ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το νικητήριο γκολ της Μάιντς στο 3-2 επί της Ντάρμσταντ ο Ντε Μπλάσις

Το νικητήριο γκολ της Μάιντς στο 3-2 επί της Ντάρμσταντ ο Ντε Μπλάσις

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής στη Γερμανία η Μάιντς επικράτησε της Ντάρμσταντ εκτός έδρας με τους γηπεδούχους να έχουν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στη τελευταία φάση του αγώνα.

Μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη που την φέρνει στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα πήρε την Παρασκευή το βράδυ η Μάιντς επικρατώντας με 3-2 της Ντάρμσταντ σε ένα όμορφο παιχνίδι το οποίο είχε ως πρωταγωνιστή και έναν παλιό γνώριμο καθώς ο Ντε Μπλάσις ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο τέρμα για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει έστω τον ένα βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις του αγώνα καθώς κέρδισαν πέναλτι στο οποίο όμως αστόχησε ο Βάγκνερ.

Η Μάιντς ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 15' με τον Λάτσα να εκτελεί το φάουλ από τα αριστερά και τον Μπελ να παίρνει την κεφαλιά με την οποία νίκησε τον Ματένια για το 1-0. Στο 24' οι φιλοξενούμενοι πήραν αέρα δυο τερμάτων όταν ο Μούτο τροφοδότησε τον Μάλι ο οποίος μετά από ωραία προσπάθεια και με σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή πέτυχε το εκτο του γκολ στο πρωτάθλημα και έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 27' με τον Χέλερ μετά από πάσα με κεφαλιά του Γκόντορφ. Ο επιθετικός των γηπεδούχων γύρισε όμορφα μέσα στη περιοχή και με πλασέ στην απέναντί γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με την Μάιντς να έχει το προβάδισμα με 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντάρμσταντ έφερε το ματς στα ίσια στο 57' με τον Σάλερ ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από όμορφη σέντρα από τα αριστερά και με προβολή ισοφάρισε για την ομάδα του.

Επτά λεπτά αργότερα όμως ένας παλιός γνώριμος, ο Ντε Μπλάσις έδωσε και πάλι προβάδισμα στην Μάιντς. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων η μπάλα έφτασε στον πρώην άσο του Αστέρα Τρίπολης ο οποίος με πλασέ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 3-2.

Στο 90+ η Ντάρμσταντ κέρδισε πέναλτι το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους. Ο Βάγκνερ ανέλαβε την εκτέλεση του στο 96' αλλά έστειλε την μπάλα στα... "πουλιά" και έχασε την σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι και να δώσει τουλάχιστον ένα πόντο στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις

ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ: Ματένια, Γκάρικς, Σουλού, Καλντιρόλα, Τζούνιορ Ντίας, Γκόντορφ, Νίμαϊερ (74' Βράντσιτς), Χέλερ, Ράους (82' Στροχ-Ένγκελ), Ρόσενταλ (46' Σάλερ), Βάγκνερ.

ΜΑΪΝΤΣ: Κάριους, Μπροζίνσκι, Μπούνγκερτ, Μπελ, Χάρα, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Λάτσα (73' Μόριτς), Σαμπέριο, Ντε Μπλάσις, Γιουνούς Μαλί, Μούτο (83' Μπαλόγκαν).

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Ντάρμσταντ - Μάιντς 2-3 (27' Χέλερ, 57' Σάλερ/15' Μπελ, 24' Μάλι, 64' Ντε Μπλάσις)

Σάββατο

Γκλάντμπαχ - Βόλφσμπουργκ (16:30)

Ανόβερο - Βέρντερ

Χέρτα - Αμβούργο

Χόφενχαϊμ - Στουτγκάρδη

Ίνγκολσταντ - Φρανκφούρτη

Κυριακή

Σάλκε - Κολωνία (16:30)

Μπάγερν - Ντόρτμουντ (18:30)

Λεβερκούζεν - Άουγκσμπουργκ

Η βαθμολογία

1. Μπάγερν 21

2. Ντόρτμουντ 17

3. Σάλκε 16

4. Βόλφσμπουργκ 12

5. Λεβερκούζεν 12

6. Μάιντς 12

7. Κολωνία 11

8. Ίνγκολσταντ 11

9. Χέρτα 11

10. Αμβούργο 10

11. Ντάρμσταντ 10

12. Φρανκφούρτη 9

13. Βέρντερ 7

14. Γκλάντμπαχ 6

15. Χόφενχαϊμ 5

16. Άουγκσμπουργκ 4

17. Στουτγκάρδη 3

18. Ανόβερο 2

* για υπεραναλυτικές βαθμολογίες από όλο τον πλανήτη κάντε κλικ εδώ

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

9 γκολ

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

6 γκολ

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Γιουνούς Μαλί (Μάιντς)

5 γκολ

Αντονί Μοντέστ (Κολωνία)

Μπας Ντοστ (Βόλφσμπουργκ)

4 γκολ

Λουκ Καστενιό (Φρανκφούρτη)

Αλεξάντερ Μάιερ (Φρανκφούρτη)

3 γκολ

Λίροϊ Σανέ (Σάλκε)

Κέβιν Φόλαντ (Χόφενχαϊμ)

Χένριχ Μχιταριάν (Ντόρτμουντ)

Πιέρ-Μισέλ Λασογκά (Αμβούργο)

Ντάνιελ Γκίντσεκ (Στουτγκάρδη)

Πάουλ Φέρχαχ (Άουγκσμπουργκ)

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ