ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Επίσημο: Στην εθνική Ολλανδίας ο Άντβοκαατ

Sunderland's manager Dick Advocaat awaits the start of the English League Cup third round soccer match between Sunderland and Manchester City at the Stadium of Light, Sunderland, England, Tuesday, Sept. 22, 2015 (AP Photo/Scott Heppell)
Sunderland's manager Dick Advocaat awaits the start of the English League Cup third round soccer match between Sunderland and Manchester City at the Stadium of Light, Sunderland, England, Tuesday, Sept. 22, 2015 (AP Photo/Scott Heppell) AP

Ο Ντικ Άντβοκαατ είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Ολλανδίας, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας. Βοηθός του έμπειρου τεχνικού η μεγάλη δόξα των "οράνιε", Ρουντ Γκούλιτ.

Ύστερα απ' την άρνηση του Χενκ Τεν Κάτε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ολλανδίας, οι διοικούντες την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στράφηκαν στη λύση του Ντικ Άντβοκαατ, με τον οποίο επήλθε συμφωνία, όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα.

Ο έμπειρος τεχνικός θα καθίσει στον πάγκο των "οράνιε" μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, έχοντας για άμεσο συνεργάτη την μεγάλη δόξα της Ολλανδίας, Ρουντ Γκούλιτ. Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο 69χρονος προπονητής αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την Ολλανδάι, αφού είχαν προηγηθεί οι διετίες 1992-94 και 2002-04.

Θυμίζουμε πως ο Άντβοκαατ διαδέχεται τον Ντάνι Μπλιντ στην τεχνική ηγεσία, ο οποίος απολύθηκε τον περασμένο Μάρτιο, "πληρώνοντας το μάρμαρο" για τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άντβοκαατ θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του τον προσεχή Ιούνη, όταν κι ολοκληρώνεται η συνεργασία του με τη Φενέρμπαχτσε.

H Ολλανδία στην τέταρτη θέση του πρώτου ομίλου της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου με εφτά βαθμούς, ύστερα από πέντε αγωνιστικές και παλεύει για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, (αφού η Γαλλία φαντάζει το απόλυτο φαβορί για την πρώτη), που οδηγεί στα μπαράζ.

Photo Credits: AP Photo/Scott Heppell

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ