ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στοπ της Volkswagen σε προπονητικό κέντρο της Βόλφσμπουργκ

Στοπ της Volkswagen σε προπονητικό κέντρο της Βόλφσμπουργκ

Η Volkswagen ανέστειλε την κατασκευή προπονητικού κέντρου για τις ακαδημίες της Βόλφσμπουργκ στο πλαίσιο περικοπής δαπανών, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη γερμανική εταιρία.

Οι "μετασεισμοί" του "σκανδάλου "Volkswagen", δεν έχουν κοπάσει. Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Βόλφσμπουργκ έχει αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει τον προϋπολογισμό της, με τις περικοπές δαπανών να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Η γερμανική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων έχει ποσοστά μετοχών είτε είναι χορηγός σε εννιά συνολικά γερμανικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Μπάγερν και εμμέσως της ομοσπονδίας, εφόσον "προμοτάρει" τη διοργάνωση του Κυπέλλου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ VOLKSWAGEN"

Ωστόσο, είναι προφανές ότι πιο άμεσα επηρεάζεται η Βόλφσμπουργκ. Την Τρίτη το πρωί ανακοινώθηκε ότι η Volkswagen αναστέλλει την κατασκευή προπονητικού κέντρου της Βόλφσμπουργκ, το οποίο θα προοριζόταν για τις ακαδημίες της ομάδας, αρχικού προϋπολογισμού 220.000.000 -300.000.000 ευρώ.

Ο ίδιος ο γενικός διευθυντής των "λύκων", Κλάους Άλοφς, την περασμένη εβδομάδα καθησύχαζε τους πάντες ότι το γεγονός ότι το λογισμικό παραποίησης των τιμών των ρύπων είχε τοποθετηθεί σε 8 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επηρέαζε οικονομικά την ποδοσφαιρική ομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ VOLKSWAGEN"

Ωστόσο, στην πράξη όλα φαίνεται πως είναι διαφορετικά. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η αναστολή ανέγερσης του προπονητικού κέντρου της Βόλφσμπουργκ εντάσσεται σε γενικότερο πλαίσιο περικοπής δαπανών, που εξήγγειλε ο νέος CEO της εταιρίας, Ματίας Μίλερ. Ο ίδιος ο Κλάους Άλοφς εξέφρασε την κατανόησή του για την απόφαση της Volkswagen.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ