ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τρομερό deal για την Μπορούσια Ντόρτμουντ

Τρομερό deal για την Μπορούσια Ντόρτμουντ
Μπορούσια Ντόρτμουντ

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ μπορεί να έχασε το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη περίοδο, όμως θα πάρει ένα μεγάλο μέρος των χαμένων εσόδων. Διαβάστε τι σκαρφίστηκαν οι Γερμανοί.

Η έκφραση "βλέπουν μπροστά", ταιριάζει γάντι στη συγκεκριμένη περίπτωση που θα σας αναλύσουμε πιο κάτω. Όλα ξεκίνησαν, λοιπόν, τη σεζόν 2011-2012 όταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ κέρδισε τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Όλοι μιλούσαν για μία νέα αυτοκρατορία στο γερμανικό ποδόσφαιρο και η διοίκηση των κιτρινόμαυρων είπε να εκμεταλλευτεί το... hype της εποχής.

Εξασφάλισαν μέρος της χασούρας

Μετά το τέλος της περιόδου οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ ήρθαν σε συμφωνία με ασφαλιστική εταιρεία η οποία για τα επόμενα τρία χρόνια θα τους κάλυπτε, σε περίπτωση που η ομάδα έμενε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο τελευταίο έτος της συμφωνίας, όντως η Μπορούσια έμεινε εκτός κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ( είναι 19 πόντους πίσω από την 4η θέση) και θα λάβει πάνω από 30% της "χασούρας".

Με δεδομένο πως την περσινή περίοδο οι Γερμανοί πήραν 34.7 εκ. ευρώ, καταλαβαίνουμε πως το ποσό θα είναι πάνω από 12 εκ. ευρώ.

Όλα αυτά κι ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν, ενώ η μετοχή της Ντόρτμουντ έπεσε 2.5% ( αναμένεται να φτάσει το 11%) εξαιτίας της μέτριας αγωνιστικής χρονιάς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την αποκάλυψη έκανε το Bloomberg, αναφέροντας πως τη συμφωνία γνώριζαν μόλις τρεις άνθρωποι!

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ