ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ρεκόρ εσόδων οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα

Ρεκόρ εσόδων οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα

Οι σύλλογοι της Μπουντεσλίγκα κατέγραψαν ρεκόρ εσόδων για την αγωνιστικη σεζόν 2013-14, κάτι που συνέβη για δέκατη συνεχόμενη σεζόν. Δείτε νούμερα που... προκαλούν δέος και θαυμασμό!

Μετά το Μουντιάλ του 2006 στο οποίο ήταν διοργανώτρια, η Γερμανία έχει δει το πρωτάθλημά της να "απογειώνεται" και αυτό καθρεφτίζεται τόσο στα γεμάτα γήπεδα στη μεγάλη κατηγορία όσο και στα κέρδη που αποκομμίζει η κάθε ομάδα.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη όλων των ομάδων για τη σεζόν 2013-14 έφτασαν τα 2,45 διεκατομμύρια ευρώ που ήταν υψηλότερα κατά 12,9% σε σύγκριση με τη σεζόν 2012-13, με τις 13 από τις 18 ομάδες της πρώτης κατηγορίας να έχουν θετικό ισολογισμό.

Όσον αφορά μάλιστα στις δαπάνες που αφορούν το κασέ των παικτών και των προπονητών, αυτές ανέρχονται στο 36,8% σε σύγκριση με τα συνολικά έσοδα, με το ποσοστό αυτό να έχει μειωθεί σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν.

Επιπλέον, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος κατέγραψε ρεκόρ εσόδων ύψους 458 εκατομμυρίων ευρώ (9,2% περισσότερα χρήματα σε σχέση με την περασμένη χρονιά), με τις δαπάνες για το προσωπικό να μην ξεπερνούν το 40% από αυτό το ποσό.

"Τα τελευταία χρόνια, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη Γερμανία έχει χρησιμοποιήσει τις ισχυρές οικονομικές του βάσεις για να πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στον αθλητικό τομέα.

Η οικονομική ανάπτυξη της Bundesliga συνεχίζεται σταθερά", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bundesliga, Κρίστιαν Σέιφερτ.

Σημειώνεται επίσης πως το γερμανικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι βασικός αιμοδότης του κράτους καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια έχει υπολογιστεί πως το ποσό που έχει καταθέσει στο κράτος για φόρους είναι σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ!

Επιπρόσθετα συνιστά και έναν σημαντικό εργοδότη καθώς κατά τη διάρκεια της σεζόν 2013-14, συνολικά 48.830 άνθρωποι (ποσοστό κατά 8% υψηλότερο σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν) απασχολήθηκε είτε άμεσα είτε έμμεσα από ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ