ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι

Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι

Κανείς άλλος δεν έχει βάλει 5 γκολ σε λιγότερο από 9 λεπτά. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι "τρέλανε" τον πλανήτη, κάνοντας μία σειρά από ρεκόρ στο παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ. Δείτε τους αριθμούς και τα επιτεύγματα του Πολωνού της Μπάγερν που έχει πετύχει χατ-τρικ και σε βάρος της, αλλά και 4 γκολ στην Ρεάλ

Το ποδοσφαιρικό βράδυ της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου ήταν ιστορικό, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να... παλαβώνει τον προπονητή του, Πεπ Γκουαρδιόλα και όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο Πολωνός στράικερ οδήγησε την Μπάγερν σε νίκη επί της Βόλφσμπουργκ πετυχαίνοντας 5 γκολ σε λιγότερο από 9 λεπτά. Ναι, λιγότερο από 9 λεπτά, καθώς σκόραρε πέντε φορές σε 8 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα!

Το πρώτο γκολ το πέτυχε στο 50:39, το δεύτερο στο 51:40, το τρίτο στο 54:01, το τέταρτο στο 56:21 και το πέμπτο και ομορφότερο στο 59:38.

Οι χρόνοι του Πολωνού

  • Δύο γκολ σε 1' και 1''

  • Χατ-τρικ σε 3' και 22''

  • Καρέ σε 5' και 48''

  • Πέντε γκολ σε 8' και 59''

Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
© AFP/GETTY IMAGES

Υπερθέαμα στον ΟΤΕ TV

Ήταν μία ανεπανάληπτη εμπειρία για αυτούς που έζησαν το... θαύμα του Λεβαντόβσκι μέσω του OTE TV, στον οποίο αποκλειστηκά μεταδίδονται όλα με μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δείτε το video με τα γκολ του Πολωνού από τον ΟΤΕ TV...

Είναι πολλά τα ρεκόρ

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έγινε ο πρώτος παίκτης της Bundesliga που μπαίνει στο ματς ως αλλαγή και βάζει πέντε γκολ, καθώς ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον έβαλε στο 46' αντί του Τιάγκο Αλκάνταρα.

Έγινε ο 14ος παίκτης της Bundesliga που βάζει πέντε γκολ σε ένα ματς, και 3ος της Μπάγερν. Οι άλλοι δύο είναι ο Ντίτερ Χένες και ο Γκερντ Μίλερ, ο οποίος το έχει κάνει τρεις φορές. Κανείς δεν άλλος δεν το έχει κάνει έστω δύο φορές.

Το ρεκόρ παραγωγικότητας πάντως δεν το έσπασε, καθώς ο Ντίτερ Μίλερ έχει πετύχει 6 γκολ για την Κολωνία κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης το 1977.

Έκανε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Bundesliga (3' και 22''), με τον Μίχαελ Τούνις της Ντούισμπουργκ να είναι πλέον δεύτερος, καθώς το είχε πετύχει το 1991 μέσα σε 5 λεπτά και μάλιστα απέναντι στον Όλιβερ Καν.

Ο Τούνις μάλιστα είχε πετύχει άλλα δύο γκολ αργότερα, πέντε δηλαδή κόντρα στην Καρλσρούη σε εκείνο το ματς του 1991. Μάλιστα, ο Τούνις ήταν ο τελευταίος που είχε πετύχει 5 γκολ μέχρι να έρθει... ο Λεβαντόβσκι.

Φυσικά ο Πολωνός είναι και ο πιο γρήγορος που έχει πετύχει 4 γκολ και ο πιο γρήγορος που έχει πετύχει πέντε γκολ.

Πέντε γκολ σε 8 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, είναι επίδοση που δεν έχει καταγραφεί επίσημα σε κανένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
© BONGARTS/GETTY IMAGES

Συγχαρητήρια από τον Τούνις

Ο Μίχαελ Τούνις έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook αμέσως μετά το ρεκόρ του Λεβαντόβσκι: "Είχα 24 χρόνια αυτό το ρεκόρ και τώρα πάει. Φυσικά είναι κρίμα, αλλά ο Λεβαντόβσκι ήταν εξαιρετικός. Συγχαρητήρια! Το άξιζες"

Δείτε video με το χατ-τρικ του Μίχαελ Τούνις στον Όλιβερ Καν (5 γκολ)...

Ανάλογο χατ-τρικ τον Ιούνιο

Μπορεί να είναι το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην Γερμανία αυτό του Λεβαντόβσκι, αλλά γενικά στον πλανήτη η κορυφή είναι μακριά για αυτόν.

Ο Γιόελ Ποχγιάνπαλο σε ηλικία 17 ετών πέτυχε με την φανέλα της Ελσίνκι κόντρα στην Μάριενχαμ το τέλειο χατ-τρικ σε 2 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα (ή αν προτιμάτε... σε 162''). Πρόσφατα ο ίδιος πέτυχε το γκολ με το οποίο η Φινλανδία νίκησε την Ελλάδα, αλλά υπάρχουν και άλλοι αρκετά πιο γρήγοροι από αυτόν. Διαβάστε ΕΔΩ και θα καταλάβετε.

Το εντυπωσιακό πάντως για τον Λεβαντόβσκι είναι πως τον περασμένο Ιούνιο είχε κάνει... ανάλογη τρέλα, καθώς είχε πετύχει χατ-τρικ σε 4 λεπτα με την εθνική Πολωνίας κόντρα στην Γεωργία, την ημέρα που η Ελλάδα έχανε στα Νησιά Φερόε. Ήταν το δεύτερο πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία των προκριματικών του EURO.

Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι

Πρώτο με Μπάγερν, τον θυμάται η Ρεάλ

Αυτό κόντρα στην Βόλφσμπουργκ ήταν το πρώτο του χατ-τρικ με την Μπάγερν, αλλά εκτός της εθνικής Πολωνίας (έχει και 4 γκολ κόντρα στο Γιβραλτάρ) έχει κάνει με την Ντόρτμουντ χατ-τρικ κόντρα στην Μπάγερν το 2012 στο 5-2 του τελικού Κυπέλλου, νωρίτερα με την Άουγκσμπουργκ και το τελεταίο με την Στουτγκάρδη, αλλά έχει πετύχει και 4 γκολ στο 4-1 επί της Ρεάλ στον ημιτελικό του Champions League τον Απρίλη του 2013.

Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
© AFP/GETTY IMAGES

Η... κακόμοιρη Βόλφσμπουργκ

Πρώτη ήττα φετινή για την Βόλφσμπουργκ και ήταν και η πρώτη έπειτα από επίσημα 14 ματς. Αν κατάφερνε να μείνει για 15η φορά αήττητη θα έκανε ρεκόρ!

Για τρία σερί ματς πρωταθλήματος δεν είχε δεχτεί γκολ και συνολικά σε πέντε είχε δεχτεί μόνο δύο γκολ. Δύο γκολ... σε πέντε ματς, αλλά δέχτηκε πέντε από τον Λεβαντόβσκι σε λιγότερο από λεπτά!

Δεν έχει νικήσει ποτέ στο Μόναχο, πίστεψε πως θα το κάνει, αλλά μετά το 22ο ματς μετρά μία ισοπαλία και 21 ήττες!

Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
© BONGARTS/GETTY IMAGES

Με 10 επαφές έβαλε 5 γκολ

Μπήκε στο 46', με την έναρξη δηλαδή του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 60' έκανε το 5-1 και πιάνοντας το καταπληκτικό γυριστό σουτ έκανε μόλις την 10η του επαφή με την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο.

Δέκα επαφές με τις 5 να είναι γκολ και τις δύο μάλιστα στην φάση που συμπλήρωσε το χατ-τρικ, καθώς είχε δοκάρι, νέο σουτ που απέκρουσε ο Μπενάλιο και μετά και τρίτη με την οποία σκόραρε.

Μπάγερν - Βόλφσμπουργκ 5-1 (highlights)

"Τρελάθηκε" ο Γκουαρδιόλα

"Δεν έχω ιδέα τι έγινε", τόνισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το ματς και συνέχισε: "Σήμερα είδαμε εμείς οι Καταλανοί τι είναι το γερμανικό ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές δεν μπορείς να το περιγράψεις. Δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής. Πέντε γκολ σε 9 λεπτά. Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος για τον Ρόμπερτ".

Το πέμπτο γκολ ήταν καταπληκτικό, με τον Πολωνό να σκοράρει με τρομερό γυριστό σουτ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα να μην μπορεί να πιστέψει αυτά που βλέπει...

Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι

Λεβαντόβσκι: "Ήθελα να σουτάρω, να σουτάρω, να σουτάρω"

"Ήταν απλά τρελό", ανεφερε μετά το ματς ο ίδιος ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. "Πέντε γκολ, είναι απλά απίστευτο. Απλά ήθελα να σουτάρω, να σουτάρω, να σουτάρω και δεν σκεφτόμουν κάτι άλλο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ήταν σπουδαίο βράδυ για μένα. Κοίταξα τον πίνακα μετά το τρίτο ή το τέταρτο γκολ και ξαφνιάστηκα που έμενε ακόμη τόσος χρόνος. Δεν χρειαζόταν να μου τίποτα ο προπονητής ήξερα το πρέπει α κάνω"...

Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
Ρεκόρ και αριθμοί του Λεβαντόβσκι
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ