SERIE A

Η εξομολόγηση του διαιτητή για το Γιουβέντους - Ρόμα

Η εξομολόγηση του διαιτητή για το Γιουβέντους - Ρόμα

Ο Τζανλούκα Ρόκι παραδέχτηκε πως είχε προβλήματα η διαιτησία του στο "Juventus Stadium" και στάθηκε ιδιαίτερα στο πέναλτι που σφύριξε εις βάρος του Μάικον στο ξεκίνημα του αγώνα.

"Η φάση με το πέναλτι του Μάικον ήταν μία παράξενη φάση, δεν την διαχειρίστηκα καλά και πιθανότατα ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε από εκεί και πέρα η ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Αυτή η φάση είναι πιθανότατα το κλειδί για να καταλάβει κανείς γιατί τι έγινε στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Όταν ξαναείδα το παιχνίδι για να με αξιολογήσω όπως κάνω μετά από κάθε ματς, η πιο σκληρή ανάλυσή μου ήταν μετά από αυτή τη φάση.

Πιστεύω ότι έχω 1.000 μειονεκτήματα αλλά ένα χάρισμα, να αναλαμβάνω πάντα τις ευθύνες για τα πράγματα που κάνω.

Αναλαμβάνω λοιπόν τις ευθύνες μου για τις επιλογές που έκανα και οι οποίες ήταν δύσκολες", τόνισε χαρακτηριστικά ο διαιτητής από την Τοσκάνη, ο οποίος δήλωσε επίσης μεταξύ άλλων:

Η εξομολόγηση του διαιτητή για το Γιουβέντους - Ρόμα

"Ο Ρόκι εξομολογείται", είναι ο τίτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Corriere dello Sport

"Δεν ήταν η πρώτη φορά που διαιτήτευσα ένα Γιουβέντουςφ-Ρόμα, το ματς της 5ης Οκτωβρίου ήταν το 5ο μου ματς. Ξέρεις ότι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και ότι πρέπει να το αντιμετωπίσεις με τη μέγιστη σοβαρότητα.

Εγώ είμαι ένας διαιτητής που δουλεύει πολύ με το ένστικτο. Σφυρίζω αυτό που βλέπω. Το 95% των αποφάσεών μου συνδέονται με την εμπειρία μου.

Τις περισσότερες φορές οι αποφάσεις που παίρνω και αν έχω φτάσει εδώ που έχω φτάσει είναι ακριβώς εξαιτίας αυτού του χαρακτηριστικού.

Όταν διαιτητεύω τη Γιουβέντους, τη σφυρίζω όπως όλες τις άλλες ομάδες. Αυτό το αποδεικνύει η ιστορία μου.

Η εξομολόγηση του διαιτητή για το Γιουβέντους - Ρόμα

"Θα μιλήσω εγώ για το Γιούβε-Ρόμα", είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Tuttosport

Ο στόχος μου είναι να είμαι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένος στις αποφάσεις μου και δεν βλέπω σε καμία περίπτωση το χρώμα της φανέλας".

Ερωτηθείς επίσης για την απόφασή του να αποβάλλει τον Ρούντι Γκαρσία (για την ενέργειά του να κάνει πως παίζει βιολί μετά το πρώτο πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Γιουβέντους) επεσήμανε πως ήταν σωστή ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Ρόμα, Τζέιμς Παλότα, ο οποίος είχε ζητήσει να πέσουν οι τόνοι λίγες ημέρες μετά το ντέρμπι.

Πατήστε το link για να δείτε το video με το... mea culpa του διαιτητή Ρόκι:

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ