SERIE A

Κυνηγάει το απόλυτο ο Καρνέζης

Κυνηγάει το απόλυτο ο Καρνέζης

Ο Ορέστης Καρνέζης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος με τη φετινή σεζόν του στην Ουντινέζε καθώς κυνηγάει μαζί με έναν ακόμα παίκτη ένα σπουδαίο ρεκόρ στη Serie A. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Πέρυσι ο Ντανιέλε Ρουγκάνι είχε εντυπωσιάσει άπαντες καθώς φορώντας τη φανέλα της Έμπολι δεν έχασε ούτε ένα λεπτό στη Serie A: είχε παίξει και στα 3.420 λεπτά που θα μπορούσε να παίξει και ήταν ο μοναδικός από όλους στην κορυφαία κατηγορία που είχε το απόλυτο.

Φέτος, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του μαραθωνίου, μόνο δύο παίκτες μπορούν να πετύχουν αντίστοιχο επίτευγμα και ο ένας είναι Έλληνας. Αυτός είναι ο Ορέστης Καρνέζης, με τον γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδας να "μετράει" 2.880 λεπτά συμμετοχής (το ανώτερο που θα μπορούσε να φτάσει μετά από 31 αγωνιστικές), με τον έτερο που κυνηγάει το απόλυτο να είναι ο πορτιέρε της Σαμπντόρια, Εμιλιάνο Βιβιάνο.

Κυνηγάει το απόλυτο ο Καρνέζης

Τρίτος στη λίστα με 2.861 λεπτά είναι ο Ταταρουσάνου που έγινε αλλαγή στο Φιορεντίνα-Φροζινόνε, ενώ με 2.790 λεπτά ακολουθούν οι Μορέτι (Τορίνο), Αλμπιόλ (Νάπολι), Χαντάνοβιτς (Ίντερ), Ρέινα (Νάπολι), Σπορτιέλο (Αταλάντα), Μπουφόν (Γιουβέντους) και Σκορούπσκι (Έμπολι).

Όσον αφορά στους παίκτες που δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό στα άλλα τέσσερα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πλην τερματοφυλάκων, αυτοί είναι: οι Αλντερβέιρελντ, Σέρμαν, Γουίλιαμς και Μόργκαν στην Premier League (2.970 λεπτά), ο Άπια στην Ligue 1 (2.970 λεπτά), οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ροσάλες στην La Liga (2.880 λεπτά) και οι Σούλε, Πλάτενχαρντ, Ματίπ και Καλντιρόλα στην Bundesliga (2.610 λεπτά).

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ