ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οι Όφερμαρς και Φαν ντερ Σαρ απέλυσαν τον Μπέργκαμπ από τον Άγιαξ

Arsenal's Dennis Bergkamp arrives at his hotel in Paris,Tuesday, May, 16, 2006. The Champions League final soccer match between Arsenal and Barcelona takes place Wednesday at the Stade de France stadium, outside Paris. (AP Photo/Christophe Ena)
Arsenal's Dennis Bergkamp arrives at his hotel in Paris,Tuesday, May, 16, 2006. The Champions League final soccer match between Arsenal and Barcelona takes place Wednesday at the Stade de France stadium, outside Paris. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο αποκλεισμός του Άγιαξ στο κύπελλο αποτέλεσε τη σταγόνα στο ποτήρι των διοικούντων, με συνέπεια οι Έντβιν φαν ντερ Σαρ και Μαρκ Όφερμαρς να απολύσουν τους προπονητές, δηλαδή και τον Ντένις Μπέργκαμπ!

Ο αποκλεισμός του Άγιαξ από την Τβέντε στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ολλανδίας σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό στην Ευρώπη και με την απόσταση πέντε βαθμών που έχει από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν, οδήγησε τους ιθύνοντες του συλλόγου στην αλλαγή προπονητικού επιτελείου.

Το πρόβλημα είναι ότι την απόφαση ουσιαστικά πήραν ο γενικός διευθυντής Έντβιν φαν ντερ Σαρ και ο τεχνικός διευθυντής Μαρκ Όφερμαρς, εις βάρος του προπονητή Μάρσελ Κάιζερ, παίκτη του Άγιαξ μεταξύ 1987-1989, του βοηθού του, Χένι Σπάικερμαν, καθώς και του μέλους του προπονητικού επιτελείου Ντένις Μπέργκαμπ, μεγάλης "δόξας" του "Αίαντα" μεταξύ 1981 και 1993 και συμπαίκτη και των δύο διοικούντων.

Στη σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, επισημαίνεται για την περίπτωση του Μπέργκαμπ ότι "υπήρξε διαφορά απόψεων για την προπονητική πολιτική που ακολουθεί ο σύλλογος".

"Είχαμε ένα κακό καλοκαίρι και μία άσχημη εκκίνηση στη σεζόν. Αυτό μας επηρέασε. Από αθλητική άποψη, ο αποκλεισμός από την Ευρώπη ήταν το ναδίρ. Συγκεκριμένα, ο Μαρκ Όφερμαρς κι εγώ μιλούσαμε συχνά και για μήνες μετά για τη μόνιμη κατάσταση της ομάδας. Δεν ήμασταν αισιόδοξοι ότι θα πετυχαίναμε τους στόχους που θέλουμε ως Άγιαξ με αυτόν τον τρόπο. Λυπάμαι γι' αυτό. Μαζί με το διοικητικό συμβούλιο, εμείς η διοίκηση δεν πήραμε εν μια νυκτί την απόφαση και είμαστε ευγνώμονες για τον Μάρσελ, τον Ντένις και τον Χένι για τις προσπάθειές τους", δήλωσε ο Φαν ντερ Σαρ.

Οι αντικαταστάτες τους θα είναι ακόμα δύο συμπαίκτες της μεγάλης ομάδας του Άγιαξ της δεκαετίας του '90. Υπηρεσιακός προπονητής αναλαμβάνει ο προπονητής της δεύτερης ομάδας του Άγιαξ και δεξί μπακ μεταξύ 1985 και 1996, Μίχαελ Ράιζιχερ, ενώ βοηθός του θα είναι ο βοηθός στη δεύτερη ομάδα και αμυντικός του Άγιαξ το 1994-1997, Γουίνστον Μπογκάρντε.

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ