SERIE A

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

Γιουβέντους και Νάπολι πρωταγωνιστούν στο ματς της χρονιάς και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ντέρμπι στο "Juventus Stadium". Από το... Α μέχρι το Ω!

Το αποψινό ντέρμπι (21:45, Live από το Sport24.gr) δεν μοιάζει σαν όλα τα άλλα Γιουβέντους-Νάπολι που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στην Bel paese.

Και αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και είναι ξεκάθαρα οι καλύτερες της Serie A, όπως επίσης είναι η πρώτη φορά που η Νάπολι "απειλεί" με νίκη να γκρεμίσει τα τέσσερα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας των Τορινέζων .

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

Ποια θα επικρατήσει; Η Γιουβέντους που νικάει συνεχώς στο πρωτάθλημα εδώ και 3,5 μήνες και θέλει να στρογγυλοκαθήσει στην κορυφή της βαθμολογίας της Serie A για πρώτη φορά φέτος (πάει στο +1 από τη Νάπολι) ή η Νάπολι που θα κυνηγήσει το τρίποντο για να ξεφύγει με 5 πόντους από την άμεση ανταγωνίστριά της και να κάνει άλμα τίτλου 13 αγωνιστικές πριν το φινάλε;

Οι απαντήσεις θα δοθούν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μέχρι τότε όμως το Sport24.gr φροντίζει να σας βάλει στο κλίμα του ντέρμπι μέσα από ένα ξεχωριστό "A ως Ω αλά... ιταλικά"!

A ➔ Allegri (Αλέγκρι): Όταν ο Αντόνιο Κόντε αποχωρούσε το καλοκαίρι του 2014 από τη Γιουβέντους έχοντας τρία σερί πρωταθλήματα σε ισάριθμες σεζόν του στον πάγκο, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της "βέκια σινιόρα" δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο διάδοχός του θα έφτανε στο σημείο να τον ξεπεράσει. Και όμως ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πέτυχε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο: την περασμένη σεζόν κατέκτησε πανάξια το νταμπλ και οδήγησε τους "μπιανκονέρι" στον τελικό του Champions League μετά από 20 χρόνια ενώ και φέτος, παρότι η σεζόν ξεκίνησε καταστροφικά, η "Γιούβε" διεκδικεί ξανά και τα τρία μεγάλα τρόπαια. Έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένος που έμεινε εκτός της τελικής τριάδας υποψηφίων για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο το 2015 ενώ εδώ και λίγο καιρό έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν την Τσέλσι να εξετάζει σοβαρει την περίπτωσή του για να την αναλάβει από το καλοκαίρι.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

B ➔ Buffon (Μπουφόν): Το ντέρμπι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που θα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στο χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου την τελευταία 20ετία και ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου σύμφωνα με μεγάλη ψηφοφορία του "France Football" . Φέτος ο αγαπημένος "Τζίτζι" των οπαδών της Γιουβέντους συμπληρώνει 15 χρόνια στην "βέκια σινιόρα", με τον ίδιο να έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του το 2018 (θα είναι 40 ετών) έχοντας προλάβει να αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Όσο για το μήνυμά του ενόψει της αποψινής μάχης; " Χρειαζόμαστε 11... Φέντερερ στο γήπεδο ".

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

C ➔ Chiellini (Κιελίνι): Η μεγάλη απώλεια για τον Αλέγκρι και κατ'επέκταση για τη Γιουβέντους δεν είναι άλλη από αυτή του Τζόρτζιο Κιελίνι. Ο 31χρονος διεθνής Ιταλός μπακ (19 συμμετοχές φέτος στη Serie A) τραυματίστηκε στο εκτός έδρας με την Φροζινόνε την περασμένη Κυριακή και θα χρειαστεί να μεινει για τρεις εβδομάδες εκτός δράσης, κάτι που σημαίνει ότι πέρα από το ντέρμπι κορυφής με τη Νάπολι χάνει και την πρώτη μάχη με τη Μπάγερν Μονάχου για τους "16" του Champions League . Η εμπειρία του (έχει φάει με το... κουτάλι αυτά τα παιχνίδια) θα ήταν άκρως πολύτιμη ειδικά σε ένα τέτοιο ματς όπου διακυβεύονται πολλα ενόψει της μάχης του σκουντέτο.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

D ➔ Dyballa (Ντιμπάλα): Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μεγάλο επιθετικό (υπερ)όπλο της Γιουβέντους φέτος είναι ο Πάουλο Ντιμπάλα. Για να τον ντύσει στα ασπρόμαυρα ο Αντρέα Ανιέλι δέχτηκε να καταβάλλει 32.000.000 ευρώ στην Παλέρμο το περασμένο καλοκαίρι (συν 8.000.000 ευρω μπόνους βάσει επίτευξης στόχων) και μέχρι στιγμής θα πρέπει να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για την επένδυσή του. Ο 22χρονος Αργεντινός επιθετικός με τη φοβερή τεχνική του κατάρτιση έκανε τους Γιουβεντίνους να τον ερωτευτούν και να "ξεχάσουν" πολύ γρήγορα τον Κάρλος Τέβες ενώ με τα 13 γκολ του στο πρωτάθλημα είναι ήδη δεύτερος σκόρερ της Serie A πίσω από τον Ιγκουαΐν. Είναι δε εντυπωσιακό πως συνιστά τον νεότερο παίκτη στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει συμμετοχή μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 20 γκολ της ομάδας, καθώς πέρα από τα τέρματα που έχει σημειώσει ο ίδιος έχει δώσει και 8 ασίστ.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

E ➔ Esperienza vs Entusiasmo (Εμπειρία κόντρα σε ενθουσιασμό): Πάνω στο χορτάρι του "Juventus Stadium" θα έχουμε από τη μία πλευρά την εμπειρία της Γιουβέντους, με πολλούς παίκτες της να είναι μπαρουτοκαπνισμένοι από "τελικούς" τα τελευταία χρόνια στους οποίους έχουν ανταποκριθεί με επιτυχία, και από την άλλη πλευρά τον ενθουσιασμό της Νάπολι, η οποία φέτος παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δείχνει ικανή να γίνει εκείνη η ομάδα που θα γκρεμίσει τους Τορινέζους από την κορυφή μετά από τετραετή κυριαρχία

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

F ➔ Formazioni (Συνθέσεις): Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μάντζουκιτς, Κιελίνι, Κάσερες και Ασαμόσα και μία πιθανή ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει τη Γιουβέντους αποτελείται από τους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κουαδράδο, Στουράρο, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Εβρά, Μοράτα, Ντιμπάλα (σύστημα 3-5-2). Στον αντίποδα ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα και όλα δείχνουν πως θα ρίξει στη μάχη τους: Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Άλαν, Ζορζίνιο, Χάμσικ, Καγεχόν, Ιγκουαΐν, Ινσίνιε (σύστημα 4-3-3).

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

G ➔ Garanzia (Εγγύηση): Ο ιταλικός φίλαθλος κόσμος περιμένει από το ξεκίνημα της εβδομάδας με ιδιαίτερη ανυπομονησία τη μονομαχία της Γιουβέντους με τη Νάπολι και αν πιστέψουμε τους αριθμούς όλα μας εγγυώνται πως θα δούμε κόντρα υψηλού επιπέδου. Δεν είναι μόνο ότι τίθενται αντιμέτωπες η 1η της βαθμολογίας Νάπολι (56 βαθμοί) με τη 2η Γιουβέντους (54 βαθμοί) αλλά το γεγονός πως οι "παρτενοπέι" διαθέτουν την κορυφαία επίθεση του Καμπιονάτο (53 γκολ) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (19 γκολ) ενώ οι "μπιανκονέρι" έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (15 γκολ παθητικό) και την δεύτερη καλύτερη επίθεση (45 γκολ ενεργητικό).. Τι άλλο θέλουμε για να κάτσουμε αναπαυτικά στους καναπέδες μας το βράδυ του Σαββάτου και να απολαύσουμε ντέρμπι αλά... ιταλικά;

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω
LAPRESSE

H ➔ Higuain (Ιγκουαΐν): Ο άνθρωπος στον οποίο ποντάρουν πολλές από τις ελπίδες τους οι άνθρωποι της Νάπολι για να φύγουν με βαθμό ή βαθμούς από το Τορίνο και να παραμείνουν στη θέση του οδηγού μετά το ντέρμπι με τη Γιουβέντους είναι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Και απολύτως δικαιολογημένα, με τον "Πιπίτα" να αποτελεί τον άνθρωπο-γκολ για τους Ναπολιτάνους ο οποίος... βομβαρδίζει ανηλεώς τις αντίπαλες εστίες από την αρχή της σεζόν . Είναι μακράν ο πρώτος κανονιέρης της Serie A με 24 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές ενώ είναι και ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε έξι συνεχόμενες αγωνιστικές τη φετινή σεζόν.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

I ➔ Insigne (Ινσίνιε): Ο Νο 1 συμπαραστάτης του Ιγκουαΐν στη φετινή Νάπολι είναι ο Λορέντσο Ινσίνιε, ο οποίος διανύει εκπληκτική περίοδο φόρμας και δίνει απαντήσεις σε πολύ κόσμο (ακόμα και φιλάθλους της ίδιας του της ομάδας) για την αυστηρή κριτική που δεχόταν ειδικά την περασμένη σεζόν. Ο 24χρονος Ιταλός winger έγινε φέτος ο πρώτος χρονικά παίκτης στα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έφτασε διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ (10+10) ενώ είναι εντυπωσιακό πως φέτος μετράει 10 γκολ σε 21 συμμετοχές ενώ τις τρεις προηγούμενες σεζόν είχε τον ίδιο αριθμό τερμάτων σε σύνολο 93 παιχνιδιών.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

J ➔ Jorginho: Ο Ζορζίνιο μετακόμισε τον Ιανουάριο του 2014 από την Ελλάς Βερόνα στη Νάπολι και φέτος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την γαλάζια φανέλα έχοντας το γενικό πρόσταγμα στο χώρο του κέντρου. Βασικός και αναντικατάστατος για τον Σάρι όπως μαρτυρούν οι 21 συμμετοχές του στα πρώτα 24 ματς του φετινού πρωταθλήματος ενώ τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Αντόνιο Κόντε τον παρακολουθεί πλέον από κοντά και εξετάζει το ενδεχόμενο να τον καλέσει για πρώτη φορά στην Εθνική Ιταλίας (είναι γεννημένος στη Βραζιλία αλλά έχει και ιταλικό διαβατήριο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να επιλέξει είτε στην Εθνική Βραζιλίας είτε στην Εθνική Ιταλίας στο άμεσο μέλλον).

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

K ➔ Koulibaly (Κουλιμπαλί). Μαζί με τον Πέπε Ρέινα και τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Ραούλ Αλμπιόλ, ο Καλιντού Κουλιμπαλί έχει καταστήσει "βράχο" την άμυνα της Νάπολι και όλα δείχνουν πως θα κάνει μεγάλη καριέρα στην ομάδα του ιταλικού Νότου μιας και είναι μόλις 24 ετών. Το όνομά του ξεπέρασε και τα ιταλικά σύνορα την περασμένη εβδομάδα μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς της Λάτσιο και η οποία παραλίγο να προκαλέσει την οριστική διακοπή του αγώνα , με τους τιφόζι της Νάπολι από την πλευρά τους να του δείχνουν την αγάπη τους στον αγώνα με την Κάρπι εμφανιζόμενοι στο γήπεδο κρατώντας φωτογραφίες με το πρόσωπο του... Κουλιμπαλί.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

L ➔ Lippi (Λίπι). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Ιταλίας, Μαρτσέλο Λίπι, έχει καθήσει δις στον πάγκο της Γιουβέντους (1994-1999, 2001-2004) αλλά και σε αυτόν της Νάπολι (1993-94) και σε συνέντευξη που παραχώρησε το ζευγάρι έδωσε προβάδισμα νίκης στη "βέκια σινιόρα". "Ήμουν από εκείνους που εκείνες τις πρώτες εβδομάδες σεζόν φώναζε: προσοχή επειδή η Γιουβέντους δεν είναι ξοφλημένη, προσοχή επειδή θα επιστρέψουν στη διεκδίκηση των πρώτων θέσεων, εγώ τους γνωρίζω καλά. Έλεγα μάλιστα αστειευόμενος πως μετά από 4 σερί πρωταθλήματα, εκείνοι της Γιουβέντους προσπάθησαν να δώσουν ένα γύρο αβαντάζ στους αντιπάλους αλλά ουδείς ήταν ικανός να το εκμεταλλευτεί. Το ρόστερ της Γιουβέντους μπορεί να κάνει τη διαφορά, οι παίκτες της είναι συνηθισμένοι να νικούν".

ROMA, 22/09/2015, FORUM PRESSO LA SEDE DEL CORRIERE DELLO SPORT CON MARCELLO LIPPI, EX CT DELLA NAZIONALE DI CALCIO ITALIANA.
(Foto Bartoletti)
ROMA, 22/09/2015, FORUM PRESSO LA SEDE DEL CORRIERE DELLO SPORT CON MARCELLO LIPPI, EX CT DELLA NAZIONALE DI CALCIO ITALIANA. (Foto Bartoletti) BARTOLETTI

M ➔ Maradona (Μαραντονα). Η Νάπολι "πετάει" στο φετινό Καμπιονάτο και εδώ και μερικές εβδομάδες που βρίσκεται στην κορυφή το μυαλό όλων στον ιταλικό Νότο ταξιδεύει στη χρυσή εποχή της δεκαετίας του '80. Τότε που ο Ντιέγκο Μαραντόνα άλλαξε το ρου της ιστορίας των "παρτενοπέι" οδηγώντας τους στην κατάκτηση 2 πρωταθλημάτων και 1 Κυπέλλου Ιταλίας, καθώς και ενός Κυπέλλου UEFA. Ο "Πίμπε Ντ"Όρο" παραμένει ακόμα και σήμερα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 115 γκολ σε 259 ματς (τον "απειλούν" ο Χάμσικ με 96 γκολ και ο Ιγκουαΐν με 79) ενώ η αγάπη του για τη Νάπολι παραμένει πάντοτε φλογερή. Πριν λίγο καιρό μάλιστα υποσχέθηκε πως σε περίπτωση κατάκτησης του σκουντέτο θα φτάσει με ελικόπτερο στην πόλη για να πανηγυρίσει .

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

N ➔ New York (Νέα Υόρκη): Η Νάπολι έχει οπαδούς και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τρανό παράδειγμα αποτελεί ο... δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, που αποτελεί φανατικό οπαδό της. Λίγες ημέρες μάλιστα πριν το ντέρμπι κορυφής στο Τορίνο κάλεσε το φίλαθλο κοινό της Νέας Υόρκης να παρακολουθήσει το ματς για να δουν την επικράτηση των Ναπολιτάνων ενώ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τόνισε πως η Γιουβέντους έχει χάσει μεγάλο μέρος της δύναμής της μετά την απώλεια του Αντρέα Πίρλο, που συνεχίζει στην ποδοσφαιρική ομάδα της Νέας Υόρκης.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

O ➔ Orsato (Ορσάτο): Όλοι περίμεναν πως ο Νικόλα Ριτσόλι, ο κατά τεκμήριον καλύτερος και εμπειρότερος διαιτητής στην Ιταλία, θα σφύριζε στο Γιουβέντους-Νάπολι, όμως ένας τραυματισμός στη γάμπα τον άφησε νοκ-άουτ την τελευταία στιγμή. Έτσι ο άνθρωπος που ορίστηκε από την Ιταλική Επιτροπή Διαιτησίας για να διευθύνει τον αγώνα είναι ο Ντανιέλε Ορσάτο. Σημειώνεται πως η Γιουβέντους ηττήθηκε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της με τη Νάπολι στο πρωτάθλημα, με διαιτητή τον Ορσάτο, ωστόσο τη μοναδική φορά που σφύριξε σε αυτό το ζευγάρι με γηπεδούχους τους Τορινέζους το κοντέρ έγραψε... 3-0 για την "βέκια σινιόρα" (2011-12).

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

P ➔ Primo scontro (Πρώτη σύγκρουση): Ίσως ούτε οι Αλέγκρι και Σάρι να μη θυμούνται την πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι ως προπονητές, καθώς δεν είναι μόνο ότι έχουν περάσει 12 χρόνια αλλά και το γεγονός ότι από τότε η καριέρα τους έχει παρουσιάσει αλματώδη εξέλιξη. Το πιστεύετε ή όχι, οι δρόμοι των δύο προπονητών διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά τη σεζόν 2003-04, όταν κάθονταν στον πάγκο των Αλιανέζε (πρώτη ομάδα του Αλέγκρι) και Σαντζοβανέζε (όγδοη ομάδα του Σάρι), με εκείνα τα δύο ματς για την Serie C2 να λήγουν χωρίς σκορ και το δεύτερο μάλιστα να διεξάγεται μπροστά σε 424 θεατές... Πέρυσι ο Αλέγκρι πανηγύρισε δύο νίκες εις βάρος του συναδέλφου του που προπονούσε την Έμπολι ενώ στον φετινό πρώτο γύρο ο Σάρι είδε τη Νάπολι να πανηγυρίζει τη νίκη με 2-1 επί της Γιουβέντους.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

Q ➔ Quarantadue (Σαράντα δύο): Αυτό που έχει συμβεί φέτος με τους τραυματισμούς στη Γιουβέντους ξεπερνάει κάθε λογική, καθώς αν υπολογιστεί και ο τελευταίος του Κιελίνι, οι τραυματισμοί τη φετινή σεζόν έφτασαν στους 42, με τα 3/4 εξ'αυτών να είναι μυικοί. Η ομάδα του Αλέγκρι είναι φυσικά η ομάδα που έχει την θλιβερή πρωτιά σε αυτόν τον τομέα στη φετινή Serie A ενω αντίθετα εκείνη που έχει αντιμετωπίσει τα λιγότερα προβλήματα τραυματισμών είναι η Νάπολι, με μόλις 4 τραυματισμούς από την αρχή της σεζόν.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

R ➔ Record (Ρεκόρ): Λένε πως τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και οι Γιουβέντους και Νάπολι φρόντισαν να το επιβεβαιώσουν. Η τετράκις πρωταθλήτρια Ιταλίας προέρχεται από 14 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (το απίστευτο σερί ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου), αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της (μέχρι πρότινος ήταν οι 12 διαδοχικές νίκες από τη σεζόν 2013-14), ενώ η Νάπολι "τρέχει" το καλύτερο σερί στην ιστορία της με οκτώ συνεχόμενες νίκες (ξεπέρασε τις 7 σερί από τη σεζόν 1987-1988).

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

S ➔ Sarri (Σάρι): Ο Μαουρίτσιο Σάρι άργησε υπερβολικά να χτυπήσει την πόρτα της Serie A, έχοντας τεράστια προυπηρεσία σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών της Ιταλίας, ωστόσο "κάλλιο αργά παρά ποτέ". Ο Ιταλός τεχνικός επανέφερε το 2014 την Έμπολι στα μεγάλα σαλόνια μετά από έξι χρόνια απουσίας και κατάφερε να την κρατήσει στην κατηγορία (15η) στην παρθενική του σεζόν ως προπονητής στη Serie A, με τη Νάπολι με τη σειρά της να τον εμπιστεύεται για διάδοχο του Μπενίτεθ το περασμένο καλοκαίρι και να δικαιώνεται. Ο 57χρονος πλέον Σάρι έχει φέρει τους Ναπολιτάνους στην κορυφή της βαθμολογίας με ένα ποδόσφαιρο άκρως ικανοποιητικό για τον θεατή, ενώ ταυτόχρονα μπόρεσε να "σουλουπώσει" σε πολύ μεγάλο βαθμό την άμυνα που θύμιζε... ξέφραγο αμπέλι τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι σχεδόν οι παίκτες "πίνουν νερό στο όνομά του" και ουσιαστικά μοναδική παραφωνία σε όλα αυτά ήταν η ομοφοβική επίθεσή του κατά του Ρομπέρτο Μαντσίνι στο πρόσφατο Νάπολι-Ίντερ για τα προημιτελικά του Coppa Italia. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως μετά το ματς στο Τορίνο θα τον καλέσει ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

T ➔ Tifosi (Οπαδοί): Το αποψινό ιταλικό ντέρμπι θυμίζει κάτι από... Ελλάδα καθώς θα διεξαχθεί με την παρουσία μόνο οπαδών της Γιουβέντους στις εξέδρες. Και αυτό γιατί το Εθνικό Παρατηρητήριο για τις αθλητικές εκδηλώσεις, που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας διέταξε να παραμείνει κλειστή η θύρα των φιλοξενουμένων για το ματς του Σαββάτου (όπως έγινε και στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου), απόφαση που λήφθηκε λόγω της μεγάλης αντιπαλότητας των οπαδών των δύο ομάδων. Από την πλευρά τους οι οπαδοί της Νάπολι (πάνω από 1.000) συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Capodichino την Παρασκευή για να αποχαιρετήσουν και να εμψυψώσουν τους παίκτες της Νάπολι, λίγο πριν αναχωρήσει η πτήση τους για Τορίνο.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

U ➔ Un solo goal (Ένα μόνο γκολ): Η άμυνα της Γιουβέντους δέχεται γκολ μόνο με... αίτηση μέσα στο 2016 και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από το γεγονός ότι σε 7 ματς πρωταθλήματος αυτή τη χρονιά μόνο ένας παίκτης κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Τζανλουίτζι Μπουφόν. Αυτός ήταν ο Αντόνιο Κασάνο στο πλαίσιο της εκτός έδρας αναμέτρησης της Γιουβέντους με τη Σαμπντόρια στις 10 Ιανουαρίου, με το γκολ του πάντως να μην "πληγώνει" την "βέκια σινιόρα" καθώς επιβλήθηκε με 2-1.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

V ➔ Vertice (Κορυφή): Ποιός θα βρίσκεται στην κορυφή μετά το μεταξύ τους ματς; Αν νικήσει η Γιουβέντους φτάνει τις 15 συνεχόμενες νίκες (το ρεκόρ στη Serie A είναι οι 17 σερί επιτυχίες της Ίντερ τη σεζόν 2006-07) και ανεβαίνει για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ενώ αν νικήσει η Νάπολι εκτοξεύει τη διαφορά της στους 5 πόντους και πανηγυρίζει "νταμπλ" νικών επί των Τορινέζων για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-2010 και τέταρτη συνολικά φορά στην ιστορία της.

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

W ➔ Wags (Σύζυγοι και σύντροφοι παικτών): Όσο αμφίρροπη αναμένεται η μάχη εντός αγωνιστικού χώρου για την επικράτηση άλλο τόσο θα είναι και αυτή στις εξέδρες, με την κάθε ομάδα να έχει πολλές εντυπωσιακές wags να μας "συστήσει". Από τη Γιουβέντους τα βλέμματα πέφτουν αναπόφευκτα πάνω στις Ilaria D'Amico (Μπουφόν), Martina Maccari (Μπονούτσι), Federica Pignotti (Στουράρο), Lisa Thiolon (Πογκμπά) , Roberta Sinopoli (Μαρκίζιο) Lena Gercke (Κεντίρα) και Antonella Cavalieri (Ντιμπάλα) ενώ η Νάπολι εκπροσωπείται στη "μάχη των Wags" από τις Yolanda Ruiz (Ρέινα) Alicia Roig (Αλμπιόλ) , Martina Franova (Χάμσικ) , Kat Kerkhofs (Μέρτενς), Genoveffa Daron (Ινσίνιε) , Marta Ponsati (Καγεχόν) και Lara Wechsler (Ιγκουαΐν). Φυσικά την παράσταση ενόψει του ντέρμπι φρόντισε να δώσει και η "καυτή μούσα" της Νάπολι, Μάρικα Φρούσιο ...

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

X ➔ X Factor (Παράγοντας Χ): Οι δύο ομάδες δείχνουν ισοδύναμες όμως η Γιουβέντους μπορεί να πάρει... θάρρος από την πρόσφατη υπέρ της παράδοση απέναντι στη Νάπολι. Από το 2011 και μετά που άφησε το "Olιmpico" για να μετακομίσει στο υπερσύγχρονο "Juventus Stadium" μετράει μόνο νίκες απέναντι στους "Ναπολιτάνους: 3-0 το 2011-12, 2-0 το 2012-13, 3-0 το 2013-14 και 3-1 την περασμένη σεζόν. Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια τα γκολ είναι 11-1 για τη Γιουβέντους, ενώ υπερτερεί επίσης σε τελικές προσπάθειες (54-33), προσπάθειες εντός εστίας (29-14) και δημιουργηθείσες ευκαιρίες (52-11).

Jonathan Moscrop / LaPresse
01 04 2012 Torino ( Italia )
Sport Calcio
Juventus vs. Napoli - Serie A Tim 2011/2012 - Juventus Stadium
Nella foto: Claudio Marchisio e Blerim Dzemaili

Jonathan Moscrop / LaPresse
01 04 2012 Turin ( Italy )
Sport Soccer
Juventus versus SSC Napoli - Italian Serie A Soccer League 2011/2012 - Juventus Stadium
In the Photo: Claudio Marchisio and Blerim Dzemaili
Jonathan Moscrop / LaPresse 01 04 2012 Torino ( Italia ) Sport Calcio Juventus vs. Napoli - Serie A Tim 2011/2012 - Juventus Stadium Nella foto: Claudio Marchisio e Blerim Dzemaili Jonathan Moscrop / LaPresse 01 04 2012 Turin ( Italy ) Sport Soccer Juventus versus SSC Napoli - Italian Serie A Soccer League 2011/2012 - Juventus Stadium In the Photo: Claudio Marchisio and Blerim Dzemaili LAPRESSE

Y ➔ Yes we can (Ναι, μπορούμε). Αυτό είναι το "σύνθημα" που λάνσαρε ο Κλάουντιο Ρανιέρι μετά το θρίαμβο της Λέστερ επί της Μάντσεστερ Σίτι που την κράτησε στο +5 από τις άμεσες διώκτριές της στη μάχη του τίτλου στην Αγγλία , το ίδιο ακριβως μπορεί να υϊοθετήσει και η Νάπολι. Και αυτό γιατί μετά την κατάκτηση 2 Κυπέλλων Ιταλίας (2012, 2014) πλέον η ομάδα του ιταλικού Νότου δείχνει ικανή να αντέξει και στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος και να προσθέσει και τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία της μετά από αυτά των 1987 και 1990. Φαντάζεστε να αρέσει στον Σάρι και σε λίγο καιρό από τώρα να λέει στις συνεντεύξεις Τύπου της Νάπολι "Si, possiamo anche noi" ("Ναι, μπορούμε και εμεις");

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω

Z ➔ Zero (Μηδέν): Τζανλουίτζι Μπουφόν και Πέπε Ρέινα έχουν ορθώσει τείχος μπροστά από την εστία τους και οι αντίπαλες άμυνες "φτύνουν αίμα" για να μπορέσουν να τους νικήσουν. Οι αριθμοί "μιλούν από μόνοι τους": η Γιουβέντους δεν έχει δεχτεί γκολ στα 12 από τα 24 ματς που έχει δώσει στο φετινό πρωτάθλημα ενω αντιστοίχως η Νάπολι είδε την εστία της να μένει ανέπαφη 11 φορές.

Ώρα για δράση, ώρα για ντέρμπι κορυφής...

Γιουβέντους vs Νάπολι: Από το Α μέχρι το Ω
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ