ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στη Μόναχο 1860 ο Βίτορ Περέιρα

Turkey sportoto superlig soccer match between Fenerbahce and Gaziantepspor at Ulker Stadium in Istanbul , Turkey , on May 01 , 2016. Pictured: Coach Vitor Pereira of Fenerbahce. PUBLICATIONxNOTxINxTUR

Turkey Sportoto Superlig Soccer Match between Fenerbahce and Gaziantepspor AT Ulker Stage in Istanbul Turkey ON May 01 2016 Pictured Coach Vitor Pereira of Fenerbahce PUBLICATIONxNOTxINxTUR
Περέιρα IMAGO/SESKIM PHOTO

Στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας θα βρεθεί ο Βίτορ Περέιρα, ο οποίος μετά από Πόρτο, Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε, αναλαμβάνει τη Μόναχο 1860.

Η Γερμανία και η Μόναχο 1860 είναι ο νέος σταθμός στην προπονητική καριέρα του Βίτορ Περέιρα.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού είχε απολυθεί από τη Φενέρμπαχτσε τον Αύγουστο, μετά από τον αποκλεισμό των Τούρκων στα προκριματικά του Champions League κι έκτοτε δεν είχε βρει νέο σταθμό, παρότι το όνομά του βρέθηκε σε λίστες διαφόρων ομάδων που άλλαζαν προπονητές.

Ο Περέιρα αντικαθιστά τον Ντάνιελ Μπιρόφκα, που είχε καθίσει στον πάγκο του ιστορικού συλλόγου ως υπηρεσιακός, μετά από την απόλυση του Κόστα Ρούνιαϊτς.

Η Μόναχο 1860 βρίσκεται στη 14η θέση της Zweiteliga και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, γι' αυτό επέλεξε ένα γνωστό όνομα για να ανατρέψει την κατάσταση.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να προσλάβουμε έναν ονειρεμένο προπονητή. Ο Βίτορ Περέιρα έχει μεγάλη καρδιά και ακατάβλητη θέληση και νομίζουμε ότι είναι τέλειος για τον σύλλογο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Άντονι Πάουερ.

Ο πρόεδρος Πίτερ Κασαλέτ, υπερθεμάτισε: "Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να πάρουμε έναν προπονητή με τεράστιο κίνητρο όπως ο Βίτορ Περέιρα, με τη βοήθεια του μεγαλομετόχου, Χασάν Ισμαικ".

Η Μόναχο 1860 είναι ο όγδοος σύλλογος τον οποίο αναλαμβάνει ο 48χρονος προπονητής, κάνοντας την αρχή στην Σανζοανένσε το 2004-2005. Ακολούθησε η Εσπίνιο από το 2005 μέχρι το 2007, η Σάντα Κλάρα από το 2008 μέχρι το 2010 και από το 2011 και για δύο χρόνια ήταν πρώτος προπονητής στην Πόρτο (δύο πρωταθλήματα), όπου είχε εργαστεί και στις ακαδημίες της και ως βοηθός προπονητή.

Το 2013 δοκίμασε την τύχη του στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Αχλί, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 προσελήφθη ως διάδοχος του Λεονάρντο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό και παρότι κατέκτησε το νταμπλ, αποχώρησε το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Μετά από μία σεζόν και την έναρξη της φετινής στη Φενέρμπαχτσε και δίχως διακρίσεις, επιστρέφει στους πάγκους από τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ