ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πρώτη κούπα για την Μπάγερν του Αντσελότι

Πρώτη κούπα για την Μπάγερν του Αντσελότι

Η Μπάγερν κέρδισε 2-0 την Ντόρτμουντ για το Σούπερ Καπ της Γερμανίας και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν φτάνοντας στις πέντε κατακτήσεις Σούπερ Καπ, όσες έχει και η Ντόρτμουντ. Καλύτεροι οι "κιτρινόμαυροι", ουσιαστικοί οι παίκτες του Αντσελότι. (VIDEOS)

Η συλλογή τίτλων για την Μπάγερν Μονάχου συνεχίζεται με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να επικρατεί με 2-0 της Ντόρτμουντ στον τελικό του Σούπερ Καπ που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής. Οι παίκτες του Ιταλού τεχνικού πήραν τη νίκη χάρη στα γκολ των Βιδάλ και Μίλερ και έφτασαν στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ μετά από τρία χρόνια καθώς τις τρεις προηγούμενες χρονιές έχαναν το πρώτο τίτλο της σεζόν. Αυτή ήταν η πέμπτη κατάκτηση Σούπερ Καπ για την Μπάγερν που έφτασε την Ντόρτμουντ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και οι παίκτες της έχασαν σωρεία ευκαιριών με τον Νόιερ να έχει μάλιστα δυο τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις. Από την άλλη όμως οι παίκτες της Μπάγερν ήταν ουσιαστικοί και κατάφεραν παρά το γεγονός ότι είχαν λιγότερες τελικές προσπάθειες να τις μετουσιώσουν σε γκολ και να πάρουν τον τίτλο.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης χάθηκε για την Ντόρτμουντ στο 8' της αναμέτρησης με τον Ομπαμεγιάνγκ να βγαίνει τετ α τετ με τον Νόιερ αλλά ο άσος των γηπεδούχων καθυστέρησε και στο πλασέ που επιχείρησε ο Μαρτίνεθ έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες της Ντόρτμουντ εκτέλεσαν με πάσα ένα φάουλ με αποδέκτη τον Ομπαμεγιάνκγ ο οποίος βγήκε πλάγια δεξιά και σούταρε έξω.

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ ήταν καλύτεροι στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης και πίεζαν αρκετά τους παίκτες της Μπάγερν που έκαναν αρκετά λάθη μην μπορώντας να διασπάσουν την πίεση και να βγουν στην επίθεση. Στο 32' μάλιστα βρέθηκαν και πάλι κοντά στο γκολ όταν ο Ντεμπελέ δέχθηκε μια βαθιά μπαλιά και μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Νόιερ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του άσου της Ντόρτμουντ. Στο 35΄ήταν η σειρά του Ράμος να "αδειάσει" τον Χούμελς αυτός και να βγει τετ α τετ με τον διεθνή Γερμανό γκολκίπερ ο οποίος με το πόδι έδιωξε και πάλι σε κόρνερ.

Έχασε το άχαστο ο Βιδάλ

Η πρώτη τελική ευκαιρία της Μπάγερν ήρθε στο 37' όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έφθασε στα πόδια του Βιδάλ ο οποίος σούταρε από μακριά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπούρκι. Ένα λεπτό αργότερα ο Χιλιανός μέσος έχασε ένα γκολ που δεν χάνεται. Σε σέντρα από τα δεξιά πήρε την κεφαλιά από κοντά με τον Μπούρκι να διώχνει σωτήρια. Η μπάλα έφτασε ξανά στα πόδια του αλλά ο Βιδάλ από τα δυο μέτρα και με τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ εξουδετερωμένο σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Μπάγερν να χάνει μια ακόμα ευκαιρία όταν σε σέντρα από τα δεξιά και πάλι ο Λεβαντόφσκι ήταν αυτός που πήρε την κεφαλιά με τον Μπούρκι και πάλι αρχικά να διώχνει και εν συνεχεία να μπλοκάρει την μπάλα.

Πρώτη κούπα για την Μπάγερν του Αντσελότι

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι ομάδες συνέχισαν το ματς χωρίς αλλαγές και η εικόνα στα πρώτα λεπτά θύμιζε το πρώτο ημίχρονο. Στο 50' ο Μπάσλακ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα ευθύβολο σουτ αλλά ο Νόιερ με νέα επέμβαση στην αριστερή του γωνία έδιωξε σε κόρνερ. Στο 57' ο Ντεμπελέ έγινε κάτοχος της μπάλας, απέφυγε όμορφα δυο παίκτες της Μπάγερν και έκανε ένα συρτό σουτ με τον Νόιερ να διώχνει εκ νέου σε κόρνερ.

Δεν συγχώρεσε δεύτερη φορά ο Βιδάλ

Στο επόμενο λεπτό η Μπάγερν βγήκε στην αντεπίθεση με τον Λεβαντόφσκι να γίνεται κάτοχος της μπάλας στα αριστερά. Ο φορ των φιλοξενούμενων έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μίλερ που έχασε την μπάλα η οποία κατέληξε στον Βιδάλ που σούταρε δυνατά με τον Μπούρκι να αποκρούει ασθενώς και με δεύτερο σουτ από κοντά ο Χιλιανός έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ και τις αλλαγές από τις δυο ομάδες θα μπορούσαμε να πούμε ότι έπεσε ο ρυθμός με την Ντόρτμουντ να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση στο 69' μετά από ένα ωραίο ένα-δυο του Κάστρο και σουτ το οποίο όμως μπλόκαρε ο Νόιερ.

Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι έφτασαν σε ένα δεύτερο γκολ στο 79' όταν ο Τιάγκο Αλκάνταρα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Χούμελς πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Μίλερ με πλασέ έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Εκεί τελείωσε και η αναμέτρηση για τις δυο ομάδες καθώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδαμε κάποια αξιόλογη φάση εκατέρωθεν.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τόμας Τούχελ):Μπούρκι, Πάσλακ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Ρόντε, Κάστρο, Καγκάβα, Ντεμπελέ (68΄Σούρλε), Ράμος (68' Βάιγκελ), Ομπαμεγιάνγκ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Κάρλο Αντσελότι):Νόιερ, Αλάμπα, Χούμελς, Μαρτίνεθ, Λαμ, Βιδάλ (71' Κίμιχ), Τιάγκο, Τσάμπι Αλόνσο, Μίλερ, Ριμπερί (65' Κομάν), Λεβαντόφσκι

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ