτσταϊνερ), Μπονούτσι, Μπενατιά (78' Ρουγκάνι), Ασαμόα, Κεντίρα, Πιάνιτς, Άλβες, Ντιμπάλα, Πιάτσα (89' Κιν), Ιγκουαΐν

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Σαπάτα, Παλέτα, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Πάσαλιτς (71' Πόλι), Σόσα, Μπερτολάτσι, Ντεουλοφέου, Μπάκα (55' Κούτσκα), Οκάμπος (90' Βανχιόνι)

*κόκκινη 90+3' Σόσα

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Γιουβέντους - Μίλαν 2-1 (30' Μπενατιά, 90+7' πέν. Ντιμπάλα / 43' Μπάκα)

Σάββατο

Τζένοα - Σαμπντόρια (21:45)

Κυριακή

Σασουόλο - Μπολόνια (13:30)

Ίντερ - Αταλάντα (16:00)

Φιορεντίνα - Κάλιαρι

Νάπολι - Κροτόνε

Κιέβο - Έμπολι

Πεσκάρα - Ουντινέζε

Παλέρμο - Ρόμα (21:45)

Δευτέρα

Λάτσιο - Τορίνο (21:45)

Η βαθμολογία

1. Γιουβέντους 70

2. Ρόμα 59

3. Νάπολι 57

4. Λάτσιο 53

5. Αταλάντα 52

6. Ίντερ 51

7. Μίλαν 50

8. Φιορεντίνα 42

9. Τορίνο 39

10. Σαμπντόρια 37

11. Κιέβο 35

12. Κάλιαρι 31

13. Σασουόλο 31

14. Ουντινέζε 30

15. Τζένοα 29

16. Μπολόνια 28

17. Έμπολι 22

18. Παλέρμο 15

19. Κροτόνε 14

20. Πεσκάρα 12

*οι 3 πρώτοι στο Champions League (ο 3ος στα προκριματικά)

**ο 4ος και ο 5ος στο Europa League (όπως και ο κάτοχος του Coppa Italia)

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά γίνεται κλήρωση

*****η Σασουόλο νίκησε 2-1 την Αταλάντα, αλλά η τελευταία πήρε το ματς 3-0 στα χαρτιά, καθώς η πρώτη χρησιμοποίησε παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής

Ο πίνακας των σκόρερς

22 γκολ

Αντρέα Μπελότι (Τορίνο)

19 γκολ

Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

18 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

17 γκολ

Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ)

16 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο)

12 γκολ

Κάρλος Μπάκα (Μίλαν)

11 γκολ

Μάρκο Μποριέλο (Κάλιαρι)

Νίκολα Κάλινιτς (Φιορεντίνα)

10 γκολ

Ιάγο Φαλκέ (Τορίνο)

Μάρεκ Χάμσικ (Νάπολι)

Χιοβάνι Σιμεόνε (Τζένοα)

Ίλια Νεστορόβσκι (Παλέρμο)

Φερνάντο Μπερναρντέσκι (Φιορεντίνα)

9 γκολ

Ίβαν Πέρισιτς (Ίντερ)

Σιρίλ Τερεό (Ουντινέζε)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Ρόμα)

Ρατζά Ναϊνγκολάν (Ρόμα)

Αλεχάντρο Γκόμες (Αταλάντα)

8 γκολ

Χοσέ Καγιεχόν (Νάπολι)

Λορέντζο Ινσίνιε (Νάπολι)

Λουίς Μουριέλ (Σαμπντόρια)

Ντιέγκο Φαλτσινέλι (Κροτόνε)

Γιουβέντους - Μίλαν 2-1

Photo credits: AP Photo/Alexandra Panagiotidou

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ