SERIE A

Κατέθεσε φάκελο για νέο γήπεδο η Φιορεντίνα

Κατέθεσε φάκελο για νέο γήπεδο η Φιορεντίνα

Η Φιορεντίνα υπέβαλε στον δήμο τον φάκελό της για την κατασκευή νέου γηπέδου και πλέον όλα μπαίνουν σε τροχιά. Πόσο θα κοστίσει και πότε θα είναι έτοιμο.

Σε τροχιά φαίνεται πως μπαίνει το σχέδιο της Φιορεντίνα για την κατασκευή νέου, ιδιόκτητου γηπέδου στην πόλη. Οι άνθρωποι των "βιόλα" κατέθεσαν τον φάκελο με τα πλάνα στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, ώστε να αρχίσει η γραφειοκρατική διαδικασία για την κατασκευή.

"Το βράδυ της Τετάρτης, η Φιορεντίνα υπέβαλε τα πλάνα της για το νέο γήπεδο. Τώρα αρχίζει η διαδικασία της ανάλυσης των εγγράφων. Ας πούμε ότι το 2017 θα είναι η χρονιά των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ο 2018 η χρονιά των ανακοινώσεων και η κατασκευή μπορεί να αρχίσει το 2019. Θα έλεγα ότι ο πρώτος αγώνας της Φιορεντίνα στο νέο γήπεδο μπορεί να διεξαχθεί το 2021", δήλωσε στο "Lady Radio" ο επικεφαλής οικοδομικού σχεδιασμού της πόλης, Λορέντζο Πέρα.

Η ιδέα για νέο γήπεδο των Τοσκανών άρχισε να υλοποιείται το 2012, όταν παρουσίασαν για πρώτη φορά σχέδια με τοποθεσία τη μεγαλύτερη λαχαναγορά της Φλωρεντίας, Μερκαφίρ, σε μία έκταση 400 στρεμμάτων. Το κόστος του έργου ξεπερνούσε τα 300.000.000 ευρώ και η όλη διαδικασία καθυστερούσε λόγω κωλυσιεργίας του δήμου, που πρότεινε άλλες περιοχές.

Η κατάθεση φακέλων από τον σύλλογο αναμένεται να βάλει τέλος στις περιττές καθυστερήσεις και μόνο η γραφειοκρατία πλέον μπορεί να πάει πίσω το έργο.

Αυτό έχει συμβεί με τη Ρόμα, η οποία επρόκειτο βάσει προγραμματισμού να μπει στο νέο γήπεδό της τη νέα σεζόν, ωστόσο όπως φαίνεται τα έργα θα αρχίσουν το 2017.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ