ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το εκπληκτικό γκολ με σόλο του 13χρονου Μουκοκό για την Ντόρτμουντ κ-17

Το εκπληκτικό γκολ με σόλο του 13χρονου Μουκοκό για την Ντόρτμουντ κ-17

Ο Γιουσουφά Μουκοκό απέδειξε γιατί αγωνίζεται στη Bundesliga κ-17 παρότι είναι μόλις 13 ετών, περνώντας τρεις αντιπάλους, προτού σκοράρει για 35η φορά στο πρωτάθλημα (video).

Τα κατορθώματα του Γιουσουφά Μουκοκό με την Ντόρτμουντ κ-17 συνεχίζονται, έστω κι αν ο επιθετικός των Βεστφαλών είναι μόλις 13 ετών.

Ο γεννημένος στο Καμερούν αλλά πολιτογραφημένος Γερμανός και διεθνής με την κ-16 της "νάτσιοναλμανσαφτ" αποτελεί το μεγαλύτερο εκκολαπτόμενο αστέρι του ποδοσφαίρου της χώρας και το αποδεικνύει κάθε εβδομάδα.

Την προηγούμενη Τετάρτη, στην εκτός έδρας νίκη με 5-1 επί της Μπόχουμ σε εξ αναβολής παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής της B-Junioren-Bundesliga West, ο Μουκοκό σημείωσε χατ τρικ, ωστόσο ένα από τα τέρματά του ξεχώρισε από τα υπόλοιπα.

Ο νεαρός επιθετικός πήρε την μπάλα στο κέντρο και ανοίχτηκε δεξιά. Παρότι ο αντίπαλος που τον μάρκαρε φαινόταν να του παίρνει την μπάλα, με τη δύναμή του κατόρθωσε να ανακτήσει την κατοχή και να τον περάσει. Στη συνέχεια απέφυγε τάκλιν από άλλον αντίπαλο, ντρίμπλαρε δύο φορές τον ίδιο παίκτη και πλάσαρε από τη μικρή περιοχή, γράφοντας το 5-0 στο 55'.

Με αυτά τα τρία τέρματα, ο Μουκοκό έφτασε τα 35 σε 21 αγώνες (με 6/7 πέναλτι), οδηγώντας την Ντόρτμουντ κ-17 σε βέβαιη κατάκτηση της κορυφής, αφού απέχει δέκα πόντους από τη δεύτερη Λεβερκούζεν.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ