ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ζήσε από κοντά τη μαγεία του γερμανικού ποδοσφαίρου

Dortmund's Marc Bartra, left,  team mate  Sokratis Papastathopoulos, right, and Munich's Thomas Mueller (challenge for the ball during the German Super Cup match between Borussia Dortmund and Bayern Munich in Dortmund, Germany, Sunday, Aug. 14, 2016. (Ina Fassbender/dpa via AP)
Dortmund's Marc Bartra, left, team mate Sokratis Papastathopoulos, right, and Munich's Thomas Mueller (challenge for the ball during the German Super Cup match between Borussia Dortmund and Bayern Munich in Dortmund, Germany, Sunday, Aug. 14, 2016. (Ina Fassbender/dpa via AP) INA FASSBENDER/DPA VIA AP

Κλείσε εισιτήριο, ετοίμασε τις βαλίτσες και πέταξε για Γερμανία. Για κάθε επίσκεψη σε Μόναχο, Ντόρτμουντ, Βερολίνο και Βρέμη μπορείς να βρεις πολλούς ποδοσφαιρικούς λόγους.

Διατηρεί το πρεστίζ που πάντα τη συνόδευε, γι' αυτό άλλωστε κι έχει παγιωμένη τη θέση της στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχοντας ακολουθήσει πιστά τις σύγχρονες επιταγές τεχνολογικής εξέλιξης, αλλά ταυτόχρονα προσηλωμένη στην τελειομανία όσον αφορά στην οργάνωσή της, η Bundesliga προσφέρει - ως είθισται - πολλές συγκινήσεις.

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν τη Γερμανία ως τουριστικό προορισμό, καθώς οι αντιθέσεις και το μείγμα της παράδοσης με την εξέλιξη αποτελούν πάντα έναν ιδιαίτερο συνδυασμό.

Ταξίδι στη Γερμανία, όμως, φέρνει στο μυαλό την μπάλα! Μόναχο, Ντόρτμουντ, Βερολίνο και Βρέμη που δίνουν την επιλογή να συνδυάσεις ένα ταξίδι αναψυχής με κορυφαίες διοργανώσεις.

Άλλωστε στις τρεις πρώτες, έχεις ευκαιρία να παρακολουθήσεις από κοντά ματς των κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και πού ξέρεις; Μπορεί να πέσεις πάνω σε κάποιον Έλληνα!

Μόναχο: Το "κάστρο" της Βαυαρίας και της... Μπάγερν

Το Μόναχο είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Βαυαρίας. Το μυαλό οποιουδήποτε ποδοσφαιρόφιλου τοποθετεί υποσυνείδητα τη λέξη Μπάγερν δίπλα στο όνομα της γερμανικής πόλης.

Κι όχι άδικα. Στο Μόναχο εδρεύει η μεγαλύτερη ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Με 5 έως και 6 καθημερινές πτήσεις της Lufthansa από Αθήνα προς Γερμανία - Φρανκφούρτη και Μόναχο - μπορείς να βρεθείς στην "Allianz Arena" και να απολαύσεις από κοντά τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γεγονότα.

Το κατασκευασμένο το 2005 γήπεδο χωρητικότητας 75.000 θεατών αποτελεί την έδρα της Μπάγερν και η δράση δεν λείπει ποτέ. Είτε επιλέξεις να επισκεφτείς την πόλη Σαββατοκύριακο, είτε μεσοβδόμαδα όλο και κάποια ποδοσφαιρική αναμέτρηση θα πετύχεις καθώς η πρωταθλήτρια Γερμανίας συμμετέχει σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις (Bundesliga, DFB Pokal και Champions League).

Bayern's Philipp Lahm lifts the trophy as his team celebrate winning the 27th Bundesliga title after the German first division Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and SC Freiburg at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Saturday, May 20, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Philipp Lahm lifts the trophy as his team celebrate winning the 27th Bundesliga title after the German first division Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and SC Freiburg at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Saturday, May 20, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Άλλωστε κάθε εμπειρία στην "Allianz Arena" είναι μοναδική, η συγκοινωνία για τη μετάβαση στο γήπεδο αρκετά εξυπηρετική και ο εξαιρετικός φωτισμός κατά τη νύχτα αφήνει κάθε επισκέπτη με το στόμα ανοικτό.

Η Μπάγερν υποδέχεται την Παρί Σεν-Ζερμέν (5/12) για τη φάση των ομίλων του Champions League, τις Λειψία (28/10), Άουγκσμπουργκ (18/11), Ανόβερο (2/12) και Κολωνία (12/12) για το πρωτάθλημα, ενώ πιθανότατα θα έχει και ματς Κυπέλλου στα τέλη του Δεκεμβρίου. Μην χάνεις χρόνο! Κλείσε στη Lufthansa θέση με άμεσες ανταποκρίσεις και πυκνό δίκτυο πτήσεων προς έως και 15 προορισμούς στη Γερμανία.

Soccer fans arrive for the soccer Champions League second leg semifinal match between Bayern Munich and FC Barcelona at Allianz Arena in Munich, southern Germany, Tuesday, May 12, 2015. (AP Photo/Matthias Schrader)
Soccer fans arrive for the soccer Champions League second leg semifinal match between Bayern Munich and FC Barcelona at Allianz Arena in Munich, southern Germany, Tuesday, May 12, 2015. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Είσαι πιο εναλλακτικός ή ρομαντικός; Κανένα πρόβλημα! Μπορεί τα μεγαλεία για τη συμπολίτισσα της Μπάγερν, Μόναχο 1860, να έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, αλλά η ατμόσφαιρα που παρατηρείται σε κάθε εντός έδρας ματς της είναι φανταστική (έχει ματς στις 31/10, 3/11, 17/11, 1/12).

Το "Grünwalder Stadion" μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακό ή επιβλητικό, όπως η "Allianz Arena", αλλά σίγουρα προσφέρει απίστευτη εμπειρία για τους old school θιασώτες του ποδοσφαίρου.

Fußball: Regionalliga Bayern, TSV 1860 München - Wacker Burghausen, 2. Spieltag am 21.07.2017 im Grünwalder Stadion, München (Bayern). Fans von 1860 München im Fanblock. Foto: Tobias Hase/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++
Fußball: Regionalliga Bayern, TSV 1860 München - Wacker Burghausen, 2. Spieltag am 21.07.2017 im Grünwalder Stadion, München (Bayern). Fans von 1860 München im Fanblock. Foto: Tobias Hase/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++ DPA

Ντόρτμουντ: Η πόλη του "Sokratis"

Η "πράσινη" πόλη της Βεστφαλίας (και όγδοη μεγαλύτερη πληθυσμιακά της Γερμανίας) ζει το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο από την υπόλοιπη χώρα, ενδεχομένως κι από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μπορεί να είναι "πράσινη", αλλά η ομάδα της πόλης φορά κίτρινα. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει πολλούς οπαδούς τόσο εντός, όσο κι εκτός Γερμανίας.

Μάλιστα, διατηρεί λέσχη φιλάθλων και στην Ελλάδα. Μπορεί η πόλη να είναι πανέμορφη (συντριβάνια, λίμνες, πάρκα), αλλά είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα βρεθείς στο Ντόρτμουντ, θα πας και στο γήπεδο να δεις ματς της Μπορούσια.

Fans wave flags prior the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Bayer Leverkusen at the Signal-Iduna Park in Dortmund, Germany, Saturday, Aug. 23, 2014, 2014. (AP Photo/Martin Meissner)
Fans wave flags prior the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Bayer Leverkusen at the Signal-Iduna Park in Dortmund, Germany, Saturday, Aug. 23, 2014, 2014. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Κλείσε θέση με τη Lufthansa, μπες σε ένα από τα σύγχρονα αεροσκάφη της - με το FlyNet σε πολλά από αυτά υπάρχει ήδη δυνατότητα σύνδεσης στο : internet εν πτήσει - και σε λίγες ώρες είσαι στο "Signal Iduna Park".

Άλλωστε, οι τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει η γερμανική ομάδα σου δίνουν ελευθερία επιλογών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι το τέλος του 2017 ακολουθούν τα ματς με ΑΠΟΕΛ (1/11), Μπάγερν (4/11), Τότεναμ (21/11), Σάλκε (25/11), Βέρντερ (9/12), και Χόφενχαϊμ (16/12).

Και πού ξέρεις; Μπορείς να συναντήσεις τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό, Σωκράτη Παπασταθόπουλο ή τον Αργύρη Καμπετσή, ο οποίος αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα.

Άλλωστε ο "Sokratis" λατρεύεται σαν θεός στην πόλη της Βεστφαλίας, καθώς είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους καλύτερους παίκτες της γερμανικής ομάδας.

Βερολίνο: Μια διαφορετική πρωτεύουσα

Καλωσήρθατε στη γερμανική πρωτεύουσα! Το Βερολίνο είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της χώρας, αλλά διαφέρει από τον τυπικό ορισμό της πρωτεύουσας ενός κράτους. Πολυπολιτισμικό, με ευχάριστες αντιθέσεις και πάντα φιλόξενο.

Εάν σε βγάλει ο δρόμος για το Βερολίνο με μία από τις πτήσεις της Lufthansa σε πολύ οικονομικές τιμές από 109 ευρώ τελική τιμή με επιστροφή, εννοείται ότι πρέπει να επισκεφτείς το Ολυμπιακό Στάδιο.

Το "Olympiastadion" είναι η έδρα της Χέρτα, μιας εκ των ιστορικότερων γερμανικών ομάδων ποδοσφαίρου (ιδρύθηκε το 1892). Μπορεί το μεγαλύτερο γήπεδο της Γερμανίας να χτίστηκε το 1936, αλλά από τότε έχει υποστεί δύο ανακαινίσεις, με την τελευταία να είναι από το 2000 έως το 2004 για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Ζήσε από κοντά τη μαγεία του γερμανικού ποδοσφαίρου

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι έχει φιλοξενήσει Μουντιάλ Γυναικών, αλλά και τελικό Champions League (2015). Ο σεβασμός στην ιστορικότητα συνδυάζεται με τον εκσυγχρονισμό και τις σύγχρονες επιταγές και προσφέρει στον επισκέπτη - θεατή μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Η Χέρτα συμμετέχει κι αυτή σε τρεις διοργανώσεις (Bundesliga, DFB Pokal και Europa League), οπότε σου προσφέρει πολλές επιλογές.

Ζήσε από κοντά τη μαγεία του γερμανικού ποδοσφαίρου

Έτσι μπορείς από τώρα να προγραμματίσεις το ταξίδι σου και να δεις από κοντά μέχρι το τέλος του 2017 τις "μάχες" με Κολωνία (25/10), Αμβούργο όπου αγωνίζεται ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (28/10), Ζόρια (2/11), Γκλάντμπαχ (18/11), Άιντραχτ (3/12), Έστερσουντ (7/12) κι Ανόβερο (12/12).

Πάντα, ωστόσο, υπάρχουν λύσεις και για τους παραδοσιακούς. Στην ίδια πόλη εδρεύει και η Ουνιόν. Το "Stadion An Der Alten Försterei" θα σε κάνει να γυρίσεις στα παλιά, καθώς φιλοξενεί ματς της δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος.

Βρέμη: Βγαλμένη από παραμύθι

Η πόλη του γερμανικού Βορρά μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Ο εξπρεσιονιστικός χαρακτήρας που αντανακλάται στους δρόμους της Βρέμης, βρίσκει την τέλεια εφαρμογή του στο πάθος με το οποίο αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι το ποδόσφαιρο. Και για τους κατοίκους της Βρέμης, υπάρχει μόνον μία ομάδα.

Αυτή είναι η Βέρντερ! Οι "Die Grün-Weißen" έχουν τεθεί κατά το παρελθόν αντιμέτωποι των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ζήσε από κοντά τη μαγεία του γερμανικού ποδοσφαίρου

Το "Weser-Stadion" είναι το "σπίτι" της Βέρντερ. Η τοποθεσία του (ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης) και η δομή του, καθιστούν εφικτό να χρησιμοποιηθεί κι ως συναυλιακός χώρος.

Απολαύστε ένα ζεστό γεύμα και μεγάλη ποικιλία σε ποτά σε όλες τις πτήσεις της Lufthansa από Αθήνα, επιλέξτε ως προορισμό τη Βρέμη και πάρτε θέση για ένα από τα ματς της Βέρντερ.

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ακολουθούν μέχρι το τέλος του έτους, καθώς υποδέχεται τις Χόφενχαϊμ (25/10), Άουγκσμπουργκ όπου αγωνίζεται ο Κώστας Σταφυλίδης (29/10), Ανόβερο (19/11), Στουτγκάρδη όπου αγωνίζεται ο Τάσος Δώνης (2/12) και Μάιντς (16/12).

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ