SERIE A

Κατηγορίες σε Ρέινα, Καναβάρο και Αρόνικα για σχέσεις με τη μαφία

Napoli's Paolo Cannavaro, second right and goalkeeper Pepe Reina, second left talk to referee Kevin Friend after a penalty was awarded to Arsenal, which Reina then saved, during their Emirates Cup soccer game at Arsenal's Emirates stadium in London, Saturday, Aug 3, 2013 . (AP Photo/Alastair Grant)
Napoli's Paolo Cannavaro, second right and goalkeeper Pepe Reina, second left talk to referee Kevin Friend after a penalty was awarded to Arsenal, which Reina then saved, during their Emirates Cup soccer game at Arsenal's Emirates stadium in London, Saturday, Aug 3, 2013 . (AP Photo/Alastair Grant) AP

Οι Πέπε Ρέινα, Πάολο Καναβάρο και Σαλβατόρε Αρόνικα κατηγορούνται από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για σχέσεις με τη μαφία της Νάπολης, Καμόρα.

Μπελάδες αντιμετωπίζουν δύο παίκτες της Serie Α κι ένας της Serie B, καθώς ελέγχεται η σχέση τους με μέλη της μαφίας της Νάπολης, Καμόρα.

Συγκεκριμένα η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απήγγειλε κατηγορίες στον 35χρονο Ισπανό γκολκίπερ της Νάπολι (από την επόμενη σεζόν της Μίλαν), Πέπε Ρέινα, τον 36χρονο Ιταλό κεντρικό αμυντικό, Πάολο Καναβάρο (αδελφό του τεχνικού της Guangzhou Evergrande, Φάμπιο) και τον 40χρονο Ιταλό αμυντικό της Παλέρμο, Σαλβατόρε Αρόνικα.

Ο πρώτος κατηγορείται για "φιλικές σχέσεις" με τον καταδικασθέντα για οργανωμένο έγκλημα, Γκαμπριέλε Εσπόζιτο, και τα αδέλφια του, Φραντσέσκο και Τζουζέπε, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες στοιχηματικής εταιρίας.

Η φιλία είχε ως όφελος για τον Ίβηρα πακέτα διακοπών και τη δυνατότητα χρήσης πολυτελών οχημάτων από τη μεγάλη γκάμα ιδιοκτησίας του Γκαμπριέλε Εσπόζιτο. Στην περίπτωση του πρώην συμπαίκτη του στους "παρτενοπέι" κι από το 2014 παίκτη της Σασουόλο, Πάολο Καναβάρο, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα πώλησης μέσω των αδελφών Εσπόζιτο ρολογιού αξίας 400.000 ευρώ, αμφίβολης προέλευσης.

Ο Καναβάρο κατηγορείται επίσης για εξασφάλιση εισιτηρίων για ματς της Νάπολι με σκοπό τη διάθεσή τους στον "πυρήνα" της Καμόρα, "Lo Russo". Τα εισιτήρια ήταν στο όνομα του 36χρονου Ιταλού αμυντικού, με σκοπό να μην ελεγχθούν τα μέλη της μαφίας της Νάπολης,

Ο Σαλβατόρε Αρόνικα (πρώην συμπαίκτης των Πέπε Ρέινα και Πάολο Καναβάρο στη Νάπολι) κατηγορείται κι αυτός για συχνές συναντήσεις του με μέλη της Καμόρα. Παράλληλα, καταγγέλθηκαν και διοικούντες την ομάδα του ιταλικού Νότου, όπως οι Πάολο Ντε Ματέις, Λουίτζι Κασάνο και Αλεσάντρο Φοριζάνο).

Οι καταγγελίες προέκυψαν από τα ευρήματα της έρευνας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Νάπολης και οι ανωτέρω τρεις ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν οικονομικές κυρώσεις και τίποτα περισσότερο. Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κατήγγειλε και τις ομάδες τους, Νάπολι, Σασουόλο και Παλέρμο.

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ