ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το υπέροχο αντιρατσιστικό μήνυμα της Deinster SV!

Το υπέροχο αντιρατσιστικό μήνυμα της Deinster SV!
@ DAYS-WEBVISION.DE

Η Deinster SV, ομάδα της 7ης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος, βρήκε ένα μοναδικό τρόπο για να περάσει το μήνυμά της, μετά την επίθεση που δέχθηκαν δύο παίκτες-προσφυγες.

Δύο ποδοσφαιριστές με καταγωγή από το Σουδάν την Deinster SV, γερμανικής ομάδας η οποία αγωνίζεται στην 7η τη τάξει εθνικής κατηγορία της χώρας, δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα (των καθολικών).

Συγκεκριμένα, ο Εμάντ Μπάμπικερ, πρόσφυγας από το Σουδάν, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και δύο σεζόν στην Deinster SV, χτυπήθηκε και προσεβλήθη λεκτικώς.

Και τι έκανε η ομάδα; Έβγαλε ομαδική φωτογραφία με το πρόσωπα όλων των ποδοσφαιριστών της να έχουν μαύρη απόχρωση, μέσω photoshop.

"Η βία στους πρόσφυγες είναι παθητική. Ο Έμαντ, φίλος και πρώην παίκτης μας, προσεβλήθη και χτυπήθηκε. Είναι πολύ λυπηρό. Έμαντ και Αμάρ (ο άλλος ο οποίος έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης), ανήκετε σε εμάς. Είμαστε χαρούμενοι που είστε μαζί μας. Καμία μειοψηφία δεν θα κάνει χρήση της βίας", υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Deinster SV.

Η φωτογραφία είχε τεράστια απήχηση στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης με 1.500 likes και 170 κοινοποιήσεις. Δείτε τη, παρακάτω:

Το υπέροχο αντιρατσιστικό μήνυμα της Deinster SV!
@ DAYS-WEBVISION.DE
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ