ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Πέθανε ο εμβληματικός Ολλανδός Πιτ Κάιζερ

AFC Ajax European Cup, the special moments.
AFC Ajax European Cup, the special moments. AJAX IMAGES

Ο Πιτ Κάιζερ, ο κορυφαίος αριστερός εξτρέμ του ολλανδικού ποδοσφαίρου, ο οποίος συγκρινόταν με τον Γιόχαν Κρόιφ τη δεκαετία του '60 και του '70 στον τρομερό Άγιαξ και τη σπουδαία εθνική Ολλανδίας, άφησε την τελευταία πνοή του.

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Ολλανδίας, ο Πιτ Κάιζερ, ο οποίος τη δεκαετία του '60 και του '70 συγκρινόταν ευθέως με τον Γιόχαν Κρόιφ, άφησε την τελευταία πνοή του, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο εμβληματικός εξτρέμ αποτέλεσε μέλος της μεγάλης ομάδας του Άγιαξ που κατέκτησε τρία σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών, καθώς και της εθνικής Ολλανδίας του 1974.

Πέθανε ο εμβληματικός Ολλανδός Πιτ Κάιζερ

Πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στον "Αίαντα" και από το 1961 μέχρι το 1974, όταν τσακώθηκε με τον τότε προπονητή του συλλόγου, Χανς Κράι, με συνέπεια να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από τη δράση σε ηλικία 31 ετών, είχε 490 αγώνες και 189 τέρματα. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια και σημείωσε 11 τέρματα από το 1962 μέχρι το 1974.

"Με τον θάνατο του Πιτ, χάνουμε έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του Άγιαξ. Κέρδισε ό,τι ήταν δυνατό να κερδίσει και έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλα τα εθνικά και διεθνή τρόπαια", δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ και επίσης θρύλος της ομάδας, Έντβιν φαν ντερ Σαρ.

Πέθανε ο εμβληματικός Ολλανδός Πιτ Κάιζερ

Ο Κάιζερ βρίσκεται στην τέταρτη θέση των συμμετοχών στον Άγιαξ, πίσω από τον παρτενέρ του στα άκρα της ομάδας, Σιάκ Σβαρτ, τον Βιμ Σούρμπιερ και μαζί με τον Ντάνι Μπλιντ, ενώ μόνο ο Χενκ Γκρουτ, ο Σβαρτ, ο Κρόιφ και ο Πιτ φαν Ρέενεν έχουν περισσότερα γκολ για τον σύλλογο.

Εκτός από τα έξι πρωταθλήματα Ολλανδία και τα τέσσερα κύπελλα, αγωνίστηκε και στους τρεις θριάμβους της ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, απέναντι σε Παναθηναϊκό με προπονητή τον Ρίνους Μίχελς το 1971 και απέναντι σε Ίντερ και Γιουβέντους το 1972 και το 193 με προπονητή τον Στέβαν Κόβατς. Το 1972 κατέκτησε το Super Cup Ευρώπης απέναντι στους Ρέιντζερς, ενώ έναν χρόνο αργότερα σκόραρε στον θρίαμβο με 6-0 επί της Μίλαν για τον ίδιο θεσμό. Το 1974 βρισκόταν στον πάγκο των "οράνιε", στην ήττα απέναντι στη Δυτική Γερμανία για τον τελικό του Μουντιάλ.

Πέθανε ο εμβληματικός Ολλανδός Πιτ Κάιζερ

"Όταν δεν έπαιζα, πήγαινα στους αγώνες και έβλεπα τον Άγιαξ μόνο και μόνο για τον Κάιζερ", δήλωσε ένας σπουδαίος παίκτης της Φέγενορντ, ο Βιμ φαν Χάνεχεμ, ενώ ο Ολλανδός δημοσιογράφος και αρθρογράφος, Νίκο Σχέεπμακερ, είχε γράψει πολύ γλαφυρά: "Ο Κρόιφ ήταν ο καλύτερος, αλλά ο Κάιζερ ήταν ακόμα πιο καλός".

Πέθανε ο εμβληματικός Ολλανδός Πιτ Κάιζερ
TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ