ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το γήπεδο της Ντάρμστατ παίρνει το όνομα νεκρού από καρκίνο φιλάθλου της

Το γήπεδο της Ντάρμστατ παίρνει το όνομα νεκρού από καρκίνο φιλάθλου της

Η Ντάρμστατ αποφάσισε να τιμήσει έναν φίλαθλό της που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, δίνοντας το όνομά του στο γήπεδό της.

Η Ντάρμστατ εξέπληξε την περσινή σεζόν με τις αγωνιστικές επιδόσεις της και παρότι διέθετε με διαφορά το μικρότερο μπάτζετ στη Bundesliga, κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.

Η θετική εικόνα που αποπνέει ο σύλλογος δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό σκέλος, όπως αποδεικνύει η απόφαση να προσθέτει το όνομα ενός φιλάθλου του στην ονομασία του γηπέδου.

Ο Γιόναταν Χάιμες "έφυγε" από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου στις 8 Μαρτίου 2016, σε ηλικία 26 ετών. Παρά το σύντομο της ζωής του, πρόλαβε να γίνει σύμβολο της πόλης, εξαιτίας της φιλανθρωπικής δράσης του.

Ο πρωταθλητής παίδων στο τένις του Χέσεν δεν κατάφερε να κάνει καριέρα μεγαλώνοντας, λόγω του προβλήματος υγείας. Δεν το έβαλε κάτω και έστησε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για παιδιά με καρκίνο. Το "Du musst kämpfen" ("Πρέπει να παλέψεις") συνεργαζόταν με διάφορα νοσοκομεία της πόλης και των γύρω περιοχών, με σκοπό την οικονομική υποστήριξη παιδιών και εφήβων με καρκίνο.

Οι ενέργειές του συνδέθηκαν με την αγωνιστική άνοδο της Ντάρμστατ και τους προβιβασμούς της στην πυραμίδα του γερμανικού ποδοσφαίρου. "Δεν θα ήμαστε εδώ χωρίς αυτόν, δεν θα μιλάγαμε για την Bundesliga εδώ", είχε δηλώσει ο προπονητής της ομάδας, Ντιρκ Σούστερ, αμέσως μετά από τον θάνατο του Χάιμες.

Μάλιστα, στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ένα τεράστιο πανό με το πρόσωπό του απλώθηκε στις εξέδρες του "Μπέλενφαλτορ", ενώ οι φίλαθλοι φώναζαν το όνομά του αντί γι' αυτό τον παικτών της ομάδας κατά την παρουσίαση.

Ενόψει της νέας σεζόν, ο πατέρας του, εργαζόμενος στην εταιρία "Merck KGaA" που απέκτησε τα δικαιώματα ονοματοδοσίας του γηπέδου της Ντάρμσταντ, πρότεινε το γήπεδο να πάρει το όνομα του γιου του. "Είναι μία μοναδική πράξη, που μπορούμε μόνο να την υποστηρίξουμε", δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιόχεν Παρτς, ενώ ο αρχηγός του συλλόγου, Αϊτάκ Σούλου, υπερθεμάτισε: "Η σύνδεση με τον Τζόνι θα μας δώσει έξτρα ώθηση".

Η "Merck KGaA" υποχώρησε και πλέον το γήπεδο της Ντάρμσταντ θα ονομάζεται "Γιόναταν Χάιμες και Μπέλενφαλτορ"...

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ