SERIE A

Γιουβέντους, η πιο αγαπητή και... μισητή ομάδα της Ιταλίας

Γιουβέντους, η πιο αγαπητή και... μισητή ομάδα της Ιταλίας

Ο ένας στους 3 Ιταλούς είναι Γιουβέντους, η Ίντερ ξεπέρασε τη Μίλαν και η "βέκια σινιόρα" παραμένει η ομάδα που λατρεύουν οι περισσότεροι να... μισούν. Διαβάστε τι έδειξε σχετική έρευνα.

Η ιταλική εταιρία δημοσκοπήσεων "Demos e Pl" διεξήγαγε έρευνα προκειμένου να φωτογραφίσει το χάρτην Ιταλία όσον αφορά στις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις των φιλάθλων και τα αποτελέσματα αυτής είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Πρώτο και καλύτερο το γεγονός ότι για τους 7 στους 10 τιφόζι της Μίλαν η ομάδα που αντιπαθούν περισσότερο είναι η Γιουβέντους, ενώ αντίθετα εκείνοι της "Γιούβε" έχουν εντελώς διαφορετική "προσέγγιση" των πραγματών: 1η ομάδα σε ποσοστό αντιπάθειας για αυτούς είναι η Ίντερ με 57%, ακολουθεί η Μίλαν με 22% ενώ το 21% αφορά τις υπόλοιπες ομάδες μεταξύ των οποίων Νάπολι και Ρόμα.

Η ομάδα με τις περισσότερες συμπάθειες είναι η Γιουβέντους με ποσοστό 31% (είχε 30% πέρυσι) ενώ ακολουθούν κατά σειρά: Ίντερ με 18%, Μίλαν με 16%, Νάπολι με 10%, Ρόμα με 6%, Φιορεντίνα και Λάτσιο με 3% η κάθε μία ενώ ένα 12% υποστηρίζει κάποια άλλη ομάδα.

Όσον αφορά τώρα στην πιο αντιπαθητική ομάδα και σε αυτή την κατηγορία η πρωτιά ανήκει στη Γιουβέντους.

Το ποσοστό... αντιπάθειας προς τη Γιουβέντους φτάνει το 28% των φιλάθλων της γειτονικής χώρας, με τις δύο εκπροσώπους του Μιλάνου Ίντερ και Μίλαν να συμπληρώνουν το πόντιουμ με ποσοστά 11% και 6% αντίστοιχα.

Σημειώνεται τέλος ότι στην ίδια έρευνα το 74% των φιλάθλων δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αντόνιο Κόντε ως νέου ομοσπονδιακού τεχνικού στην Ιταλία, και το εντυπωσιακό είναι πως μεταξύ εκείνων που στηρίζουν Κόντε το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται μεταξύ των οπαδών της Μίλαν!

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ