SERIE A

Γιουβέντους - Νάπολι: Στη "σκιά" του Ιγκουαΐν

Γιουβέντους - Νάπολι: Στη "σκιά" του Ιγκουαΐν

H Γιουβέντους υποδέχεται τη Νάπολι και όλοι οι προβολείς θα είναι στραμμένοι στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος άλλαξε "στρατόπεδο" το περασμένο καλοκαίρι και τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα.

Ήταν η μεταγραφή της θερινής σεζόν στην Ιταλία. Η Γιουβέντους κατέβαλε 90.000.000 ευρώ κι απέκτησε τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν από τη Νάπολι. Το Σάββατο, ο Αργεντινός αντιμετωπίζει την πρώην του ομάδα.

Στην αρχή η Γιουβέντους βάδισε δια της "πλαγίας οδού" προσπαθώντας να διαπραγματευτεί με τη Νάπολι για την απόκτηση του 28χρονου επιθετικού, Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Ο πρόεδρος των "παρτενοπέι", Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, το... ξέκοψε και υπέδειξε το μοναδικό τρόπο για να ευδοκιμήσει το deal. Και τότε η Γιουβέντους τον ακολούθησε. Πλήρωσε, δηλαδή, τα περίπου 90.000.000 ευρώ της ρήτρας αποδέσμευσης τους από την ομάδα της Νάπολης, ώστε αυτός να πάρει την ανηφόρα για το Τορίνο.

Η μίνι - "εξέγερση" στην πόλη του ιταλικού Νότου αρχικά εκδηλώθηκε με οπαδούς τους να πετούν φανέλα του μέσα στην τουαλέτα.

Γιουβέντους - Νάπολι: Στη "σκιά" του Ιγκουαΐν

Και μετά ήρθε ο συμπατριώτης του Ιγκουαΐν, Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο "θεός" για την ομάδα και την πόλη, δεν έκρυψε ότι "τον πληγώνει ο Πιπίτα".

"Αυτή η ιστορία με τον Ιγκουαΐν με πληγώνει, γιατί θα πάει σε έναν άμεσο ανταγωνιστή, τη Γιουβέντους. Αλλά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε και τον ποδοσφαιριστή. Ένας παίκτης έχει ευθύνη έναντι του εαυτού του και είναι οι μεγαλόσχημοι του ποδοσφαίρου που κερδίζουν από την υπόθεση", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Στις 26 Ιούλη, ο προαναγγελθείς "γάμος" ανακοινώθηκε. Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν από τη Νάπολι κι επίσημα στη Γιουβέντους. Η αντιδράσεις στην πρώτη του ομάδα συνεχίστηκαν, ο Αρκάντιους Μίλικ προσπάθησε να απαλύνει λίγο τον... πόνο, αλλά οι φανέλες του Αργεντινού βρήκαν χρήση για να ντύνουν κάδους απορριμάτων στην πόλη.

Γιουβέντους - Νάπολι: Στη "σκιά" του Ιγκουαΐν

Ή φτάνοντας στο σημείο να παρακαλούν για τον τραυματισμό του "μπιανκονέρο" - πλέον - Αργεντινού έναντι οικονομικού ή "φαγώσιμου" ανταλλάγματος. Όπως η πιτσαρία 'Pizza Show" στη Νάπολη, η οποία ανακοίνωσε θα προσφέρει μόνο με 0,99 λεπτά την πίτσα Μαργαρίτα για 48 ώρες, από την στιγμή που θα τραυματιστεί ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Ο Ντε Λαουρέντις ξεκίνησε να εξαπολύει επίθεση εναντίον του πρώην "αγαπημένου του παιδιού": "Αν ο κύριος Ιγκουαΐν ήταν τόσο ενοχλημένος από την παρουσία μου, μάλλον καθυστέρησα πολύ να το καταλάβω. Δεν ξέρω αν είναι άτομο είναι σκάρτο ή καλός ηθοποιός. Αλλά θα επιλέξω το δεύτερο. Ετσι και αλλιώς ξέρω από ηθοποιούς", αλλά ο ίδιος ο Αργεντινός δεν φαινόταν να νοιάζεται και πολύ ψάχνοντας το νέο υπερπολυτελές σπίτι του στο Τορίνο.

Οι επιθέσεις δε σταμάτησαν. Είτε από πρώην παίκτες (βλέπε Προσινέτσκι), είτε από πρώην παίκτες της Νάπολι (βλέπε Καβάνι). Ο πρώτος τον αποκάλεσε "μικρό γουρούνι", ο δεύτερος πέταξε την "μπηχτή του" λέγοντας ότι: "Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει αλλά αυτό που μπορώ να πω ότι είναι την επιλογή που έκανε εκείνος, εγώ δεν θα την έκανα".

Μπορεί να μη σκόραρε στο πρώτο του ματς, στο Λονδίνο σε φιλικό με τη Γουέστ Χαμ, αλλά ήρθε και το γκολ. Στις 20 Αυγούστου, ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στη "Γηραιά Κυρία", με 2-1 απέναντι στη Φιορεντίνα. Μετά ήρθαν κι άλλα γκολ.

Ο "Πιπίτα" μετρά έξι γκολ με τη φανέλα των "μπιανκονέρι". Άλλα πέντε, εκτός από αυτό που πέτυχε απέναντι στους "βιόλα". Δύο κόντρα στη Σασουόλο (3-1), ένα απέναντι στην Κάλιαρι (4-0), δύο απέναντι στην Έμπολι (0-3). Κι ένα στο Champions League, στο Ζάγκρεμπ και τη νίκη επί της Ντινάμο (1-4).

Στο δια ταύτα. Το αληθινό "τεστ" - ψυχολογικό και συναισθηματικό - θα είναι στο "Σαν Πάολο", στην πρώτη του επιστροφή στη Νάπολη, στην πρώτη του φορά ως αντίπαλος της ομάδας της πόλης. Αυτό προανήγγειλε και ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι ντε Ματζίστρις: "Οι οπαδοί έχτισαν ένα ισχυρό σύνδεσμο μαζί του. Αυτός τον έσπασε. Δεν νομίζω ότι ο Ιγκουαΐν, θα μπορούσε να περπατήσει στην πόλη. Θα είναι σαν τον Ματέο Ρέντσι. Θα χρειάζεται προστασία 1000 ανδρών για να το κάνει".

Απλά, το Σάββατο το βράδυ στο Τορίνο θα πάρει την πρώτη γεύση από το τι εστί να αντιμετωπίζεις την πρώην σου ομάδα, τους πρώην σου συμπαίκτες, τον πρώην σου προπονητή.

Όσον αφορά στο τελευταίο, ο Μαουρίτσιο Σάρι ήταν ξεκάθαρος: "Θα τον χαιρετίσω, ως ένας πατέρας που θύμωσε με το γιο του". Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε κι ένας από τους καλύτερους φίλους του στους "παρτενοπέι", o Ντρις Μέρτενς: "Ίσως του δώσω μια φάπα", υποστήριξε αστειευόμενος.

Από την άλλη πλευρά, ο νέος τεχνικός του Ιγκουαΐν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος όσον αφορά στο τι σκέφτεται για το θέμα: "O Ιγκουαΐν έκανε μια επιλογή, είναι επαγγελματίας. Ο Ναπολιτάνοι θα έπρεπε να του είναι ευγνώμονες για ο,τι έχει προσφέρει".

Γιουβέντους - Νάπολι: Στη "σκιά" του Ιγκουαΐν

Μπορεί έτσι να έπρεπε να είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι όπως τα λέει ο Αλέγκρι. Ο ίδιος ο Αργεντινός ελπίζει εκτός από πρωταγωνιστής των φωτογραφικών φλας, να είναι και πραγματικός πρωταγωνιστής στο γήπεδο: "Βεβαίως κι ελπίζω να σκοράρω απέναντι στη Νάπολι", υποστήριξε στο κανάλι "Sport Mediaset".

Στο αμιγώς βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Γιουβέντους οδηγεί την κούρσα της Serie A μετά από 10 αγωνιστικές με 24 βαθμούς, η Νάπολι βρίσκεται στην 3η θέση με 4 λιγότερους.

Η "Γηραιά Κυρία" ανακούφισε κατά κάποιο τρόπο τον πόνο που της άφησε η ήττα στο Μιλάνο (1-0 από τη Γιουβέντους), με τη νίκη της Τετάρτης (4-1) επί της Σαμπντόρια. Από την άλλη στη Νάπολι οι δύο διαδοχικές νίκες (2-0 την Έμπολι και 2-1 την Κροτόνε) επανέφεραν τα χαμόγελα μετά τις αντίστοιχες δύο διαδοχικές ήττες (1-0 από Αταλάντα και 3-1 από Ρόμα).

Η "Γιούβε" μετρά 5/5 νίκες και γκολ 15-4 εντός έδρας, η Νάπολι δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα έξω από το "Σαν Πάολο" με τέρματα 7 (υπέρ) - 4 (κατά).

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπενατιά, Λίχτσταϊνερ, Κεντίρα, Λεμινά, Πιάνιτς, Αλέξ Σάντρο, Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς.

ΝΑΠΟΛΙ (4-3-3): Ρέινα, Χίσαϊ, Μακσίμοβιτς. Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Άλαν, Ζορζίνιο, Χάμσικ, Ινσίνιε, Μέρτενς, Καγιεχόν

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ