SERIE A

Η Μίλαν νίκησε και τη "μαύρη" παράδοση

Η Μίλαν νίκησε και τη "μαύρη" παράδοση

Η Μίλαν αγνοούσε τη νίκη στο "Olimpico" κόντρα στη Λάτσιο από το 2009 όμως θυμήθηκε τη γεύση της εκτός έδρας νίκης την πλέον κατάλληλη στιγμή, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε φέτος μόνο νίκες μέσα στο σπίτι του! Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς έχει ζήσει αρκετές δύσκολες καταστάσεις στη Μίλαν από το περασμένο καλοκαίρι που ανέλαβε το τιμόνι και πριν μία εβδομάδα βρισκόταν πολύ κοντά στο να δει την πόρτα της εξόδου από τον... ανυπόμονο (για αποτελέσματα) Σίλβιο Μπερλουσκόνι όμως από το βράδυ της Κυριακής μπορεί να χαμογελάει λιγάκι.

Η Μίλαν επιβλήθηκε 3-1 της Λάτσιο στο "Olimpico" και πανηγύρισε για πρώτη φορά τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάλημα μετά από 1,5 χρόνο, όμως το σημαντικότερο είναι πως μείωσε σημαντικά τη διαφορά της από την κορυφή, που είναι τώρα πέντε πόντοι.

Η Μίλαν νίκησε και τη "μαύρη" παράδοση

Η επιτυχία αυτή των Μιλανέζων αποκτά μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς δύο παραμέτρους: η αμέσως προηγούμενη νίκη τους στην έδρα της Λάτσιο ήταν το 2-0 στις 8 Νοεμβρίου 2009 με τα γκολ των Πάτο και Τιάγκο Σίλβα (από τότε μεσολάβησαν τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες, αμφότερες με σκορ 1-1) ενώ η Λάτσιο μετρούσε φέτος "8 στα 8" στο "Olimpico" σε όλες τις διοργανώσεις, με 5 νίκες για το πρωτάθλημα και 3 για το Europa League!

Η Μίλαν νίκησε και τη "μαύρη" παράδοση

Υπάρχει όμως ένα ακόμα στοιχείο που αναδεικνύει το μέγεθος της νίκης της Μίλαν και αυτό έχει να κάνει με τα άσχημα αποτελέσματα που κουβαλάει κόντρα στις άλλες μεγάλες ιταλικές ομάδες μετά την κατάκτηση του τελευταίου της σκουντέτο, τη σεζόν 2010-11.

Η Μίλαν νίκησε και τη "μαύρη" παράδοση

Από τότε λοιπόν η Μίλαν είχε δώσει συνολικά 51 παιχνίδια κόντρα σε Ίντερ, Γιουβέντους, Ρόμα, Λάτσιο, Νάπολι και Φιορεντίνα και μόνο σε 8 περιπτώσεις κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, έχοντας επίσης 15 ισοπαλίες και 28 ήττες! Από αυτές τις 8 νίκες που είχε πετύχει μόλις οι 2 ήταν εκτός έδρας έδρας (απέναντι σε Φιορεντίνα και Ρόμα) ενώ τη Λάτσιο την είχε νικήσει δύο φορές, αμφότερες στο "San Siro".

Λάτσιο - Μίλαν 1-3

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ