SERIE A

"Αυτοκτόνησε" η Γιουβέντους, πλησίασε η Νάπολι

"Αυτοκτόνησε" η Γιουβέντους, πλησίασε η Νάπολι

Η Γιουβέντους δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κροτόνε και η Νάπολι, με τη νίκη της επί της Ουντινέζε, πλησίασε στους τέσσερις βαθμούς. "Τρελό" παιχνίδι στην Τοσκάνη, νίκη για Ρόμα.

Η Γιουβέντους δεν... αφυπνίστηκε ποτέ στην έδρα της Κροτόνε και έφυγε μόλις με τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής στη Serie A, με συνέπεια να αφήσει περιθώριο... αμφισβήτησης των "σκήπτρων" της από τη Νάπολι. Οι "μπιανκονέρι" προηγήθηκαν με τον Άλεξ Σάντρο στο 16ο λεπτό, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο πεισμωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και το απέδειξαν στη συνέχεια του αγώνα. Κατάφεραν να περιορίσουν τους πρωταθλητές Ιταλίας και με ένα εξαιρετικό ανάποδο "ψαλίδι" του Σίμι Νουάνκουο να φτάσουν στην ισοφάριση σε 1-1. Παρά την είσοδο του Χουάν Κουαδράδο, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης και πλέον περιμένει τη Νάπολι στο Τορίνο την Κυριακή για να "καθαρίσει" οριστικά τη μάχη του τίτλου.

"Αυτοκτόνησε" η Γιουβέντους, πλησίασε η Νάπολι

Οι "παρτενοπέι" λίγο έλειψε να πετάξουν στον σκουπιδοτενεκέ το "δώρο" της Κροτόνε, αφού μέχρι το 70ό λεπτό ήταν ισόπαλοι με την Ουντινέζε, μέχρι να "ξεκολλήσουν" με δύο γρήγορα τέρματα και να φτάσουν στη νίκη με 4-2, που μειώνει στους τέσσερις πόντους την "ψαλίδα" από την κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι πήραν δύο φορές προβάδισμα στο σκορ με τους Γιάκουμπ Γιάνκτο και Σβάντε Ίνγκελσον, ωστόσο οι Λορέντζι Ινσίνιε και Ραούλ Αλμπιο΄λ απάντησαν άμεσα σε αυτά τα τέρματα. Στο 70ό λεπτό, ο Αρκάντιους Μίλικ προκάλεσε... σεισμό δίπλα στον Βεζούβιο, αφού έβαλε μπροστά στο σκορ τη Νάπολι και τη νίκη "κλείδωσε" ο Λορέντζο Τονέλι, με συνέπεια από το -9 να στο 63' να πάρει στο -4 από τη Γιουβέντους στο τέλος.

"Αυτοκτόνησε" η Γιουβέντους, πλησίασε η Νάπολι

Σε ένα "τρελό" παιχνίδι στην Τοσκάνη, που άρχισε με συγκέντρωση μνήμης για τον Ντάβιντε Αστόρι έξω από το "Αρτέμιο Φράνκι", η Λάτσιο επικράτησε με 4-3 της Φιορεντίνα και παρέμεινε εντός στόχου για την τετράδα. Το παιχνίδι είχε δύο απευθείας κόκκινες κάρτες στο 14ο λεπτό (ο τερματοφύλακας της Φιορεντίνα, Μάρκο Σπορτιέλο, και ο μέσος της Λάτσιο, Αλεσάντρο Μουρτζία), είχε τους "βιόλα" να προηγούνται με δύο τέρματα στο 31', τους "λατσιάλι" να ισοφαρίζουν μέχρι την ανάπαυλα κι εν τέλει τον Ζορντάν Βερτού να ολοκληρώνει το χατ τρικ του στο 54'. Ο Φελίπε Άντερσον, όμως, που είχε περάσει στον αγώνα στη θέση του Στέφαν ντε Φράι μετά από την αποβολή, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 69' και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λουίς Αλμπέρτο με το δεύτερο τέρμα του έδωσε το "τρίποντο" στην ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι (είχε αποβληθεί από το 1ο ημίχρονο λόγω διαμαρτυρίας).

"Αυτοκτόνησε" η Γιουβέντους, πλησίασε η Νάπολι

Η Ρόμα τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Τζένοα στο "Ολίμπικο", ωστόσο ένα αυτογκόλ της χάρισε τη νίκη με 2-1 και τη διατήρησε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με τους Κώστα Μανωλά, Ρατζά Ναϊνγκολάν, Κέβιν Στρούτμαν και Ντανιέλε ντε Ρόσι να ξεκουράζονται, οι "τζιαλορόσι" παρατάχθηκαν με πλήθος αναπληρωματικών, ωστόσο πήραν προβάδισμα με τον Τζενγκίζ Ουντέρ στο 17ο λεπτό. Το αυτογκόλ του Έρβιν Ζουκάνοβιτς στο 2ο μέρος έμοιαζε να "κλειδώνει" τη 12η σερί νίκη στη Ρώμη επί των "γκριφόνι" (από τον Ιανουάριο του 1990), ωστόσο η λόμπα του Τζιανλούκα Λαπαντούλα από το κέντρο μετά από λάθος του Ζέρσον και το λάθος του Μανωλά (πέρασε αλλαγή) που έδωσε την ευκαιρία στον Λαπαντούλα να απειλήσει ξανά, λίγο έλειψαν να φέρουν την ισοφάριση.

"Αυτοκτόνησε" η Γιουβέντους, πλησίασε η Νάπολι

Η Μίλαν απέτυχε να φτάσει στην πρώτη νίκη μετά από πέντε αγώνες και πλέον απειλείται ακόμα και η θέση της στο επόμενο Europa League. Το εκτός έδρας 1-1 διατήρησε την παράδοση που τη θέση αήττητο από την Τορίνο από το 2001, ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν ο Αντρέα Μπελότι στο 2ο λεπτό δεν έστελνε το πέναλτι που εκτέλεσε στο δοκάρι. Στο 9' ο Τζιάκομο Μποναβεντούρα τον τιμώρησε, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους "ροσονέρι", ωστόσο χρειάστηκαν οι νέες, εκπληκτικές επεμβάσεις του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα για να μην ηττηθούν. Στο 70' ο Λορέντζο ντε Σιλβέστρι ισοφάρισε για την "γκρανάτα" και παρά τις εκατέρωθεν καλές στιγμές στο τέλος, οι δύο ομάδες περιορίστηκαν στον έναν βαθμό.

Οι συνθέσεις

ΚΡΟΤΟΝΕ: Κορντάτς, Φαραόνι, Τσεκερίνι, Καπουάνο, Μαρτέλα, Στόιαν (77' Σαμπιρίζι), Μαντραγκόρα, Μπαρμπέρις, Ροντέν (87' Αϊέτι), Νουάνκουο, Ντιαμπί (63' Τρότα)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Λίχτσταϊνερ, Ρουγκάνι, Μπενατιά, Σάντρο, Μαρκίζιο (64' Μπεντανκούρ), Ματουιντί, Στουράρο (68' Κουαδράδο), Κόστα, Ιγκουαίν, Ντιμπάλα (88' Μπερναρντέσκι)

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ίσαϊ, Αλμπιόλ, Τονέλι, Ρούι, Ζιελίνσκι, Ντιαβαρά, Χάμσικ (57' Μέρτενς), Καγεχόν (82' Ρογκ), Μίλικ (73' Άλαν), Ινσίνιε

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Μπιζάρι, Νούιτινκ, Ντανίλο (76' Ντε Πάουλ), Σαμίρ, Τζαμπάνο, Μπάρακ, Μπάλιτς, Ίνγκελσον, Πετσέλα (69' Αλί Αντνάν), Γιάνκτο (77' Γουιντμέρ), Πέριτσα

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Σπορτιέλο, Μιλένκοβιτς, Πεζέλα, Ούγκο, Μπιράγκι, Βερτού, Νταμπό, Ισερίκ (9' Ντραγκόβσκι), Ντίας (79' Σαπονάρα), Σιμεόνε (70' Φαλτσινέλι), Κιέζα

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Φελίπε, Ντε Φράι (25' Άντερσον), Κάσερες, Μάρουσιτς, Μουρτζία, Λούκας, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Λουκακού (72' Λούλιτς), Αλμπέρτο, Ιμόμπιλε (88' Καϊσέδο)

*Σπορτιέλο 7' κόκκινη

*Μουρτζία 14' κόκκινη

ΡΟΜΑ: Άλισον, Φλορέντζι, Φάσιο, Ζεζούς, Κολάροβ, Ζέρσον (70' Μανωλάς), Γκοναλόν, Πελεγκρίνι, Ουντέρ (77' Σικ), Τζέκο, Ελ Σαραουί (82' Στρούτμαν)

ΤΖΕΝΟΑ: Περίν, Ελ Γιαμίκ, Ροσετίνι, Ζουκάνοβιτς, Ρόζι, Χίλιεμαρκ (54' Μεντέιρος), Μπερτολάτσι, Ριγκόνι, Μιλιόρε (60' Ρόσι), Πάντεφ (64' Κοφί), Λαπαντούλα

ΤΟΡΙΝΟ: Σίριγκου, Ενκουλού, Μπουρδίσο, Μορέτι, Ντε Σιλβέστρι, Ρινκόν (57' Όμπι, 85' Ακουά), Μπαζέλι, Ανσάλντι, Λιάγιτς, Φαλκέ (64' Εντέρα), Μπελότι

ΜΙΛΑΝ: Τζ. Ντοναρούμα, Αμπάτε, Μπονούτσι, Σαπάτα, Ροντρίγκεθ, Κεσιέ, Μπίγλια (67' Λοκατέλι), Μποναβεντούρα, Σούσο (78' Σίλβα), Κάλινιτς (74' Κουτρόνε), Μπορίνι

*Μπελότι 2' χαμένο πέναλτι

*Ντε Σιλβέστρι 90+3' κόκκινη

ΜΠΕΝΕΒΕΝΤΟ: Πουτζιόνι, Μπιλόν (53' Σανιά), Τζιμσίτι, Τόσκα, Βενούτι, Ντελ Πίντο, Βιόλα, Λομπάρντι (53' Τζούριτσιτς), Μπρινιόλα, Ντιαμπατέ, Παριτζίνι (68' Ιεμέλο)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μπερίσα, Μαντσίνι (46' Καστάν), Καλντάρα, Μαζιέλο, Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόζενς, Κριστάντε, Πετάνια (46' Μπάροου), Γκόμες (89' Μπαστόνι)

*Ντε Ρουν 66' χαμένο πέναλτι

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Βιβιάνο, Μπερεσίνσκι, Σιλβέστρε, Φεράρι, Στρίνιτς, Πρατ, Τορέιρα, Λινέτι (84' Βέρε), Καπράρι (69' Ραμίρες), Κοβνάτσκι (59' Σαπάτα), Κουαλιαρέλα

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Μιράντε, Γκονσάλες, Ρομανιόλι, Χελάντερ, Ντι Φραντσέσκο (90' Ορζολίνι), Τζεμαϊλί, Κριζετίγκ, Νάγκι, Μαζίνα (63' Κεϊτά), Βέρντι (78' Παλάσιο), Αβενάτι

ΣΠΑΛ: Μερέτ, Σιόνεκ, Βικάρι, Φελίπε, Λάτσαρι, Γκράσι, Βιβιάνι (74' Σκιαταρέλα), Κούρτιτς, Ματιέλο (90+1' Σκιαβόν), Παλόσκι (61' Μπονατσόλι), Αντενούτσι

ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Γκαμπερίνι (80' Νταϊνέλι), Ραντοβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Ντεπάολι, Τζιακερίνι, Ριγκόνι, Χετεμάι, Γιαροσίνσκι (58' Κατσιατόρε), Πουτσιαρέλι (79' Στεπίνσκι), Ινγκλέζε

ΒΕΡΟΝΑ: Νίκολας, Ρόμουλο, Φεράρι, Βούκοβιτς, Σουπραγέν, Σουκουλίνι (54' Μάτος), Ντάντζι, Βαλότι, Τσέρτσι (70' Πέτκοβιτς), Φαρές, Βέρντε (65' Λι)

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Λέμος, Ατσέρμπι, Πελούζο, Ατζαπόνγκ, Ματσιτέλι, Μανιανέλι, Ντάνκαν, Ροζέριο (88' Ντελ 'Όρκο), Μπεράρντι (72' Ραγκούζα), Πολιτάνο (87' Μπαμπακάρ)

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

Τρίτη

Ίντερ - Κάλιαρι 4-0 (3' Ζοάο Κανσέλο, 49' Ικάρντι, 60' Μπρόζοβιτς, 90' Πέρισιτς)

Τετάρτη

Μπενεβέντο - Αταλάντα 0-3 (21' Φρόιλερ, 49' Μπάροου, 67' Γκόμες)

Κροτόνε - Γιουβέντους 1-1 (65' Νουάνκουο / 16' Σάντρο)

Νάπολι - Ουντινέζε 4-2 (45+2' Ινσίνιε, 64' Αλμπιόλ, 70' Μίλικ, 75' Τονέλι / 41' Γιάνκτο, 55' Ίνγκελσον)

Ρόμα - Τζένοα 2-1 (17' Ουντέρ, 52' αυτ. Ζουκάνοβιτς / 61' Λαπαντούλα)

Φιορεντίνα - Λάτσιο 3-4 (16', 31' πέν., 54' Βερτού / 39', 73' Αλμπέρτο, 45' Κάσερες, 69' Κάσερες)

Τορίνο - Μίλαν 1-1 (70' Ντε Σιλβέστρι / 9' Μποναβεντούρα)

Σαμπντόρια - Μπολόνια 1-0 (90+3' Σαπάτα)

ΣΠΑΛ - Κιέβο 0-0

Βερόνα - Σασουόλο 0-1 (38' Λέμος)

Η βαθμολογία

1. Γιουβέντους 85

2. Νάπολι 81

3. Ρόμα 64

4. Λάτσιο 64

5. Ίντερ 63

6. Μίλαν 54

7. Φιορεντίνα 51

8. Αταλάντα 51

9. Σαμπντόρια 51

10. Τορίνο 47

11. Μπολόνια 38

12. Τζένοα 38

13. Σασουόλο 34

14. Ουντινέζε 33

15. Κάλιαρι 32

16. Κιέβο 31

17. ΣΠΑΛ 29

18. Κροτόνε 28

19. Βερόνα 25

20. Μπενεβέντο 14

*οι 4 πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

**ο 5ος και το 6ος στο Europa League, όπως και ο κάτοχος του Coppa Italia

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά γίνεται κλήρωση (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

27 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο)

25 γκολ

Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ)

21 γκολ

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

18 γκολ

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Σαμπντόρια)

17 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

15 γκολ

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

14 γκολ

Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

11 γκολ

Ιάγο Φαλκέ (Τορίνο)

Ντουβάν Σαπάτα (Σαμπντόρια)

10 γκολ

Γιόσιπ Ίλιτσιτς (Αταλάντα)

Χιοβάνι Σιμεόνε (Φιορεντίνα)

Λουίς Αλμπέρτο (Λάτσιο)

Κροτόνε - Γιουβέντους 1-1

Νάπολι - Ουντινέζε 4-2

Ρόμα - Τζένοα 2-1

Φιορεντίνα - Λάτσιο 3-4

Τορίνο - Μίλαν 1-1

Μπενεβέντο - Αταλάντα 0-3

Σαμπντόρια - Μπολόνια 1-0

Βερόνα - Σασουόλο 0-1

Ίντερ - Κάλιαρι 4-0

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ