SERIE A

Γκαμπιγκόλ όπως Ρονάλντο, Χάμσικ όπως Μαραντόνα

Γκαμπιγκόλ όπως Ρονάλντο, Χάμσικ όπως Μαραντόνα

Ο Γκαμπιγκόλ έσωσε την Ίντερ απέναντι στην Μπολόνια με το "παρθενικό" τέρμα του στην Ιταλία, ενώ ο Μάρεκ Χάμσικ βρίσκεται πλέον μία ανάσα από το να προσπεράσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα μετά από το γκολ του σητ νίκη της Νάπολι επί της Κιέβο.

Ο Γκαμπιγκόλ ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη 1-0 στην Ίντερ μέσα στο "Νταλ' Άρα" με αντίπαλο την Μπολόνια και την επανέφερε στην 4η θέση της Serie A μετά από 25 αγωνιστικές.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος παρέμεινε στην ομάδα παρά τη φημολογία περί δανεισμού το καλοκαίρι, αποδείχθηκε ιδιαιτώς χρήσιμος, ελλείψει και Μάουρο Ικάρντι. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 74' σε ένα πολύ ήσυχο παιχνίδι και νίκησε τους Μάριο Οικονόμου και Βασίλη Τοροσίδη που σχημάτισαν δίδυμο στόπερ στο 81ο λεπτό. Το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου επιθετικού σημειώθηκε στο ίδιο γήπεδο που έκανε σεφτέ και το ειδωλό του με τη φανέλα των "νερατζούρι", ο Ρονάλντο πριν από 20 χρόνια, πέντε χρόνια μετά από την τελευταία εντός έδρας νίκη των "ροσομπλού" επί της Ίντερ.

Γκαμπιγκόλ όπως Ρονάλντο, Χάμσικ όπως Μαραντόνα

Η Νάπολι άφησε πίσω της την ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για το Champions League κι έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Κιέβο, επικρατώντας με 3-1. Ο Λορέντζο Ινσίνιε με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ στο 31', φτάνοντας στα οκτώ φετινά γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Μάρεκ Χάμσικ, από την πλευρά του, επτά λεπτά αργότερα έφτασε τα 110 με τους "παρτενοπέι" και χρειάζεται μόλις πέντε για να φτάσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Το πιο όμορφο τέρμα, όμως, ίσως να είναι το τρίτο, μετά από εκπληκτική ομαδική προσπάθεια και σουτ του Πιοτρ Ζιελίνσκι που κόντραρε για να καταλήξει στα δίχτυα, πριν μειώσει ο Ρικάρντο Μετζιορίνι.

Γκαμπιγκόλ όπως Ρονάλντο, Χάμσικ όπως Μαραντόνα

Η Ρόμα διέλυσε με 4-1 την Τορίνο στο "Ολίμπικο" της Ρώμης και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά από μία πρόσκαιρη υποχώρηση ελέω Νάπολι. Λίγες ώρες μετά από την επίσκεψη σύσσωμης της ομάδας και του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον Αλεσάντρο Φλορέντζι που υποβλήθηκε σε επέμβαση μετά από τη νέα ρήξη χιαστών που υπέστη, το φρόνημα των "τζιαλορόσι" ήταν υψηλό και ξέσπασαν στους φιλοξενούμενους. Στο 10ο λεπτό, ο Έντιν Τζέκο άνοιξε το σκορ με το 19ο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα (ενδέκατο στα τελευταία οκτώ παιχνίδια), πιάνοντας τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο 17' έδειξε ότι οι γηπεδούχοι δεν αστειεύονται και οι Λεονάρντο Παρέδες και Ρατζά Ναϊνγκολάν απλά έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο σκορ (και γι' αυτό αντικαταστάθηκε ο Κώστας Μανωλάς στο 74'), ουσιαστικά ακυρώνοντας τη μείωση του Μάξι Λόπες με το "παρθενικό" τέρμα του στη χρονιά.

Η επιστροφή του Ζντένεκ Ζέμαν (και του Σάλεϊ Μουντάρι) στην Ιταλία έφεραν την πρώτη νίκη επί χόρτου της Πεσκάρα στη σεζόν (έχει και μία στα χαρτιά) και μάλιστα με το επιβλητικό 5-0 επί της Τζένοα, σε μία επιβεβαίωση της (άκρως) επιθετικής φιλοσοφίας του Τσέχου τεχνικού. Ο Ορέστης Καρνέζης δεν κατάφερε να αποτρέψει την ανατροπή και η Ουντινέζε ηττήθηκε 2-1 από τη Σασουόλο στο "Φρίουλι", ενώ ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ήταν η πρώτη αλλαγή της Κάλιαρι (και ο Βίκτορ Ιμπάρμπο η δεύτερη) στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με αντίπαλο τη Σαμπντόρια.

Οι συνθέσεις

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Ντα Κόστα, Εμπάιγ (64' Κραφτ), Οικονόμου, Τοροσίδης, Μαζίνα, Νάγκι (69' Ταϊντέρ), Πούλγκαρ (83' Ντι Φραντσέσκο), Τζεμαϊλί, Βέρντι, Πέτκοβιτς, Κρέιτσι

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Μουρίγιο (55' Ανσάλντι), Μεδέλ, Μιράντα, Ντ' Αμπρόζιο, Γκαλιαρντίνι, Ζοάο Μάριο, Καντρέβα (74' Γκαμπιγκόλ), Έντερ, Πέρισιτς, Παλάσιο (75' Μπανέγα)

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Βιβιάνο, Μπερεσίνσκι, Σιλβέστρε, Σκρίνιαρ, Πάβλοβιτς, Μπαρέτο, Τορέιρα, Πρατ (55' Λινέτι), Φερνάντες (46' Τζούριτσιτς), Κουαλιαρέλα, Μουριέλ (81' Σικ)

ΚΑΛΙΑΡΙ: Γκάμπριελ, Παντοΐν (82' Ιμπάρμπο), Πιζακάνε, Άλβες, Μούρου, Ιονίτσα, Ταχτσίδης (66' Ντι Τζενάρο), Ντεσένα, Ίσλα, Ζοάο Πέδρο, Σάου (85' Μποριέλο)

ΠΕΣΚΑΡΑ: Μπιτσάρι, Σαμπράνο, Στεντάρντο, Κόντα (82' Μπόβο), Μπιράγκι, Βέρε (72' Μουντάρι), Μπρούνο, Μεμουσάι, Μπεναλί (75' Πέπε), Τσέρι, Καπράρι

ΤΖΕΝΟΑ: Λαμάνα, Ίτσο, Μπουρδίσο, Ορμπάν, Λάζοβιτς (46' Πινίγια), Χίλιεμαρκ (30' Πάντεβ), Κατάλντι, Λασάλτ, Ριγκόνι, Παλαντίνο, Σιμεόνε (61' Εντενίλσον)

ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Κατσιατόρε, Γκαμπερίνι, Σπόλι, Γκόμπι, Ίσκο, Ραντοβάνοβιτς (46' Μετζιορίνι), Χετεμάι, Κάστρο, Μπίρσα, Ινγκλέζε

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ισάι, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλάν (42' Ζιελίνσκι), Ζορζίνιο, Χάμσικ, Καγεχόν, Παβολέτι, Ινσίνιε

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Καρνέζης, Γουιντμέρ, Ντανίλο, Φελίπε, Σαμίρ, Αζιεμάνγκ Μπαντού (84' Μάτος), Χάλφρεντσον (81' Κουμς), Φοφανά, Ντε Πάουλ, Σαπάτα (60' Πέριτσα), Τερό

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Γκάτσολα, Ατσέρμπι, Πελούζο, Ντελ' Όρκο, Πελεγκρίνι, Ακουιλάνι, Ντάνκαν (66' Ντεφρέλ), Μπεράρντι (89' Ρίτσι), Μάτρι (83' Μισιρόλι), Πολιτάνο

ΡΟΜΑ: Στσέσνι, Μανωλάς (74' Βερμάλεν), Φάσιο, Ζεζούς, Πέρες, Παρέδες, Στρούτμαν (82' Τότι), Έμερσον, Σαλάχ, Ναϊνγκολάν, Τζέκο (90' Περότι)

ΤΟΡΙΝΟ: Χαρτ, Τζαπακόστα, Ντε Σιλβέστρι, Μορέτι, Μπαρέκα, Μπενάσι (70' Μπογέ), Λούκιτς, Μπαζέλι, Φαλκέ (58' Ιτούρμπε), Μπελότι, Λιάγιτς (79' Λόπες)

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Γιουβέντους - Παλέρμο 4-1 (13' Μαρκίζιο, 40', 89' Ντιμπάλα, 63' Ιγκουαΐν / 90+3' Τσότσεφ)

Σάββατο

Αταλάντα - Κροτόνε 1-0 (48' Κόντι)

Έμπολι - Λάτσιο 1-2 (67' Κρούνιτς / 68' Ιμόμπιλε, 80' Κεϊτά)

Κυριακή

Μπολόνια - Ίντερ 0-1 (81' Γκαμπιγκόλ)

Σαμπντόρια - Κάλιαρι 1-1 (22' Κουαλιαρέλα / 6' Ίσλα)

Πεσκάρα - Τζένοα 5-0 (5' αυτ. Ορμπάν, 19', 81' Καπράρι, 31' Μπεναλί, 87' Τσέρι)

Κιέβο - Νάπολι 1-3 (72' Μετζιορίνι / 31' Ινσίνιε, 38' Χάμσικ, 58' Ζιελίνσκι)

Ουντινέζε - Σασουόλο 1-2 (7' Φοφανά / 70', 79' Ντεφρέλ)

Ρόμα - Τορίνο 4-1 (10' Τζέκο, 17' Σαλάχ, 65' Παρέδες, 90+1' Ναϊνγκολάν / 84' Λόπες)

Μίλαν - Φιορεντίνα (21:45)

Η βαθμολογία

1. Γιουβέντους 63

2. Ρόμα 56

3. Νάπολι 54

4. Ίντερ 48

5. Αταλάντα 48

6. Λάτσιο 46

7. Φιορεντίνα 40

8. Μίλαν 40

9. Τορίνο 35

10. Σαμπντόρια 34

11. Κιέβο 32

12. Σασουόλο 30

13. Ουντινέζε 29

14. Κάλιαρι 28

15. Μπολόνια 27

16. Τζένοα 25

17. Έμπολι 22

18. Παλέρμο 14

19. Κροτόνε 13

20. Πεσκάρα 12

*οι 3 πρώτοι στο Champions League (ο 3ος στα προκριματικά)

**ο 4ος και ο 5ος στο Europa League (όπως και ο κάτοχος του Coppa Italia)

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά γίνεται κλήρωση

*****η Σασουόλο νίκησε 2-1 την Αταλάντα, αλλά η τελευταία πήρε το ματς 3-0 στα χαρτιά, καθώς η πρώτη χρησιμοποίησε παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής

Ο πίνακας των σκόρερς

19 γκολ

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

17 γκολ

Αντρέα Μπελότι (Τορίνο)

16 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

15 γκολ

Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ)

13 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο)

10 γκολ

Ιάγο Φαλκέ (Τορίνο)

Χιοβάνι Σιμεόνε (Τζένοα)

Μάρκο Μποριέλο (Κάλιαρι)

Νίκολα Κάλινιτς (Φιορεντίνα)

Φερνάντο Μπερναρντέσκι (Φιορεντίνα)

Μάρεκ Χάμσικ (Νάπολι)

9 γκολ

Σιρίλ Τερεό (Ουντινέζε)

Ίλια Νεστορόβσκι (Παλέρμο)

Αλεχάντρο Γκόμες (Αταλάντα)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Ρόμα)

8 γκολ

Κάρλος Μπάκα (Μίλαν)

Χοσέ Καγιεχόν (Νάπολι)

Λορέντζο Ινσίνιε (Νάπολι)

Λουίς Μουριέλ (Σαμπντόρια)

Ντιέγκο Φαλτσινέλι (Κροτόνε)

Μπολόνια - Ίντερ 0-1

Κιέβο - Νάπολι 1-3

Πεσκάρα - Τζένοα 5-0

Ρόμα - Τορίνο 4-1

Ουντινέζε - Σασουόλο 1-2

Σαμπντόρια - Κάλιαρι 1-1

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ