ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η Ολλανδία ανακοίνωσε Κούμαν για τον πάγκο

Η Ολλανδία ανακοίνωσε Κούμαν για τον πάγκο
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Ρόναλντ Κούμαν αποτελεί τον 40ό προπονητή στην ιστορία της εθνικής Ολλανδίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ομοσπονδία την Τρίτη.

Ο Ρόναλντ Κούμαν επέστρεψε στον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας, 20 χρόνια μετά από την αποχώρησή του από τη θέση του βοηθού του Γκους Χίντινκ. Ο 54χρονος τεχνικός ανέλαβε την ηγεσία των "οράνιε" και το δύσκολο έργο της "ανοικοδόμησης" της ομάδας που απουσιάζει από ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ολλανδία το 1988 είχε απολυθεί τον περασμένο Οκτώβριο από την Έβερτον, μετά από την ήττα 2-5 από την Άρσεναλ, αφήνοντας τα "ζαχαρωτά" στη ζώνη του υποβιβασμού, παρότι το καλοκαίρι του 2017 δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα σε μία μεταγραφική σεζόν.

Ο προκάτοχός του, Ντικ Άντφοκαατ, παραιτήθηκε στο τέλος του 2017, μετά από τον αποκλεισμό των "οράνιε" από τα γήπεδα της Ρωσίας και έκτοτε η ομοσπονδία βρισκόταν σε αναζήτηση διάδοχης κατάστασης.

Η πρώτη αποστολή του Κούμαν θα είναι η φιλική αναμέτρηση με την Αγγλία στις 23 Μαρτίου. Υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών, ώστε να καθοδηγήσει τη χώρα του μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ο 78 φορές διεθνής βρέθηκε το 1997-1998 μαζί με τους Γιόχαν Νέεσκενς και Φρανκ Ράικαρντ στο πλευρό του Χίντινγκ, στην πρώτη προπονητική δουλειά του. Το 1998 συνέχισε ως βοηθός του Λουίς φαν Χάαλ στην Μπαρτσελόνα. Από το 2000 αναλαμβάνει δουλειές ως πρώτος προπονητής, αρχίζοντας από τη Φιτέσε και συνεχίζοντας στον Άγιαξ για τέσσερις σεζόν, σε Μπενφίκα, Αϊντχόφεν και Βαλένθια για μία, σε Άλκμααρ για μερικούς μήνες, ενώ ακολούθησε μία τριετία στη Φέγενοορντ. Το 2014 ανέλαβε τη Σαουθάμπτον και από το καλοκαίρι του 2016 ήταν στην Έβερτον.

Συνολικά έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Ολλανδίας, ένα Κύπελλο Ολλανδίας, ένα Κύπελλο Ισπανίας, δύο Johan Cruijff Shield και ένα Supertaça Cândido de Oliveira.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ