ΓΕΡΜΑΝΙΑ

"Πρόσφυγες, καλωσήρθατε..."

"Πρόσφυγες, καλωσήρθατε..."

Οι Γερμανοί φίλαθλοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού και υπέρ των χιλιάδων προσφύγων που βρίσκουν καταφύγιο στην χώρα τους, αναζητώντας λύτρωση και μια πιο αξιοπρεπή ζωή (φωτογραφίες).

Το ποδόσφαιρο έχει την δύναμη να περάσει μηνύματα πολύ πέρα από τα αθλητικά δρώμενα. Άλλωστε, μιλάμε για το πιο δημοφιλές σπορ στον πλανήτη και ο αντίκτυπός του είναι τεράστιος. Οι Γερμανοί φίλαθλοι αποφάσισαν να δείξουν την συμπαράστασή τους στους χιλιάδες πρόσφυγες που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον και λύτρωση από το τούνελ του μαρασμού που ήταν εγκλωβισμένοι.

Σε πολλά γήπεδα, λοιπόν, ανέβηκαν πανό και πλακάτ, με τα οποία καλωσόριζαν τους πρόσφυγες στην χώρα τους. "Πρόσφυγες, καλωσήρθατε..." ήταν το κοινό μήνυμα και αν μη τι άλλο φανερώνει πως πάνω απ' όλα είναι ο άνθρωπος, η ζωή, η αξιοπρέπεια. Το μεταναστευτικό ζήτημα το τελευταίο διάστημα αποτελεί παγκόσμιο θέμα και ταλανίζει πολλές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και την δική μας. Η Γερμανία δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Οι υγιείς δυνάμεις της χώρας και όχι αυτές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές που στην Γερμανία θέλουν να ξεχάσουν, σήκωσαν μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και αυτά εκφράστηκαν μέσω του ποδοσφαίρου. Το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλες χώρες πάντως, απλά στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα έγινε μαζικά και οργανωμένα.

"Πρόσφυγες, καλωσήρθατε..."
"Πρόσφυγες, καλωσήρθατε..."
"Πρόσφυγες, καλωσήρθατε..."
"Πρόσφυγες, καλωσήρθατε..."
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ