ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Γκούλιτ: "Ο τεχνητός χλοοτάπητας έχει καταστρέψει το ολλανδικό ποδόσφαιρο"

Assistant Coach Patrick Kluivert of the Netherlands soccer team, left, confers with former Dutch soccer star Ruud Gullit during a coaching clinic for Indonesian youths in Jakarta, Indonesia, Thursday, June 6, 2013.  (AP Photo/Dita Alangkara)
Assistant Coach Patrick Kluivert of the Netherlands soccer team, left, confers with former Dutch soccer star Ruud Gullit during a coaching clinic for Indonesian youths in Jakarta, Indonesia, Thursday, June 6, 2013. (AP Photo/Dita Alangkara) AP PHOTO/DITA ALANGKARA

Ο Ρουντ Γκούλιτ τάχθηκε ενάντια στους τεχνητούς χλοοτάπητες στα ολλανδικά γήπεδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως μία τέτοια κίνηση κάνει μη ελκυστικό το ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο 55χρονος βοηθός προπονητή της εθνικής Ολλανδίας, Ρουντ Γκούλιτ δεν βρίσκει σωστή τη χρησιμοποίηση του τεχνητού χλοοτάπητα στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας που κατέκτησε το Euro του 1988 στη Δυτική Γερμανία, διαφώνησε πλήρως με το τεχνητό γρασίδι που υπάρχει σε αρκετά γήπεδα της χώρας.

"Έχω επαναλάβει αρκετές φορές ότι οι τεχνητοί χλοοτάπητες δεν ήταν καλή ιδέα, αλλά εξακολουθούν να προωθούνται μαζικά. Τώρα όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι γελοίο, αλλά είναι δύσκολο να επιστρέψουμε πίσω", δήλωσε στο Reuters. "H κατάσταση έχει επιδεινωθεί, οι τεχνητοί χλοοτάπητες έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρό μας. Γίνεται ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι παίζοντας σε μη φυσικό γρασίδι", πρόσθεσε ο 55χρονος προπονητής.

"Εάν όλα τα γήπεδα είχαν τεχνητό γρασίδι, δεν θα είχα πρόβλημα. Αλλά έχουμε εφτά γήπεδα στην Ολλανδία που το χρησιμοποιούν και αυτό είναι απαράδεκτο. Έχουμε παρατηρήσει πως ποδοσφαιριστές αποφεύγουν να έρθουν στην Ολλανδία και ότι νέοι παίκτες αποχωρούν για αυτόν τον λόγο. Όλες οι ομάδες νέων θα έπρεπε να παίζουν σε φυσικό χορτάρι. Το παράλογο της υπόθεσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην Ολλανδία έχουμε το καλύτερο φυσικό γρασίδι. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το αξιοποιούν", κατέληξε ο 55χρονος.

Στην Eredivisie, οι Τσβόλε, Χέρακλες, Ντεν Χάαχ, Εξέλσιορ, Σπάρτα Ρότερνταμ, Ρόντα και Φένλο χρησιμοποιούν τεχνητό γρασίδι, ενώ στη δεύτερη κατηγορία η πλειοψηφία των ομάδων κάνουν επίσης χρήση, με την Τσβόλε να δηλώνει πρόσφατα ότι σκοπεύει να αντικαταστήσει τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της με φυσικό γρασίδι.

Photo Credits: AP Photo/Dita Alangkara

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ