ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το ξεχωριστό "αντίο" του Κλοπ στην Ντόρτμουντ

Το ξεχωριστό "αντίο" του Κλοπ στην Ντόρτμουντ

Μέσω βίντεο ο Γιούργκεν Κλοπ θέλησε να πει το δικό του "αντίο" στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για τα επτά χρόνια κοινής πορείας. Ποιους ευχαρίστησε, τα κλάματα που θέλησε να αποφύγει και η... υπόσχεση.

Όλα τα ωραία κάποια στιγμή έχουν ένα τέλος. Ο "κύκλος" του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Μπορούσια Ντόρτμουντ έκλεισε και οι δυο πλευρές αποφάσισαν να μην συνεχίσουν την κοινή πορεία τους ύστερα από επτά χρόνια. Ο Γερμανός κόουτς φεύγει ως φίλος και δεν θα μπορούσε να μην πει το δικό του "αντίο" στην ομάδα.

Μέσω βίντεο θέλησε να πει το "ευχαριστώ" του για όσα βίωσε στην Ντόρτμουντ από το 2008 και έπειτα, ενώ είπε πως κάποια στιγμή οι δυο πλευρές θα ανταμώσουν και πάλι. Ο Κλοπ κρατάει όλες τις καλές αναμνήσεις και τόνισε πως όσοι εργάζονται στον σύλλογο, είναι και οπαδοί του.

Το μήνυμα του Κλοπ για το "αντίο" του:

"Δεν το κάνω αυτό ζωντανά, διότι στη ζωή ευτυχώς μαθαίνεις από τα λάθη του. Οπότε, δεν λέω αντίο όπως έκανα στη Μάιντς πριν μερικά χρόνια, όπου έκλαιγα τόσο πολύ, που η φωνή μου κόλλησε στο λαιμό μου και κανείς δεν καταλάβαινε τι ήθελα να πω. Σε μια τελική, ήταν σημαντικό για μένα να έχω την ευκαιρία να πω αντίο με όλους εσάς και για όλους εσάς.

Τα επτά χρόνια κοινής ζωής, θα φτάσουν στο τέλος σε μια εβδομάδα, αλλά αυτή είναι η τελευταία φορά που είμαστε μαζί στο Signal Iduna Park, το οποίο ήταν το σπίτι μου. Είναι ένα εκπληκτικό γήπεδο, ένα εκπληκτικό μέρος, αλλά ισχύει αυτό όχι γιατί κατασκευάστηκε εξαιρετικά, αλλά διότι εσείς το κάνατε να είναι έτσι. Απόλαυσα κάθε δευτερόλεπτο εδώ, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά γενικά μαζί σας. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου.

Το προπονητικό μου τιμ και εγώ, ήμασταν τυχεροί που ήρθαμε εδώ το 2008 και αν έχει υπάρξει ποτέ μια 'win-win' κατάσταση στο ποδόσφαιρο, ήταν αυτή. Περάσαμε μεγάλο κομμάτι της ζωής μας μαζί, βιώσαμε εμπειρίες μαζί και περάσαμε πολλά μαζί. Όλα αυτά τα πράγματα, μένουν στη μνήμη σου με θετικό τρόπο. Παίρνω μαζί μου πολλές θετικές αναμνήσεις και ελπίζω το ίδιο και εσείς.

Αυτά είναι πράγματα για τα οποία λες 'ευχαριστώ'. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Reinhard Rauball, τον CEO της ομάδας, Joachim Watzke, τον αθλητικό διευθυντή, Michael Zorc και κάθε υπάλληλο στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πιστέψτε με, μπορείτε να είστε υπερήφανοι που τέτοιοι άνθρωποι φροντίζουν την ομάδα, διότι κάθε άνθρωπος που εργάζεται στη Ντόρτμουντ, είναι και οπαδός της. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και αλλού, αλλά εδώ σίγουρα ναι. Κάνουν τα πάντα μέσα από την καρδιά τους και είναι οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν.

Μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση να δουλεύω μαζί σας και αποτελεί μεγάλη τιμή να δουλεύω μαζί σας στον σύλλογο και να εργάζομαι για εσάς. Τώρα, έφτασε το τέλος και ως κάποιος που εργάστηκε πριν σε ένα φανταστικό κλαμπ όπως η Μάιντς, το μόνο που μπορώ να σας συμβουλέψω, είναι να μην κάνετε συγκρίσεις με μένα, διότι οι συγκρίσεις μπορούν να χαλάσουν τις υπέροχες αναμνήσεις και να δυσκολέψουν ένα λαμπρό μέλλον. Αυτός ο σύλλογος θα έχει εκπληκτικό μέλλον, είμαι απολύτως σίγουρος γι' αυτό.

Παίρνετε έναν εξαιρετικό κόουτς στην ομάδα. Όμως, ακόμα έχουν μερικά πλάνα, διότι την επόμενη εβδομάδα παίζουμε στον τελικό του Κυπέλλου και θα ήταν ειδυλλιακό να έχουμε ένα πάρτι στο κέντρο της όλης την ερχόμενη Κυριακή. Θα ήταν τέλειο να ολοκληρώσουμε την συνεργασία μας με τέτοιο τρόπο. Πέρασα υπέροχα εδώ και θέλω να πω και πάλι πολλά, πολλά ευχαριστώ και σίγουρα θα ανταμώσουμε και πάλι".

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ