ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το μεγάλο αστέρι της Ντόρτμουντ είναι 12 ετών και τα έχει με 18χρονη

Το μεγάλο αστέρι της Ντόρτμουντ είναι 12 ετών και τα έχει με 18χρονη

Ο Γιουσουφά Μουκοκό είναι 12 ετών, έχει 13 γκολ σε πέντε αγώνες με την Ντόρτμουντ κ-17 και τρία γκολ σε δύο αγώνες με τη Γερμανία κ-16. Ο πατέρας του ορκίζεται για την ηλικία του, το ίδιο και η κοπέλα του, ετών 18... (video)

Το νέο μεγάλο "αστέρι" της Ντόρτμουντ και του γερμανικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να αγωνιστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Γιουσουφά Μουκοκό είναι μόλις 12 ετών και βάσει της αθλητικής νομοθεσίας της Γερμανίας, απαγορεύεται να παίξει στην Bundesliga ποδοσφαιριστής που δεν έχει συμπληρώσει τα 17 του.

Μόνο που ο Μουκοκό δεν δείχνει να συγκρατείται. Τον Αύγουστο προβιβάστηκε στην κ-17 της Μπορούσια και σε πέντε αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας έχει σημειώσει ήδη 13 τέρματα!

Απόλυτη δικαίωση για τους προπονητές στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, που αποφάσισαν να... προσπεράσουν την κ-13 και την κ-15, διότι ήταν άδικο για τους... αντιπάλους.

Η γερμανική ομοσπονδία παρακολουθεί στενά τον Μουκοκό και γι' αυτό κλήθηκε στην εθνική κ-16. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη "νάτσιοναλμανσαφτ" τη Δευτέρα (11/09), όπου το συνδύασε με γκολ απέναντι στην Αυστρία. Δύο ημέρες αργότερα, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά, με τον Μουκοκό να σημειώνει ακόμα δύο τέρματα, παρότι ήταν τέσσερα χρόνια μικρότερος από τους περισσότερους αντιπάλους!

Το μεγάλο αστέρι της Ντόρτμουντ είναι 12 ετών και τα έχει με 18χρονη

Το ζήτημα της ηλικίας είναι μεγάλο στην περίπτωσή του. Η όψη του δεν θυμίζει 12χρονο παιδί, τα φυσικά προσόντα του επίσης ταιριάζουν περισσότερο σε έφηβο. Ο Μουκοκό γεννήθηκε στην Γιαουντέ, την πρωτεύουσα του Καμερούν, και σε τέτοιες περιπτώσεις συχνά παρατηρείται καθυστέρηση στη δήλωση της γέννησης ενός παιδιού. Όχι με τον ίδιο, όμως...

"Ήμασταν στο Καμερούν τότε, αλλά έχω γερμανικό πιστοποιητικό γέννησης. Αμέσως μετά από τη γέννα, τον δήλωσα στη γερμανική πρεσβεία της Γιαουντέ", υποστήριξε ο πατέρας του, Τζόζεφ. Το εν λόγω πιστοποιητικό αναφέρει ότι η ημερομηνία γέννησης του Γιουσουφά Μουκοκό είναι η 20ή Νοεμβρίου 2004.

Αρνείται, πάντως, να υποβάλλει τον γιο του σε τεστ με ακτίνες στον καρπό ή με έλεγχο δοντιών, για περαιτέρω επιστημονική επιβεβαίωση της ηλικίας. "Η γερμανική ομοσπονδία έχει προβεί σε αναρίθμητες συζητήσεις με την Ντόρτμουντ σε διάφορα επίπεδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την αληθινή ηλικία του παίκτη", πρόσθεσε στην "Bild" ο πατέρας του Μουκοκό.

Το μεγάλο αστέρι της Ντόρτμουντ είναι 12 ετών και τα έχει με 18χρονη

Ο νεαρός βρίσκεται στην Μπορούσια μόλις έναν χρόνο, αφού πέρυσι το καλοκαίρι οι άνθρωποι του συλλόγου τον ανακάλυψαν στις ακαδημίες της Ζανκτ Πάουλι. Τη σεζόν 2016-2017 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα κ-15, όπου σε 21 αγώνες σημείωσε 33 τέρματα.

Ο νεαρός Μουκοκό, πάντως, φαίνεται πως είναι αρκετά καλός και σε άλλους τομείς, πέρα από το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με το αφιέρωμα της "Bild" σε αυτό το "παιδί - θαύμα", η σύντροφός του είναι 18 ετών! Η διαφορά ηλικίας, πάντως, δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα για την οικογένεια, αφού ο πατέρας του, Τζόζεφ, είναι 66, ενώ η μητέρα του μόλις 28!

Το μεγάλο αστέρι της Ντόρτμουντ είναι 12 ετών και τα έχει με 18χρονη

Τα γκολ του Μουκοκό

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ