ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σάλος μετά το γκολ-φάντασμα

Σάλος μετά το γκολ-φάντασμα
© IMAGO/ACTIONPLUS

Εκνευρισμός στο στρατόπεδο της Χόφενχαϊμ που ζητά επιτακτικά την επανάληψη του αγώνα με τη Λεβερκούζεν. Τις επιπτώσεις στην καριέρα του σκέφτεται ο διαιτητής. Θυμηθείτε και το γκολ-φάντασμα του Τόμας Χέλμερ το 1994.

"Μάσησαν" τα λόγια τους οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές στον αγώνα Χόφενχαϊμ - Λεβερκούζεν, επεισοδιακό ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής στη Μπουντεσλίγκα.

Πρόκειται για τον διεθνή διαιτητή Φέλιξ Μπριχ που μέτρησε το γκολ-φάντασμα του Στέφαν Κίσλινγκ και τον ίδιο τον σκόρερ, ο οποίος ξέσπασε για τη χαμένη ευκαιρία και στη συνέχεια πανηγύρισε το ανύπαρκτο τέρμα με τους συμπαίκτες του.

Ο δικηγόρος στο επάγγελμα Μπριχ, "άρχοντας" του αγώνα Ολυμπιακός - Παρί Σεν-Ζερμέν, είπε "είχα μικρή αμφιβολία, όμως η αντίδραση των ποδοσφαιριστών ήταν ξεκάθαρη. Δεν υπήρξε τίποτα που να δείχνει κάτι διαφορετικό (σ.σ. από το γκολ). Το κλίμα τώρα δεν είναι καλό για εμένα και δικαιολογημένα μετά από αυτή την απόφαση μου".

Ο ίδιος ο Κίσλινγκ, ανήμπορος να αντιδράσει και να πει το σωστό, είπε " όλοι ήρθαν καταπάνω μου (σ.σ. για να πανηγυρίσουν). Τι θα μπορούσα να κάνω. Ειλικρινά, δεν μπορούσα να κρίνω τι είδα όμως όταν οι παίκτες της Χόφενχαϊμ υπέδειξαν την τρύπα στα δίχτυα, είχα μια υποψία".

Εκνευρισμένος ο προπονητής της Χόφενχαϊμ, Μάρκους Γκίσντολ ζήτησε την επανάληψη του αγώνα. " Αν δεν επαναληφθεί ο αγώνας, τότε δεν καταλαβαίνω τον κόσμο του ποδοσφαίρου τώρα πια. Θεωρώ δεδομένο πως θα επαναληφθεί το ματς".

Ανέφερε και παρόμοιο περιστατικό με ανύπαρκτο γκολ σε αγώνα της Μπάγερν Μονάχου με τη Νυρεμβέργη το 1994 με το γκολ-φάντασμα του Τόμας Χέλμερ. Εκείνο το παιχνίδι είχε ολοκληρωθεί με 2-1 υπέρ της Μπάγερν, επαναλήφθηκε το ματς με νίκη 5-0 των Βαυαρών.

Θυμηθείτε το γκολ-φάντασμα του Χέλμερ:

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Χόφενχαϊμ, Αλεξάντερ Ρόσεν δεν έκρυψε την οργή του με δήλωση του που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: " Απίστευτο αυτό που συνέβη σήμερα".

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Λεβερκούζεν, Σάμι Χίπια παραδέχθηκε πως "πανηγύρισα το γκολ, γιατί φάνηκε πως η μπάλα μπήκε στα δίχτυα, αλλά βέβαια τώρα βρισκόμαστε σε μια άβολη κατάσταση. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Είναι ο προπονητής που παίρνει τις αποφάσεις".

Δυσάρεστο χαρακτήρισε το γεγονός και ο Ρούντι Φέλερ. " Εμείς θέλαμε να πάρουμε το παιχνίδι", δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Λεβερκούζεν, αποτέλεσμα το οποίο έφερε την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πλέον στη Γερμανία περιμένουν την απόφαση της διοργανώτριας αρχής, ενώ αρκετοί ζητούν την επιδεικτική τιμωρία τόσο του διαιτητή, όσο και του σκόρερ.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ