ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τρελός αριθμός φιλοξενούμενων στην Bundesliga!

Τρελός αριθμός φιλοξενούμενων στην Bundesliga!

Η πληρότητα των γερμανικών γηπέδων στο ποδόσφαιρο ξεπερνά σχεδόν πάντα το 90%. Ωστόσο, το εντυπωσιακότερο στοιχείο είναι ο αριθμός των φιλοξενούμενων φιλάθλων, που ταξιδεύουν για να υποστηρίξουν τις ομάδες τους. Δείτε τα... τρελά νούμερα του περασμένου Σαββατοκύριακου στην Bundesliga.

Το πόσο πολύ έχει ανέβει το επίπεδο στο γερμανικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά σε όλους τους τομείς που αφορούν ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της υφηλίου, αυτό της Bundesliga. Γι' αυτό άλλωστε και η προσέλευση των φιλάθλων είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά στα γερμανικά γήπεδα.

Η σελίδα Fussballmafia DFB στο Facebook παρουσιάζει ένα μοναδικό στοιχείο, που προκαλεί θαυμασμό, αλλά ταυτόχρονα και θλίψη σε εμάς τους Έλληνες, αν αναλογιστούμε την αντίστοιχη κατάσταση στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, παραθέτει πίνακες, όπου καταγράφεται ο αριθμός των φιλοξενούμενων φιλάθλων σε κάθε παιχνίδι της Bundesliga και της Bundesliga 2.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το περασμένο Σαββατοκύριακο, στα γήπεδα της Bundesliga ταξίδεψαν συνολικά 32.900 φιλοξενούμενοι φίλαθλοι για τις 9 αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής. Όταν εδώ, για την 4η αγωνιστική της Super League (17-19 Σεπτεμβρίου) "κόπηκαν" συνολικά 19.310 εισιτήρια για 8 αγώνες. Προσοχή! Όχι μόνο από φιλοξενούμενους. Συνολικά! Μιλάμε δηλαδή σχεδόν για τα μισά...

Μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσαν οι οπαδοί του Αμβούργου, καθώς 8.000 ταξίδεψαν ως το Βερολίνο, ενώ ακόμα μεγαλύτερο ταξίδι, σχεδόν 600 χιλιομέτρων, έκαναν οι 7.500 φίλοι της Κολονίας για το ματς με την Μπάγερν Μονάχου. Και μιλάμε για 32.900 φιλάθλους, που θα μπορούσαν να είναι μερικές εκατοντάδες περισσότεροι, αν οι οργανωμένοι οπαδοί της Άουγκσμπουργκ δεν έκαναν μποϊκοτάζ στην ομάδα τους, καθώς προτίμησαν να παρακολουθήσουν το ματς της U-23 του συλλόγου, αντί να ταξιδέψουν στη Λειψία, όπου πήγαν μόνο 100.

Βέβαια, και στην Bundesliga 2, τη δεύτερη κατηγορία της χώρας, τα πράγματα δεν πάνε πίσω. Για την 7η αγωνιστική, σε 9 αναμετρήσεις, 10.028 φίλαθλοι μετακινήθηκαν για να παρακολουθήσουν από κοντά τις αγαπημένες τους ομάδες. Μάλιστα, οι φίλοι του Ανόβερο διέσχισαν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να δουν πριν από δέκα ημέρες την ομάδα τους να νικά με 2-0 στην έδρα της Μόναχο 1860. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο σχετικά με αυτά τα 9 παιχνίδια είναι πως η κοντινότερη απόσταση ήταν 223 χιλιόμετρα, για τους φαν της Σαντχάουζεν στο ματς με την Γκρόιτερ Φιρτ.

Δείτε τους αριθμούς:



TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ