SERIE A

Δίνει 5.000.000 ευρώ στην Πάρμα η Λίγκα!

Δίνει 5.000.000 ευρώ στην Πάρμα η Λίγκα!

Χείρα βοηθείας στην Πάρμα για να μην χρεοκοπήσει πριν το φινάλε της σεζόν προσέφερε η ιταλική λίγκα, καθώς άναψε το πράσινο φως για την παραχώρηση 5.000.000 ευρώ στον σύλλογο.

Η Πάρμα βρίσκεται στη δίνη τεράστιας οικονομικής κρίσης εδώ και καιρό, δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί στα δύο τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα (έχουν αναβληθεί) και στις 19 Μαρτίου είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί από το δικαστήριο η κήρυξη πτώχευσης του ιστορικού συλλόγου.

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι της Πάρμα είχαν έναν λόγο για να χαμογελάσουν το απόγευμα της Παρασκευής, με την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος (Lega Serie A) να αποφασίζει τη διάθεση ενός ποσού ύψους 5.000.000 ευρώ προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί σε τρέχουσες οικονομικές του ανάγκες ο σύλλογος.

Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση πάρθηκε μέσω ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν οι 20 ομάδες της Serie A, με 16 από αυτές να ψηφίζουν υπέρ του να δοθεί αυτή η οικονομική ανάσα στην Πάρμα, τις Νάπολι, Ρόμα και Σασουόλο να απέχουν και τη μοναδική αρνητική ψήφο να ανήκει στην Τσεζένα.

Δίνει 5.000.000 ευρώ στην Πάρμα η Λίγκα!

"Το πρόβλημα δεν είναι το αν θα σώσουμε ή όχι έναν σύλλογο που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το πώς θα προστατέψουμε το ποδόσφαιρο της μεγάλης κατηγορίας.

Η ηθική μας επιβάλλει τώρα να επαληθεύσουμε τα κριτήρια της εγγραφής στα πρωταθλήματα", σχολίασε χαρακτηριστικά στο Twitter του ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, με αφορμή την προσπάθεια της ιταλικής λίγκας για την παράταση ζωής στην Πάρμα.

Σημειώνεται πως το ποσό των 5.000.000 ευρώ συγκεντρώθηκε από τα πρόστιμα που έχουν πληρωθεί από τους συλλόγους μέσα στη σεζόν και θα δοθούν στους ανθρώπους που είναι πλέον οικονομικοί διαχειριστές στο σύλλογο.

Το ευχάριστο για τους φίλους της Πάρμα είναι πως σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές που αναβλήθηκαν τα ματς της ομάδας τους, αυτή την Κυριακή η ομάδα του Ντοναντόνι θα κατέβει κανονικά στο γήπεδο για τον αγώνα της 26ης αγωνιστικής κόντρα στην Αταλάντα, όπως γνωστοποίησαν οι παίκτες της.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ