ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τιμωρία τεσσάρων μηνών στον Τσαλχάνογλου

Τιμωρία τεσσάρων μηνών στον Τσαλχάνογλου
Τσαλχάνογλου-Λεβερκούζεν

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου τιμωρήθηκε με τέσσερις μήνες αποκλεισμό για παραβίαση των κανονισμών περί μεταγραφής το 2011, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τη Λεβερκούζεν.

Μία κακή διαπραγμάτευση του πατέρα του αναγκάζει τον Χακάν Τσαλχάνογλου να βρεθεί στα πιτς για τέσσερις μήνες, όπως αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή της FIFA και ουσιαστικά επικύρωσε το CAS.

Ο Τούρκος μέσος δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ξανά μέσα στη σεζόν με τη Λεβερκούζεν, ως αποτέλεσμα παραβίασης των κανονισμών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας περί μεταγραφών.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το 2011, όταν ο Τούρκος διεθνής αγωνιζόταν με την Καρλσρούη στην 3.Liga και πραγματοποίησε εντυπωσιακή πρώτη σεζόν. Η Τράμπζονσπορ απευθύνθηκε στον πατέρα του, καθότι ο παίκτης ήταν ανήλικος ακόμα, και όπως διαφαίνεται από τις αποφάσισες τις FIFA, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία.

Η Καρλσρούη, όμως, προσέφερε συμβόλαιο στον ποδοσφαιριστή, τον κράτησε μέχρι το καλοκαίρι του 2013, προτού τον πουλήσει στο Αμβούργο και από εκεί, μετά από μία εκπληκτική σεζόν, αυτός καταλήξει στη Λεβερκούζεν έναντι 14.500.000 ευρώ.

Ο τουρκικός σύλλογος, όμως, κυνήγησε την υπόθεση και η FIFA τον δικαίωσε, με συνέπεια να επιβάλει μεγάλη ποινή στον Τσαλχάνογλου και να τον στερήσει από τη Λεβερκούζεν, που θα πορευτεί σε μία δύσκολη σεζόν δίχως τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή του ρόστερ της, ο οποίος έχει προσφέρει επτά γκολ και άλλες τόσες ασίστ σε 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

"Λυπούμεθα, αν και η απόφαση αυτή δεν είναι κατανοητή από μέρους μας. Είναι μεγάλο πλήγμα για τον Χακάν, αλλά και πρόκληση για εμάς, αν και η Λεβερκούζεν που δεν πρόκειται να κάνει κάτι για τα γεγονότα του 2011, τιμωρείται πολύ αυστηρά", δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Ρούντι Φέλερ.

"Υπάρχει και ένας σύλλογος μαζί με τον παίκτη, που δεν είχε απολύτως καμία ανάμιξη σε εκείνα γεγονότα. Δυστυχώς, δεν έχουμε επιλογή παρά να δεχθούμε την ετυμηγορία", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Λεβερκούζεν, Μίχαελ Σάντε.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ