ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ο Ντιρκ Κάιτ τρέχει ασταμάτητα εδώ και 17 χρόνια

Ο Ντιρκ Κάιτ τρέχει ασταμάτητα εδώ και 17 χρόνια
Ντιρκ Κάιτ

Ο Ντιρκ Κάιτ επέστρεψε μετά από δέκα χρόνια στην Φέγενοορντ και στα 35 του χρόνια την οδηγεί στην κορυφή της Eredivisie, όντας πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με δέκα γκολ (VIDEOS)!

Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία που έκαναν ( και κάνουν ακόμα) τον Ντιρκ Κάιτ να ξεχωρίζει στον αγωνιστικό χώρο είναι η ταχύτητα και η αντοχή του. Έτσι, το γεγονός πως ξεκίνησε την καριέρα του από την... Quick Boys μόνο εντύπωση δεν μας προκαλεί.

Λίγα χρόνια αφότου ξεκίνησε να παίζει σε ερασιτεχνικό επίπεδο, δεν άργησε να έρθει η πρώτη επαγγελματική πρόταση από την Ουτρέχτη στην οποία μπήκε βασικός σε χρόνο d.t. Εκεί έμεινε για πέντε σεζόν μετρώντας 184 συμμετοχές με 66 γκολ παίζοντας κυρίως στα άκρα της επίθεσης.

Το καλοκαίρι του 2003, ο Κάιτ όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ολλανδικό πρωτάθλημα, πήρε μεταγραφή στην Φέγενοορντ με το κόστος να αγγίζει το 1 εκ. ευρώ. Μπορεί το ποσό να ακούγεται μικρό, όμως ο ξανθομάλλης επιθετικός κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Πιέρ Φαν Χόιντονκ που αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους στράικερ στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο.

Ο γκολτζής... "Σλοθ"

Στην Φέγενοορντ ο Κάιτ έκανε παπάδες. Μόλις σε τρεις σεζόν μέτρησε 122 συμμετοχές με 83 γκολ και κάμποσες ασίστ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κερδίσει κάποιον τίτλο. Το 2006 λοιπόν είχε έρθει η ώρα για το μεγάλο βήμα, με τον Κάιτ να έχει χάσει σε επτά χρόνια μόλις πέντε παιχνίδια!

Και στην Λίβερπουλ υπήρξε ένα χρήσιμο εργαλείο με γκολ, ασίστ και ασταμάτητο τρέξιμο τόσο στα άκρα όσο και στην κορυφή της επίθεσης. Δυστυχώς για τον ίδιο, όμως, ούτε με τους "reds" δεν κατόρθωσε να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Μετά από έξι χρόνια στην Αγγλία, ο Ντιρκ Κάιτ αποχώρησε με μεταγραφή για την Φενέρμπαχτσε, με το ποσό να φτάνει το 1 εκ. ευρώ. Εκεί κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα σε ηλικία 33 ετών, παίζοντας, όπως πάντα, ένα σωρό παιχνίδια με μπόλικα γκολ και ασίστ.

Ο Ντιρκ Κάιτ τρέχει ασταμάτητα εδώ και 17 χρόνια
Κάιτ Φενέρμπαχτσε 580

Ασταμάτητος!

Το καλοκαίρι του 2015 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ολλανδία για ένα χρόνο έτσι ώστε να κλείσει την καριέρα του στην πατρίδα του. Λίγους μήνες αργότερα, ούτε και ο ίδιος δεν περίμενε τέτοιο ξεκίνημα. Μετά από 11 εμφανίσεις με την Φέγενοορντ μετρά 12 γκολ (με δυο χατ-τρικ) και την ομάδα του να βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τον Άγιαξ.

Ήδη οι "Trots" κάνουν σκέψεις για ανανέωση του συμβολαίου του, αφού αν και 35 ετών δείχνει σα να μην τον έχει αγγίξει ο χρόνος (και στα 12 ματς βασικός και αναντικατάστατος με το περιβραχιόνιο του αρχηγού). Όλοι λοιπόν σκέφτονται το ίδιο πράγμα.

Μπορεί ο Κάιτ να οδηγήσει την Φέγενοορντ στην κορυφή της Eredivisie μετά από 1998-1999; Θα είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να πέσει η αυλαία σε μία σπουδαία καριέρα, ενός ακούραστου εργάτη με 835 συμμετοχές ( σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο)!

Τα ματς που έχει σκόραρει φέτος ο Κάιτ

Πρωτάθλημα

Φέγενοορντ - Ουτρέχτη 3-2

Κάμπουρ - Φέγενοορντ 0-2

Φέγενοορντ - Φιτέσε 2-0

Φέγενοορντ - Τσβόλε 2-0

Χέρενφέν - Φέγενοορντ 2-5 (τρία γκολ)

Φέγενοορντ - Άλκμααρ 3-1 (τρία γκολ)

Κύπελλο

Φέγενοορντ - Τσβόλε 3-0 (δυο γκολ)

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ