SERIE A

Γύρισαν 21 χρόνια πίσω οι Ιταλοί!

Γύρισαν 21 χρόνια πίσω οι Ιταλοί!

Η φετινή Serie A φαντάζει από το ξεκίνημα πως θα είναι η πιο συναρπαστική εδώ και πολλά χρόνια, με το αποκορύφωμα να έρχεται την 6η αγωνιστική με τις ταυτόχρονες ήττες των Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους να παραπέμπτουν σε άλλες εποχές. Διαβάστε το story.

Τα τελευταία χρόνια οι φίλοι του Καμπιονάτο ένιωθαν πως ήταν στο ίδιο έργο θεατές, με τη Γιουβέντους να είναι η απόλυτη κυρίαρχος και να κατακτάει όλα τα πρωταθλήματα μετά το 2011, αποκτώντας μάλιστα και σημαντικές βαθμολογική διαφορές σε σύγκριση με τους έτερους μνηστήρες του σκουντέτο.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και η Serie A θυμίζει... Premier League, με τις εκπλήξεις να "σκάνε" η μία μετά την άλλη και καμία ομάδα να μην κατεβαίνει σε κάποιο γήπεδο έχοντας τη σιγουριά πως εύκολα ή δύσκολα θα βάλει στο σακούλι της τους τρεις βαθμούς.

Γύρισαν 21 χρόνια πίσω οι Ιταλοί!

Ο βαθμολογικός πίνακας είναι άλλωστε αδιάψευστος μάρτυρας. Η Φιορεντίνα βρίσκεται στην κορυφή (συγκάτοικός της η Ίντερ) για πρώτη φορά μετά το 1999, η Τορίνο είναι στη 2η θέση δύο πόντους πίσω από τις πρωτοπόρους, η Σασουόλο είναι 3η ούσα η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος ενώ η Γιουβέντους έχει μόλις 5 πόντους μετά από 6 αγωνιστικές.

Την ίδια ώρα έχουμε έκπληξη και στη μάχη των "κανονιέρηδων" καθώς αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην κορυφή με 6 γκολ όχι κάποιος από τους ακριβοθώρητους σέντερ φορ που παίζουν στη γειτονική χώρα αλλά ο Έντερ της Σαμπντόρια.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο που κάνει το φετινό ιταλικό πρωτάθλημα να μην μοιάζει με τα προηγούμενα και αυτό είναι η ήττα που γνώρισαν την 6η αγωνιστική και οι τρεις παραδοσιακές δυνάμεις του calcio: η Ίντερ συνετρίβη με 4-1 στο "Meazza" από τη Φιορεντίνα, η Μίλαν ηττήθηκε με 1-0 από τη Τζένοα στο "Luigi Ferraris" και η Γιουβέντους έχασε με 2-1 στο "San Paolo" από τη Νάπολι.

Γύρισαν 21 χρόνια πίσω οι Ιταλοί!

Η αμέσως προηγούμενη φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν πριν από 21 χρόνια (!), και μάλιστα πάλι 6η αγωνιστική. Τότε η Ίντερ είχε χάσει και πάλι εντός έδρας, 2-1 από τη Μπάρι, η Φότζα είχε υποχρεώσει τη Γιουβέντους στην πιο βαριά ήττα της μέσα στη σεζόν με 2-0, ενώ με το ίδιο σκορ είχε νικήσει η Πάντοβα τη Μίλαν.

Εκείνη τη σεζόν ο τίτλος κατέληξε στη Γιουβέντους του Μαρτσέλο Λίπι, μένει να δούμε αν θα επαναληφθεί φέτος η ίδια ιστορία και η "βέκια σινιόρα" του Μάσιμο Αλέγκρι καταφέρει να φέρει τα πάνω-κάτω στη συνέχεια του πρωταθλήματος...

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ