ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πρόστιμο στον Ομπαμεγιάνγκ λόγω... Nike

Pierre-Emerick Aubameyang from Dortmund celebrates with a mask after scoring  during the German Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and Borussia Dortmund in the in Veltins Arena, Gelsenkirchen, Germany, Saturday, April 1,  2017. (Bernd Thissen/dpa via AP)
Pierre-Emerick Aubameyang from Dortmund celebrates with a mask after scoring during the German Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and Borussia Dortmund in the in Veltins Arena, Gelsenkirchen, Germany, Saturday, April 1, 2017. (Bernd Thissen/dpa via AP) AP

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πανηγύρισε φορώντας μάσκα το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σάλκε, το 24ο στη φετινή Bundesliga, ωστόσο η πράξη του αυτή του επέφερε πρόστιμο λόγω της... Nike.

Η διοίκηση της Ντόρτμουντ είχε προειδοποιήσει τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ για την κίνησή του να φορέσει μία μάσκα και να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σάλκε στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ και τη Δευτέρα τον τιμώρησε με πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Αιτία, πάντως, δεν είναι ο πανηγυρισμός αυτός καθαυτός, αλλά το γεγονός ότι η μάσκα που χρησιμοποίησε ο Γκαμπονέζος επιθετικός ήταν προϊόν της "Nike", την ώρα που η Μπορούσια συνεργάζεται με την "Puma"!

Ο 27χρονος διεθνής φορ πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του αμερικανικού κολοσσού "Ο Μασκοφόρος Εκτελεστής", ωστόσο ο εκτελεστικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε, είπε στη " Bild": "Η συμπεριφορά δεν είναι αντάξια μιας μεγάλης επιχείρησης. Δεν γίνεται να πρέπει να προωθούμε έτσι τα οικονομικά συμφέροντα της 'Nike'. Συνεργάτης μας είναι η 'Puma'".

Η γερμανική εταιρία δεν είναι μόνο προμηθευτής αθλητικού υλικού της Μπορούσια, αλλά και μέτοχος του συλλόγου, με συνέπεια να εκδόσει ανακοίνωση: "Εκπλαγήκαμε που ένας ανταγωνιστής βάζει έναν παίκτη σε αυτήν τη θέση".

Ο Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έχει ως προσωπικό χορηγό τη "Nike", στο παρελθόν έχει πανηγυρίσει τα γκολ του φορώντας μάσκες του Spiderman και του Batman, υπερασπίστηκε την πράξη του, όταν σχολιάστηκε για έλλειψη ταπεινοφροσύνης.

"Εγώ αλαζόνας; Ελάτε παιδιά, αυτός είναι ο τρόπος ζωής μου. Αυτός είναι ο κόσμος μου. Είμαι όπως ένα παιδί που του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο. Λυπάμαι για το αποτέλεσμα, αλλά συνεχίζουμε #Maskedfinisher", έγραψε στο instagram του.

Photo credits: Bernd Thissen/dpa via AP

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ