ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Τελος ο Χίντινκ από την εθνική Ολλανδίας

Τελος ο Χίντινκ από την εθνική Ολλανδίας

Οι δρόμοι της εθνικής Ολλανδίας και του Γκους Χίντινκ χώρισαν κι επισήμως με τον 68χρονο προπονητή να αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των "οράνιε".

Η εθνική Ολλανδίας δεν τα πηγαίνει καλά στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, καθώς είναι στην τρίτη θέση του πρώτου ομίλου έχοντας συγκεντρώσει 10 βαθμούς μετά από έξι ματς. Το "διαζύγιο" της εθνικής Ολλανδίας με τον Γκους Χίντινκ ήταν θέμα ωρών. Πλέον, είναι κι επίσημο.

Ο 68χρονος τεχνικός "πληρώνει το μάρμαρο" για την κακή πορεία των "οράνιε", οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την πρωτοπόρο Ισλανδία (15 βαθμούς) και τη δεύτερη Τσεχία (13 βαθμούς). Η εθνική Ολλανδίας έχει 10 βαθμούς μετά από έξι ματς και από κάτω της έχει τις Τουρκία (8 βαθμούς), Λετονία (3 βαθμούς) και Καζακστάν (1 βαθμό).

Ο Γκους Χίντινκ ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του - η πρώτη την περίοδο 1998-1999 - τον Αύγουστο του 2014. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, αποτελεί παρελθόν.

"Λυπάμαι που εξελίχθησαν έτσι τα πράγματα. Ήταν τιμή που κάθισα στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας κι εύχομαι στο τεχνικό επιτελείο, το διάδοχό μου και την εθνική ομάδα κάθε επιτυχία και να είναι στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας, το 2016", ήταν το λιτό σχόλιο του Γκους Χίντινκ, στην επίσημη ιστοσελίδα της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ