ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ο Τεν Χαχ αναλαμβάνει τον Άγιαξ

Utrecht's head coach Erik ten Hag shouts during a Europa League play-offs, 2nd leg, soccer match between between Zenit St.Petersburg and FC Utrecht in St.Petersburg, Russia, Thursday, Aug. 24, 2017. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
Utrecht's head coach Erik ten Hag shouts during a Europa League play-offs, 2nd leg, soccer match between between Zenit St.Petersburg and FC Utrecht in St.Petersburg, Russia, Thursday, Aug. 24, 2017. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) AP PHOTO/DMITRI LOVETSKY

Ο Άγιαξ βρήκε τον "εκλεκτό" για να τον οδηγήσει στην αγωνιστική ανάκαμψη στο πρόσωπο του προπονητή της Ουτρέχτης, Έρικ τεν Χαχ.

Ο Έρικ τεν Χαχ θα διαδεχθεί τον Μάρσελ Κάιζερ στην άκρη του πάγκου του Άγιαξ. Η Ουτρέχτη ήρθε σε συμφωνία με τον "Αίαντα" για να επιτρέψει στον τεχνικό της να κάνει το μεγάλο άλμα, μεσούσης της σεζόν. Ο 47χρονος προπονητής θα αναλάβει από τη Δευτέρα, υπογράφοντας συμβόλαιο 2,5 ετών.

Ο Τεν Χαχ υπήρξε στόπερ από το 1989 μέχρι το 2002 σε Τβέντε, Ντε Χράαφσχαπ, Βάαλβαϊκ και Ουτρέχτη. Από το 2002 μέχρι τα μέσα του 2008 ήταν επικεφαλής στις ακαδημίες της Τβέντε και της Χεράκλες, ενώ στη συνέχεια υπήρξε βοηθός σε Τβέντε, Αϊντχόφεν και πρώτος προπονητής κατά σειρά σε Γκόου Αχέντ Ινγκλς, Μπάγερν ΙΙ και Ουτρέχτη το 2015.

Στην τελευταία, όπου ήταν και αθλητικός διευθυντής, έχει 109 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και 55 νίκες, 24 ισοπαλίες και 30 ήττες με 199-151 τέρματα. Στην πρώτη σεζόν του, μάλιστα, κατέκτησε τον τίτλο του Κορυφαίου Προπονητή στην Ολλανδία.

Ο Τεν Χαχ αποτελεί τη μόνιμη επιλογή του γενικού διευθυντή Έντβιν φαν ντερ Σαρ και του τεχνικού διευθυντή Μαρκ Όφερμαρς, οι οποίοι προ ημερών είχαν απολύσει τον Κάιζερ, μαζί με τον Ντένις Μπέργκαμπ και τον Χένι Σπάικερμαν που ανήκαν στο προπονητικό επιτελείο του. Προσωρινοί αντικαταστάτες τους στη νίκη 3-1 επί της Βίλεμ ήταν ο προπονητής της δεύτερης ομάδας, Μίχαελ Ράιζιχερ, ενώ βοηθός του ήταν ο βοηθός στη δεύτερη ομάδα, Γουίνστον Μπογκάρντε.

Photo credits: AP Photo/Dmitri Lovetsky

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ